Ga verder naar de inhoud

Opleidingen

Socioculturele professionals helpen om de complexe arbeidswetgeving en ingewikkelde sectorale regels onder de knie te krijgen: onze consulenten en externe lesgevers doen niets liever!

Vorming | Arbeidsreglement

12 september 2024
Ravensteingalerij 28/3, Brussel

Elke werkgever is verplicht om een arbeidsreglement op te stellen en up-to-date te houden. Veranderingen binnen je organisatie of nieuwe wetgeving hebben dan ook soms tot gevolg dat je je arbeidsreglement moet aanpassen.

Basiscursus | Sociale wetgeving socioculturele sector (PC 329) - najaar 2024

19 september 2024
Ravensteingalerij 28 1000 Brussel
Volzet

Inleiding

Wil je een stevige sociaaljuridische basis leggen en tegelijk ook de sectorale regels en afspraken leren kennen? Dan is onze basiscursus 329 exact wat je nodig hebt. Onze Sociare-consulenten gidsen je opnieuw door het kluwen van arbeidsovereenkomsten, verlofregelingen en kostenvergoedingen.

Vorming | Aan de slag met je begroting

27 september 2024
Ravensteingalerij 28/3, Brussel

Inleiding

Je kunt fantastische plannen hebben en een creatief brein, maar de begroting is en blijft de ruggengraat van je organisatie. Wil je daar op korte tijd meer over leren en zo niets meer aan het toeval over laten? Dan is deze opleiding volgen een must!

Infosessie | Werktijd

22 oktober 2024
Online

Inleiding

Een paar jaar geleden ontwikkelden we een superhandige online tool voor tijdsregistratie, volledig afgestemd op de noden van de socioculturele sector: Werktijd.be. Intussen wordt de tool al door 1 op 4 van onze lidorganisaties gebruikt. Wil je zelf ontdekken wat de mogelijkheden voor jouw organisatie zijn? Tijdens ons gratis webinar nemen we je mee op een (gegidste) rondleiding doorheen het instrument.

Infosessie | Sociale Maribel 2024

19 november 2024
Online

Inleiding

Plan je als werkgever om aan te werven en ben je benieuwd of je gebruik kan maken van de maribelsubsidies? Gaat de werknemer die in jouw organisatie gefinancierd wordt door sociale maribel minder werken? Is het personeelsbestand in jouw organisatie recent sterk gestegen? Een maribelwerknemer die stopt en waarvoor de vervangende aanwerving niet aansluitend kan gebeuren? En hoe hou je alles bij op het Extranet van de Sociale Maribel?

Een antwoord op deze vragen krijg je tijdens deze online vorming over de tewerkstellingsmaatregel sociale maribel in PC 329.01 en PC329.03.

Snelcursus | sectorale regelgeving

28 november 2024
Ravensteingalerij 28/3, Brussel

Inleiding

Je kan terugvallen op een zekere basiskennis van het arbeidsrecht, maar je bent nog niet vertrouwd met de specifieke sectorale regels? Dan is deze snelcursus precies wat je zoekt. Op twee dagen tijd geven we je een compleet overzicht van alle regels en aandachtspunten die bijzonder zijn in PC 329. Kennis die je meteen kan toepassen in je eigen organisatiepraktijk.

De vele opleidingen die we al bij jullie volgden werden steeds met veel kennis van zaken gegeven. Er heerst altijd een heel open sfeer, met lesgevers waar je werkelijk alles aan mag vragen!

Myrna Oudega - Trias

Wat mag je verwachten?

Onze één- of meerdaagse opleidingen zijn laagdrempelig en toegankelijk, met ruimte voor eigen vragen en het uitwisselen van ervaringen met collega's uit de hele sector.

We evalueren ons aanbod voortdurend, en hechten daarbij veel belang aan de feedback van onze leden.

Suggesties voor toekomstige opleidingen of verbeterpunten? Meld ze zeker bij de collega's van team vormingen.

Kwaliteitslabel

Voor onze opleidingen behaalden we na een grondige screening het BC 9022 kwaliteitslabel. Daarmee zijn onze opleidingen erkend in het kader van het Vlaams Opleidingsverlof.

BC Certified logo BC 9022

Intersectoraal aanbod

Sociare werkt regelmatig samen met partners aan een gedeeld aanbod.

Jouw ideale opleiding niet gevonden?

Een opleiding helemaal op de leest van jouw organisatie of deelsector geschoeid? Komt voor elkaar, als je ons boekt voor een opleiding op maat. Zo tillen onze experten je sociaal-juridische kennis snel naar een hoger niveau. De inhoudelijke focus, de locatie, het aantal deelnemers: je kiest het helemaal zelf!