Ga verder naar de inhoud

Kennisbank

Proficiat, je bent aanbeland bij het kloppend hart van deze website én van onze werking bij Sociare. Want na meer dan 20 jaar wetgeving bestuderen en leden verder helpen beseffen we het nog elke dag: personeel inzetten in het socioculturele werkveld, daar komt een heleboel bij kijken. Over alle aspecten van tewerkstelling in onze paritaire comités vind je hier informatie, wetgeving, modeldocumenten, syllabi en tools.

Onze basisinfo is voor iedereen toegankelijk. Om dossiers, tools en modeldocumenten te gebruiken heb je een login nodig. Die bezorgen we je van zodra je lidmaatschapsaanvraag werd goedgekeurd.

Zoeken

Thema's

Filteren op format

Een totaal van 357 artikels gevonden. Er worden 12 artikels getoond op pagina 3 van 30

Corona: nieuwe maatregelen vanaf 19 oktober

Op vrijdag 16 oktober heeft het Overlegcomité beslist over een nieuwe reeks coronamaatregelen. Die gaan in vanaf 19 oktober. Telethuiswerk wordt opnieuw de norm, de bubbels van 4 verdwijnen en de protocollen van de deelsectoren worden ook opnieuw over de loep genomen.

Coronacrisis: uitwisselen van personeel tussen sociale ondernemingen opnieuw mogelijk

De tweede coronagolf weegt erg zwaar op de arbeidsomstandigheden van de medewerkers in heel wat zorg- en welzijnssectoren. Nu ze daar bovendien te maken krijgen met een uitval van personeel, is de nood aan oplossingen die de continuïteit van de dienstverlening garanderen hoog. In dat opzicht sloten de intersectorale sociale partners opnieuw een kaderakkoord, dat het mogelijk maakt om personeel uit te lenen over organisaties heen.

Model: afspraken telewerk tijdens corona

Sinds maandag 19 oktober 2020 is telethuiswerk opnieuw verplicht bij alle niet-essentiële bedrijven. Dit om de verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Je maakt hier best praktische afspraken over met je werknemers, afgestemd op de huidige situatie. Gebruik ons model als vertrekpunt.

Syllabus sluiten van een arbeidsovereenkomst

De volledige info over verschillende types arbeidsovereenkomsten

Syllabus tijdskrediet en thematische verloven

Wil je alles weten over landingsbanen, voorwaarden om tijdskrediet op te nemen, ouderschapsverlof, palliatief verlof, verlof om medische bijstand of mantelzorg? Zoek niet langer: in onze syllabus lees je er alles over.

Syllabus verlof

Volledige info over vakantie, arbeidsvrijstellingsdagen, vakantiegeld,... in PC 329

Verklaring op eer betreffende het woon-werkverkeer

Verklaring op eer: document waarin werknemers verklaren hoe ze naar het werk komen

Verlofkaart

Modeldocument om verlof bij te houden

Instrument: berekening drempel tijdskrediet

De regelgeving rond tijdskrediet voorziet dat niet teveel werknemers tegelijk een tijdskrediet kunnen aanvragen. Een sectorale cao bepaalt dat maximum 10% van je werknemers tegelijk een loopbaanonderbreking wegens tijdskrediet kan hebben lopen. Hieronder vind je de volledige info én een handige tool om deze drempelwaarde in het oog te houden.

Attest opgenomen betaald educatief verlof bij uitdiensttreding in de loop van het schooljaar

Attest opgenomen BEV wanneer werknemer uit dienst gaat

Syllabus woon-werkverkeer in PC 329.03

Volledige info over woon-werkverkeer in PC 329.03

Syllabus woon-werkverkeer PC 329.01

Op zoek naar volledige info over woon-werkverkeer en mobiliteit in PC 329.01? In onze syllabus vind je ongetwijfeld het antwoord terug.

Komaf maken met jouw kopzorgen rond het inzetten van personeel?

Doe net als +800 socioculturele collega-organisaties, en sluit je vandaag nog aan bij Sociare!