Ga verder naar de inhoud

Kennisbank

Werkgever in paritair comité 329.01 of PC 329.03 en lid van Sociare? Dan vind je hier alles terug wat je moet weten om op een juridisch correcte manier personeel in te zetten: basisinfo, maar ook modeldocumenten, tools en FAQ's. Kijk gerust eens rond en contacteer ons gerust mocht je vragen hebben.

Zoeken

Thema's

Filteren op format

Een totaal van 439 artikels gevonden. Er worden 12 artikels getoond op pagina 3 van 37

Loongrens betaald educatief verlof en Vlaams opleidingsverlof schooljaar 2022-2023

Een werknemer die een opleiding volgt en daarvoor betaald educatief verlof (BEV) of Vlaams opleidingsverlof (VOV) opneemt? Je mag het brutoloon van die werknemer tijdens de uren opleidingsverlof beperken tot een bepaald plafond.

Tijdelijke werkloosheid vanaf 1 juli 2022

De vereenvoudigde procedure tijdelijke werkloosheid wegens overmacht door corona loopt af op 30 juni.

Vanaf 1 juli zullen de werkgevers die tijdelijke werkloosheid willen toepassen binnen hun organisatie terug de gewone procedure van tijdelijke werkloosheid wegens economische redenen moeten volgen. Er zijn wel nog een paar versoepelingen voorzien tijdens een overgangsperiode.

We geven je hieronder een overzicht van de voorwaarden, procedure en gevolgen voor de werknemer.

CAO 161 en 162: Meer voorspelbare en zekere arbeidsvoorwaarden en een betere work-life balans

Twee nieuwe NAR cao's moeten voor de werknemer meer zekere arbeidsvoorwaarden en een betere work-life balans garanderen.

Nationale stakingsdag op woensdag 9 november

Het gemeenschappelijk vakbondsfront dient in onze sector een stakingsaanzegging in voor woensdag 9 november. Deze stakingsdag kadert in hun acties in het thema "Koopkracht".

Herinner je werknemers aan de jobbonus

De jobbonus is er voor werknemers met een laag loon. Wie in aanmerking komt, ontvangt vanaf eind 2022 een brief van de Vlaamse overheid. Voor de uitbetaling van deze jobbonus vraagt de overheid aan de rechthebbenden om een rekeningnummer te registreren in Mijn Burgerprofiel. Maar die digitale stap is niet voor iedereen evident.

Nieuwe procedure medische overmacht in de maak

We geven je hier alvast een overzicht van de nieuwe regels rond medische overmacht op basis van het wetsontwerp en artikel 19 van het KB van 11 september 2022.

Deze nieuwe procedure is gekoppeld aan een wijziging van artikel 34 van de arbeidsovereenkomstenwet waarbij de medische overmacht wordt losgekoppeld van het gewone re-integratietraject.

De wijziging van artikel 34 is nog niet rond. We geven deze informatie dus mee onder voorbehoud van publicatie.

Op de grens van de 50 of 100 werknemers? Bereid je dan al voor op de sociale verkiezingen van 2024

De volgende sociale verkiezingen vinden plaats in mei 2024. Dat lijkt nog ver weg. Maar als het personeelsbestand van jouw organisatie rond de 50 of 100 werknemers ligt dan kan je daar toch best al even bij stilstaan.

Het re-integratietraject 2.0: niet langer zomaar het eindpunt van de arbeidsrelatie

Door een recent KB van 11 september 2022 wordt het re-integratietraject grondig gewijzigd. Een van de grote doelen van de wijziging is het loskoppelen van de procedure van het re-integratietraject van het beëindigen van de arbeidsovereenkomst door medische overmacht.

Deadline: collectieve planning van feestdagen en vervangingsdagen

Sommige feestdagen vallen op een zondag of een andere inactiviteitsdag in de organisatie (zoals een zaterdag). Als werkgever moet je die feestdagen vervangen door een andere dag in hetzelfde jaar. Dat kun je op verschillende manieren regelen. We vertellen je hoe dat in z'n werk gaat.

Deadline: jaarlijks actieplan voorleggen aan Comité voor Preventie en Bescherming op het Werk

Elk jaar voor 1 november moet je als werkgever een jaarlijks actieplan opstellen en voorleggen aan het Comité voor Preventie en Bescherming op het Werk.

Uitstel aanvraag terugbetaling VOV tot 30 november 2022

Voor het schooljaar 2021-2022 geldt nog een uitzondering voor het indienen van de terugbetalingsaanvraag voor de uren Vlaams opleidingsverlof. Voor alle opleidingen die gestart zijn tussen 1 september 2021 en 31 augustus 2022, kan je nog een aanvraag indienen t.e.m. 30 november 2022.

Deadline: aanvraag educatief verlof of Vlaams Opleidingsverlof

Werknemers die tijdens het schooljaar 2022-2023 een jaaropleiding volgen en daarvoor betaald educatief verlof (BEV) of Vlaams Opleidingsverlof (VOV) willen opnemen, bezorgen jou als werkgever uiterlijk op 31 oktober 2022 het getuigschrift van regelmatige inschrijving.

Komaf maken met jouw kopzorgen rond het inzetten van personeel?

Doe net als +800 socioculturele collega-organisaties, en sluit je vandaag nog aan bij Sociare!