Ga verder naar de inhoud

Inspiratie nodig?

Als werkgeversfederatie willen we onze schouders zetten onder een duurzame beeldvorming van (werken in) de socioculturele sector. Bij het brede publiek en professionals, publieke opinie en decision makers.

Rode draad doorheen onze communicatie is dan ook dat we sociocultureel werk(geverschap) een stem én een gezicht willen geven. Op deze blog willen we inspireren en activeren. Je ontdekt er wat er leeft en beweegt in de socioculturele sector.

Nieuwe collega: Jasmien Durnez

30.01.2024

Een nieuw jaar, een nieuw geluid. En dat mag gerust ferme pokkeherrie zijn. Maak kennis met onze nieuw aanwinst Jasmien Durnez. Deze onvervaarde culturo duikt met plezier in onze syllabi om u binnenkort als consulent met kennis van zaken te woord te staan. Intussen verovert ze met gemak ’t Stad. Ha, Leuven spreidt de vleugels uit.

Filter artikels

  • Alles weergeven
Een totaal van 70 artikels gevonden. Nu 9 artikels weergegeven op pagina 1 van 8
Hannah bewerkt web 750

Nieuwe collega: Hannah Verbeeck

30.01.2024

Ze zijn ineens met twee, de nieuwe collega’s die we na de kerstvakantie mochten verwelkomen. Maak hieronder kennis met hazewind Hannah Verbeeck. Hannah is master in sociaal recht en amateurfotograaf, en ze loopt je fluks voorbij: loopschoenen aan, podcast in de oren en gaan. Helemaal wat we nodig hebben om ons consulententeam te versterken.

Ons jaar in cijfers 2023

Wat deed Sociare voor jou in 2023?

14.12.2023

Wat deed Sociare voor de socioculturele sector en voor jouw organisatie in 2023? In deze korte video zetten we een paar cijfers op een rijtje.

Robin bewerkt 600px

Nieuwe collega: Robin Naessens

15.11.2023

Hoera, we hebben hem en we gaan hem in de piense ouden. Fiere Harelbekenaar Robin Naessens is sinds deze week onze nieuwe jeune premier – move over, Cas😉. Robin komt het team versterken als socio-economisch stafmedewerker want cijfers verwerken kan hij als geen ander. Tijdens zijn studies at hij alvast genoeg boterhammen om vol goede moed te beginnen aan het werkende leven. Maak kennis met Robin Naessens.

Jolien web

Welkom Jolien

31.08.2023

Het nieuwe werkjaar kon niet beter beginnen: tijdens een van de laatste zomerstormen klom nieuwe collega Jolien Van Herpe gezwind mee aan boord. Meteen mee op tweedaagse met het team, dat kan tellen. Een vuurdoop die onze allernieuwste consulent met gemak doorstond, want deze antropologe én master in sociaal recht is van geen kleintje vervaard. Maak kennis met Jolien.

Infographic jaarverslag 2022

Jaarverslag 2022: een infographic

27.04.2023

Ons jaarverslag samengevat in een tekening. Check hier wat we voor jou deden in 2022

Koen bewerkt liggend

Nieuwe collega: Koen Peeters

29.03.2023

Vacatures publiceren en sollicitatierondes organiseren en kandidaten wikken en wegen: het is wat. Gelukkig verdwijnen die inspanningen als sneeuw voor de zon wanneer je alweer een ferme vis aan de haak kunt slaan. We zijn geweldig content dat we onze nieuwste aanwinst aan jullie kunnen voorstellen: maak kennis met Koen Peeters, die ons consulententeam komt versterken. En hoe! Welkom Koen.

Afbeelding ons jaar in cijfers

Wat deed Sociare voor jou in 2022?

19.12.2022

Wat deed Sociare voor de socioculturele sector en voor jouw organisatie in 2022? In deze korte video vatten we dat samen in cijfers.

Buig beperkingen om tot kansen gids Verso

Nieuwe gids bij Verso: Buig beperkingen op je werkvloer om tot kansen

17.11.2022

Bij Verso verscheen een nieuwe gids: Buig beperkingen op je werkvloer om tot kansen. In de gids vinden werkgevers een uitgebreide en overzichtelijke handleiding om mensen met een arbeidsbeperking in hun organisatie tewerk te stellen. Over de gids, over Verso en over het bredere aanbod van HRwijs gingen we in gesprek met Kirsten D’Hooghe. Zij is bij Verso adviseur voor HRwijs.

30jaar Sociare

30 jaar Sociare: een korte geschiedenis

14.06.2022

In 2022 bestaat Sociare dertig jaar. Hieronder nemen we je in vogelvlucht mee doorheen onze geschiedenis.

Zelf een leuk verhaal of inspirerende case om te delen?

Daar maak je onze stafmedewerker communicatie & ledenrelaties altijd blij mee!