Ga verder naar de inhoud

Publicaties

Hieronder kan je een overzicht vinden van al onze publicaties. Je kan ze altijd online raadplegen. Liever een fysiek exemplaar? Kom dan zeker eens langs bij ons op kantoor!

Jaarmagazine 2024

Ons jaarmagazine 2024 is een themanummer naar aanleiding van de verkiezingen op 9 juni. Je vindt er de voorstellen in die Sociare aan de beleidsmakers van morgen doet: doordachte voorstellen die het werkgeverschap in onze sector in de komende beleidsperiode verder vooruit moeten helpen. We interviewden daarover vijf politieke partijen, op bezoek bij een van onze leden.

A Vverkiezingsdebat Sociare12

Inhoudstafel

 • 'Een onoverwinnelijke zomer', voorwoord voorzitter Erwin De bruyn
 • Het politieke verlanglijstje van socioculturele werkgevers: de punten uit ons memorandum en een interview met directeur Veerle Huwé en bestuurder Els Van Effelterre.
 • De socioculturele sector in cijfers
 • Dossier verkiezingen: hoe kijkt de politiek naar het middenveld en sociocultureel werkgeverschap?
  • Marius Meremans (N-VA), op bezoek bij TV Oost
  • Benjamin Dalle (cd&v) op bezoek in het House of Growfunding
  • Stephanie D'Hose (Open VLD), en haar keuze voor Be Vegan
  • Anja Vanrobaeys (Vooruit), op bezoek bij Stroom vzw
  • Meyrem Almaci (Groen), op bezoek bij GC Elzenhof
 • Bestuur Sociare
 • Team Sociare en Scwitch

Jaarmagazine 2022

Ons derde magazine is er: het Sociare jaarmagazine van 2022. Een feesteditie, want Sociare bestaat 30 jaar. We interviewden minister-president Jan Jambon over sociocultureel werk in Vlaanderen. Fons Leroy en enkele socioculturele werkgevers hebben het over de krapte op de arbeidsmarkt. We zoomen in op thuiswerken na corona en vijf organisaties vertellen hoe de pandemie hun werking heeft beïnvloed en misschien ook wel veranderd.

C Simon Bequoye web 5148

Jaarmagazine 2020

Onze tweede tijdschriftenbaby is er: het Sociare jaarmagazine van 2020! Speciaal voor dit nummer trokken we pré-corona richting kabinet van Vlaams minister van Werk Hilde Crevits en tekenden we vanuit ons kot getuigenissen op van onze lidorganisaties in COVID-19 tijden.

Een magazine dat sociocultureel werkgeverschap een stem én een gezicht wil geven & waarmee we willen inspireren en activeren.

Hilde Crevits op de cover van jaarmagazine 2020

Ideeënbundel #sensationeelsociocultureel

Begin 2019 lanceerden we bij Sociare een grootschalige bevraging bij onze leden. We wilden graag weten op welke hindernissen zij als socioculturele werkgevers en sociale ondernemingen stoten, met welke uitdagingen zij geconfronteerd worden, hoe zij de toekomst van hun organisatie zien.


De belangrijkste conclusies hieruit goten we in de ideeënbundel #sensationeelsociocultureel. Deze publicatie vormde niet alleen het inhoudelijke vertrekpunt voor ons gelijknamige verkiezingsdebat op 26 april, maar wil daarnaast ook inspiratie bieden aan beleidsmakers om de socioculturele toekomst nog veel sensationeler te maken.


Benieuwd naar onze ideeën en suggesties over werkdruk, ondernemen en sociocultureel werkgeverschap?

Meisje kijkt door zelfgemaakte bril

Jaarmagazine 2018

Eind 2017 besloten we dat de tijd rijp was om af te stappen van het traditionele jaarverslag en iets nieuws te proberen.

Resultaat: in het voorjaar van 2018 rolde de eerste editie van ons jaarmagazine van de persen. Een tijdschrift met sociocultureel werk als rode draad, dat je een blik achter de schermen van Sociare biedt en je laat kennismaken met een aantal van onze lidorganisaties.

Sociare2018 3 D web


Inhoudstafel

Samen sterker: SCWITCH

Samen met De Federatie (het vroegere FOV) en met de steun van andere socioculturele federaties en steunpunten richtte Sociare in de lente van 2016 SCWITCH op: een dienstverlener voor zakelijk organisatiemanagement op maat van de socioculturele sector.


In deze brochure lees je meer over hun diensten & gratis tools en de match met het aanbod van Sociare.

Cover infobrochure scwitch sociare

Archief: jaarverslagen

Benieuwd naar onze activiteiten uit het verleden? Wil je grasduinen in onze archieven?

Komaf maken met jouw kopzorgen rond het inzetten van personeel?

Doe net als +900 socioculturele collega-organisaties, en sluit je vandaag nog aan bij Sociare!