Ga verder naar de inhoud

Lidorganisatie in de kijker: BioForum Vlaanderen

11.05.2018

876 lidorganisaties (and counting), actief in 13 verschillende deelsectoren: het is voor hen dat we bij Sociare doen wat we doen.


In deze rubriek laten we je graag kennismaken met de ongelofelijke rijkdom van het socioculturele werkveld door een aantal van onze lidorganisaties zelf aan het woord te laten.

RS17724 Bio Xpo Web 02
  • Wie? BioForum Vlaanderen
  • Wat? Focus op biologische landbouw en voeding
  • Waar? Antwerpen (hoofdzetel)
  • Deelsector: Milieu
  • Lid van Sociare sinds: 2009
  • Aantal werknemers: 13
BioForum Vlaanderen is de sectororganisatie voor biologische landbouw en voeding. Vanuit hun hoofdkantoor in Antwerpen verdedigen ze de belangen van biologische bedrijven, voor deze doelgroep werken ze ook non-stop aan een goede dienstverlening en een interessant vormingsaanbod. BioForum voedt ook het maatschappelijk debat over landbouw en voeding. Je kent hen wellicht ook van het biogarantie-label, dat je op veel Belgische bioproducten kan vinden.

Lieve Vercauteren (directeur): "“Het is onze ambitie bij BioForum om mensen biologische landbouw en voeding steeds meer te laten kennen, waarderen en consumeren. We verenigen daarbij de hele keten: van bioboeren over verwerkende bedrijven tot grootdistributeurs. Veilig, volwaardig en authentiek voedsel aan een eerlijke prijs is immers een basisrecht voor iedereen. In tijden waarin de kranten vol staan met nieuws over voedselschandalen willen we die boodschap luider dan ooit laten weerklinken.”

Sociare als partner in crime

“We hebben er in 2018 noodgedwongen voor gekozen om zoveel mogelijk te gaan besparen op onze overheadkosten. Daardoor zullen we niet langer specifiek iemand in dienst hebben die zich bezig houdt met de personeelsadministratie. Dat komt vervolgens bij mij als directeur terecht, maar ik merk regelmatig dat mijn kennis op dat vlak ontoereikend is."

"Vaak gaat het ook over complexe wetgeving en procedures, waarbij je absoluut geen fouten mag maken. Hoe pak je bijvoorbeeld een herstructurering best praktisch aan, of wat doe je met een werknemer die in landingsbaan wil gaan? Ik ben heel dankbaar dat ik voor zulke vragen altijd bij jullie kan aankloppen. Op de website van Sociare vind je een schat aan informatie terug. En als je nog meer wil weten, hoef je maar één telefoontje te plegen of een mailtje te sturen."

Winst in tijd én centen

“Ik ben ook een grote fan van jullie tijdsregistratiesysteem Werktijd.be. Daar heb ik al ettelijke uren werk en frustratie mee uitgespaard! Van ons vorige systeem kreeg ik af en toe grijze haren, maar deze tool is heel gebruiksvriendelijk, en ook de koppeling met ons sociaal secretariaat Acerta die recent werd doorgevoerd is superhandig.

Naast de tijdswinst sparen we dankzij jullie ook nog geld uit. Als kleine organisatie is je onderhandelingspositie met leveranciers niet zo sterk. Maar als vele kleintjes zich verenigen kunnen er mooie dingen gebeuren: daar is Scwitch het beste voorbeeld van. De mogelijkheden op vlak van samenaankoop hou ik nauwlettend in de gaten om te kijken of ze voor ons interessant zijn. In het geval van jullie aanbod loonadministratie was dat wel degelijk het geval. Ik zou het moeten narekenen, maar ik schat dat we sinds de overstap bijna de helft minder betalen dan ervoor.

Meer lezen?

www.bioforumvlaanderen.be

Dit artikel verscheen oorspronkelijk in het jaarmagazine 2018 van Sociare

Zelf een leuk verhaal of inspirerende case om te delen?

Daar maak je onze stafmedewerker communicatie & ledenrelaties altijd blij mee!