Ga verder naar de inhoud

Opleidingen

Socioculturele professionals helpen om de complexe arbeidswetgeving en ingewikkelde sectorale regels onder de knie te krijgen: onze consulenten en externe lesgevers doen niets liever!

Basiscursus kort - voorjaar 2024

29 februari 2024
Ravensteingalerij 28/3, Brussel
Volzet

Op drie dagen leer je tijdens de Basiscursus Kort alles over de verschillende fases van tewerkstelling in Paritair Comité 329 voor de socioculturele sector, aan de hand van kapstokken en knipperlichten.
Deze korte versie van onze langere Basiscursus is ideaal voor bestuurders, coördinatoren...die maar af en toe in aanraking komen met sociaal recht of nood hebben aan een opfrissing van hun kennis.

Vakantie

21 maart 2024
Ravensteingalerij 28/3, Brussel

Vakantie, wat heerlijk! Is het nu de zon, de zee, de bergen of gewoon even niets doen thuis: we hebben allemaal wel eens nood aan het indrukken van de pauzeknop. Ook je werknemers zullen af en toe hun out-of-office instellen en de kantoordeur achter zich dichttrekken. Maar er komen wel wat vragen kijken bij een vakantieperiode. Hoe lang mogen ze wegblijven? Betaal je gewoon het loon door tijdens hun afwezigheid? En mag een werknemer zomaar kiezen wanneer hij met vakantie gaat?

Bovendien is de ene vorm van vakantie de andere niet. Er bestaat een hele resem aan soorten vakantie: sommige wettelijk voor iedereen, sommige enkel in onze sector voor een bepaald doelpubliek. Zie je door de bomen het bos niet meer bij het inplannen van AV-dagen, ADV-dagen, wettelijk verlof …? Dan is deze vorming iets voor jou.

Arbeidsreglement

28 maart 2024
Ravensteingalerij 28/3, Brussel
Volzet

Elke werkgever is verplicht om een arbeidsreglement op te stellen en up-to-date te houden. Veranderingen binnen je organisatie of nieuwe wetgeving hebben dan ook soms tot gevolg dat je je arbeidsreglement moet aanpassen.

Losse medewerkers

25 april 2024
Ravensteingalerij 28/3, Brussel

Als socioculturele organisatie kan je steunen op verschillende vormen van tewerkstelling. In deze vorming zetten we de verschillende opties uiteen om medewerkers flexibel in te zetten.

Gratis Infosessie | Ontdek de mogelijkheden van werktijd.be

16 mei 2024
Online

Een paar jaar geleden ontwikkelden we een superhandige online tool voor tijdsregistratie, volledig afgestemd op de noden van de socioculturele sector: Werktijd.be. Intussen wordt de tool al door 40% van onze lidorganisaties gebruikt.

Zelf ontdekken wat de mogelijkheden voor jouw organisatie zijn? Tijdens ons gratis webinar nemen we je mee op een (gegidste) rondleiding doorheen het instrument.

Re-integratie van langdurig zieken en vaststelling definitieve ongeschiktheid

30 mei 2024
Online

Langdurig zieke werknemers die na een periode thuis hun comeback maken op de werkvloer: vroeg of laat komt dat in elke organisatie wel eens voor. Maar hoe pak je dat nu best aan? Wat zijn de rechten en plichten van de werkgever én de werknemer? Hoe verloopt zo’n re-integratietraject in de praktijk? Hoe verloopt de vaststelling van definitieve ongeschiktheid nu deze procedure is losgekoppeld van het re-integratietraject? Tijdens deze voormiddag wijzen we je op de valkuilen en opportuniteiten.

Einde arbeidsovereenkomsten

06 juni 2024
Ravensteingalerij 28/3, Brussel

Het ontslagrecht is een complexe materie. Er zijn een heleboel regels en vormvereisten waar je rekening mee moet houden. Daarom organiseert Sociare een opleiding rond dit thema. Stap voor stap bespreken we de verschillende ontslagprocedures.

Wat na de sociale verkiezingen?

13 juni 2024
Ravensteingalerij 28/3, Brussel

In het voorjaar van 2024 loopt de procedure sociale verkiezingen, maar we kijken nu al vooruit naar wat daarna komt. Want eens de verkiezingen achter de rug zijn wil dat niet zeggen dat het werk er helemaal op zit. Dan komt de installatie van het comité voor preventie en bescherming op het werk en/of de ondernemingsraad eraan. Hoe je daaraan begint vertellen we in deze infosessie.

Infosessie | Actua - oktober 2024

03 oktober 2024
Online

Benieuwd naar de impact van bepaalde beslissingen van de federale en Vlaamse regering op je organisatie? Wil je weten wat er wijzigde sinds het begin van dit jaar en wat we in de volgende maanden kunnen verwachten? Volg dan zeker ons Actua-webinar, dan ben je op enkele uren tijd weer helemaal mee!

De vele opleidingen die we al bij jullie volgden werden steeds met veel kennis van zaken gegeven. Er heerst altijd een heel open sfeer, met lesgevers waar je werkelijk alles aan mag vragen!

Myrna Oudega - Trias

Wat mag je verwachten?

Onze één- of meerdaagse opleidingen zijn laagdrempelig en toegankelijk, met ruimte voor eigen vragen en het uitwisselen van ervaringen met collega's uit de hele sector.

We evalueren ons aanbod voortdurend, en hechten daarbij veel belang aan de feedback van onze leden.

Suggesties voor toekomstige opleidingen of verbeterpunten? Meld ze zeker bij de collega's van team vormingen.

Intersectoraal aanbod

Sociare werkt regelmatig samen met partners aan een gedeeld aanbod.

Jouw ideale opleiding niet gevonden?

Een opleiding helemaal op de leest van jouw organisatie of deelsector geschoeid? Komt voor elkaar, als je ons boekt voor een opleiding op maat. Zo tillen onze experten je sociaal-juridische kennis snel naar een hoger niveau. De inhoudelijke focus, de locatie, het aantal deelnemers: je kiest het helemaal zelf!