Ga verder naar de inhoud

Kennisbank

Werkgever in paritair comité 329.01 of PC 329.03 en lid van Sociare? Dan vind je hier alles terug wat je moet weten om op een juridisch correcte manier personeel in te zetten: basisinfo, maar ook modeldocumenten, tools en FAQ's. Kijk gerust eens rond en contacteer ons gerust mocht je vragen hebben.

Zoeken

Thema's

Filteren op format

Een totaal van 479 artikels gevonden. Er worden 12 artikels getoond op pagina 3 van 40

Hervorming van de patrimoniumtaks

Update (onderaan artikel)

Na een lange lijdensweg nam de Kamer op 28 december 2023 de wet diverse fiscale bepalingen, met daarin de hervorming van de patrimoniumtaks, aan. Onze sector haalde na aanhoudende inspanningen een aantal versoepelingen binnen in vergelijking met het oorspronkelijke wetsontwerp. Helaas kan niet iedereen in de socioculturele sector van die versoepelingen genieten.

Sociale verkiezingen 2024: dag X+79 tot X+82

In de fase die nu volgt worden de kiezers opgeroepen voor de stemming en mag in een aantal gevallen de procedure worden stopgezet.

Afhankelijk van de verkiezingsdag die je koos loopt deze periode van 2 mei tot 15 mei 2024 tot en met 5 mei tot 18 mei 2024.

Overzicht van verschillende tewerkstellingsvormen in socio-culturele sector

Wil je een medewerker inschakelen in jouw organisatie, maar ben je er nog niet uit in welk statuut je dat best doet? In deze tabel vind je een handig overzicht van de verschillende statuten en hun belangrijkste kenmerken.

VIVO - Ondersteuningspremie voor outreachende acties

Via VIVO kunnen socioculturele organisaties een ondersteuningspremie aanvragen als ze niet-beroepsactieve personen ondersteunen, begeleiden en faciliteren bij de eerste stappen op de werkvloer in de richting van een regulier zorgberoep. Lever je basisondersteuning? Dan is er een premie mogelijk van 1.500 euro per werknemer. Lever je extra ondersteuning? Dan kan de premie 3.000 euro per werknemer bedragen.

Jaaroverzicht tewerkstellingsmaatregelen: meedelen aan ondernemingsraad, vakbonden of personeel

Tussen 1 februari en 28 februari 2023 stuurt de RSZ je een overzicht van de tewerkstellingsmaatregelen die jouw organisatie toepaste in het 4de kwartaal 2021 tot het 3de kwartaal 2022. Belangrijk is dat je dat overzicht uiterlijk binnen een maand na ontvangst communiceert aan vakbond(en), ondernemingsraad of werknemers

Pensioenbonus opnieuw ingevoerd

Op de eerste lezing van het wetsontwerp over de pensioenhervorming besliste de ministerraad om de pensioenbonus opnieuw in te voeren vanaf 1 juli 2024 (voor wie met pensioen gaat vanaf 1 januari 2025).

Werkgelegenheidsplan oudere werknemers (45+)

Telde jouw organisatie op de eerste werkdag van het jaar meer dan 20 VTE's? Dan breng je dit jaar opnieuw verslag uit over de uitvoering van je werkgelegenheidsplan met acties om het aantal werknemers van 45 jaar of ouder te behouden of te verhogen. Deadline is 31 maart.

Bijdrage sectorpensioen pc 329.01: hoe vraag je een vrijstelling aan?

Sinds 2008 betalen werkgevers in PC 329.01 een bijdrage voor de sectorale pensioenpijler, tenzij ze een vrijstelling aanvragen. Op deze pagina lees je meer over de procedure bij het Pensioenfonds en vind je de nodige formulieren en attesten terug.

PC 329.01: RSZ-werkgeversbijdrage 2024 voor sectorpensioen & Sluitingsfonds bekend

In 2024 bedraagt de bijdrage voor de financiering van het sectorpensioen 0,22% per kwartaal en de basisbijdrage voor het Fonds Sluiting van Ondernemingen 0,01%.
De inning van de bijdrage sectorpensioen gebeurt in het 3de en 4de kwartaal aan 0,44%.

Kom je in aanmerking voor een vrijstelling, dan moet je die uiterlijk op 15 april aanvragen.

Sociale verkiezingen 2024: dag X+35 tot X+77

Een nieuwe fase breekt aan. De kandidatenlijsten worden ingediend, de procedure kan misschien wel worden stopgezet, en de leden van de stembureaus worden aangeduid. Wil je stemmen per brief mogelijk maken, dan is dit ook de fase waarop je daarover een akkoord bereikt.

Verhoogde prijzen NMBS en De Lijn vanaf 1 februari

Naar jaarlijkse gewoonte passen de NMBS en De Lijn hun tarieven in de periode van 1 februari aan. Dit heeft implicaties op de werkgeverstussenkomst voor woon-werkverkeer. Vergeet bij je berekeningen dan ook niet om rekening te houden met deze nieuwe tarieven.

Bedragen woon-werkverkeer PC 329.01 vanaf 1 februari 2024

Op zoek naar alle relevante bedragen wat betreft het woon-werkverkeer voor werknemers in PC 329.01? Zoek niet verder!

Dit zijn de bedragen die van toepassing zijn sinds 1 februari 2024.

Komaf maken met jouw kopzorgen rond het inzetten van personeel?

Doe net als +900 socioculturele collega-organisaties, en sluit je vandaag nog aan bij Sociare!