Ga verder naar de inhoud

Kennisbank

Werkgever in paritair comité 329.01 of PC 329.03 en lid van Sociare? Dan vind je hier alles terug wat je moet weten om op een juridisch correcte manier personeel in te zetten: basisinfo, maar ook modeldocumenten, tools en FAQ's. Kijk gerust eens rond en contacteer ons gerust mocht je vragen hebben.

Zoeken

Thema's

Filteren op format

Een totaal van 466 artikels gevonden. Er worden 12 artikels getoond op pagina 5 van 39

Syllabus tijdskrediet en thematische verloven

Wil je alles weten over landingsbanen, voorwaarden om tijdskrediet op te nemen, ouderschapsverlof, palliatief verlof, verlof om medische bijstand of mantelzorg? Zoek niet langer: in onze syllabus lees je er alles over.

Ministerieel Besluit: dagvergoedingen voor ambtenaren in het buitenland

Op 2 juli 2018 werd onderstaand Ministerieel Besluit gepubliceerd, dat een wettelijk kader schept voor verblijfsvergoedingen voor ambtenaren op dienstreis naar het buitenland.

FAQ Arbeidsreglement

Als werkgever ben je verplicht om een arbeidsreglement op te stellen. Dat document regelt immers de arbeid tussen beide partijen. Zowel de werknemers als de werkgever zijn gebonden door de bepalingen erin. Hoe je dat moet invoeren of aanpassen lees je in deze FAQ.

Wat je als werkgever moet weten over klein verlet/kort verzuim

Een aantal gebeurtenissen in het leven van een werknemer zijn niet te combineren met het werk: een huwelijk in de familie, een plechtige communie van een kind, het overlijden van een familielid,...

Naar aanleiding van zo'n gebeurtenissen krijgt de werknemer één of meerdere dagen klein verlet of kort verzuim. Dit is het recht om van het werk afwezig te blijven met behoud van loon.

Deadline: bezorg het jaarrapport Sociale Maribel 2022 terug aan het maribelfonds

Behoort je organisatie tot paritair comité 329.01 en heeft ze een maribeltoekenning? Dan vind je het jaarraport Sociale Maribel 2022 terug op Extranet Maribel. Dat vul je in en bespreek je binnen je organisatie. Het rapport bezorg je tegen 19 mei terug aan het fonds.

Syllabus Sociale Verkiezingen 2024

De volgende sociale verkiezingen komen er in 2024 alweer aan. Net als tijdens de vorige edities proberen we jullie zo goed mogelijk bij te staan met informatie, adviesverlening en opleidingen. Hier kan je de integrale syllabus downloaden.

Sociale verkiezingen 2024: verkiezingskalender

De sociale verkiezingen van 2024 vinden plaats tussen 13 en 26 mei.
Op deze pagina vind je jouw persoonlijke kalender vanaf november 2023.

Syllabus arbeidsreglement

Als werkgever ben je verplicht om een arbeidsreglement op te stellen. Dat document regelt immers de arbeid tussen beide partijen. Zowel de werknemers als de werkgever zijn gebonden door de bepalingen erin. Hoe je dat moet opstellen en/of wijzigen, daar lees je alles over in onze syllabus.

Vanaf 1 mei 2023 ook fietsvergoeding in PC 329.03

Een nieuwe cao nr. 164 afgesloten in de Nationale Arbeidsraad (NAR) op 24 januari 2023 voorziet dat vanaf 1 mei 2023 alle werknemers in de privé sector recht hebben op een fietsvergoeding voor het woon-werkverkeer.

Deze cao heeft een impact op PC 329.03 aangezien in dit subcomité nog geen specifieke fietsvergoeding voorzien is.

Ecocheques: nieuwe lijst van producten en diensten

Op 1 maart 2023 geldt een nieuwe lijst van producten en diensten die je met ecocheques kan aankopen.

Elke 2 jaar evalueert de Nationale Arbeidsraad (NAR) die lijst opnieuw. Daarbij houdt de NAR rekening met de ontwikkelingen op het vlak van ecologische inzichten en ecologisch beleid.

Vlaamse doelgroepvermindering aanwerving personen zonder recente duurzame werkervaring

Vanaf 1 oktober 2023 komt er een nieuwe Vlaamse doelgroepvermindering voor de aanwerving van personen zonder recente duurzame werkervaring. Deze komt in de plaats van de aanwervingsincentive voor langdurig werkzoekenden, die dan ophoudt te bestaan.

Update: De beperking van opeenvolgende overeenkomsten van bepaalde duur en vervangingsovereenkomsten

Het wetsontwerp dat een beperking voorziet op de totale duur van opeenvolgende overeenkomsten van bepaalde duur en vervangingsovereenkomsten, is goedgekeurd in de kamer. De totale duur van de opeenvolging is maximum 2 jaar, tenzij bij onderbreking door de werknemer zelf. Bij overschrijding van de termijn zijn de regels van overeenkomsten van onbepaalde duur van toepassing.

Komaf maken met jouw kopzorgen rond het inzetten van personeel?

Doe net als +800 socioculturele collega-organisaties, en sluit je vandaag nog aan bij Sociare!