Ga verder naar de inhoud
Zoeken

Thema's

Filteren op format

Een totaal van 413 artikels gevonden. Er worden 12 artikels getoond op pagina 2 van 35

UPDATE: Corona - socio-economische maatregelen geldig tot 30 juni 2021

De federale overheid heeft in haar strijd tegen de coronapandemie de socio-economische maatregelen uit het eerste kwartaal van dit jaar verlengd tot 30 juni 2021. Er werden ook een aantal nieuwe maatregelen aan toegevoegd. In dit nieuwsbericht geven we je een overzicht en verduidelijken we wat van toepassing is op onze sector.

Update coronamaatregelen: Met het Zomerplan naar een normaler leven

Het breed Zomerplan dat het Overlegcomité op 11 mei lanceerde maakt een terugkeer naar een normaler leven mogelijk. We zetten de 4 fases en de bijhorende maatregelen even op een rij.

Corona: Vereenvoudigde procedure tijdelijke werkloosheid opnieuw verlengd tot 30 september 2021

Ben je van plan om tijdelijke werkloosheid in te roepen vanwege de coronamaatregelen? Dan kan dat nog altijd via de vereenvoudigde procedure. Die is opnieuw verlengd, tot 30 september 2021

Corona: stappenplan tijdelijke werkloosheid tot 30 september 2021

Naar aanleiding van het coronavirus en de maatregelen die de overheid heeft genomen om het virus in te dijken, krijgen we erg veel vragen binnen rond het inroepen van tijdelijke werkloosheid. We zetten alle info waar we momenteel over beschikken hieronder even op een rij.

Brusselse (steun)maatregelen in tijden van corona: een overzicht

In dit nieuwsbericht lijsten we alle Brusselse steunmaatregelen op die tijdens de coronacrisis relevant zijn voor onze leden

Corona: vrijwilligers in essentiële diensten kunnen tijdelijk hogere vergoeding krijgen

Ondanks dat vrijwilligerswerk een onbezoldigde activiteit is, kunnen vrijwilligers een reële of forfaitaire kostenvergoeding ontvangen. De forfaitaire kostenvergoeding is begrensd door een jaarlijks kostenplafond. Dit jaarlijks kostenplafond wordt nu verhoogd voor vrijwilligers die zich hebben ingezet voor activiteiten die verband houden met het beheer van de coronacrisis.

Wijk-werkcheques blijven langer geldig door corona

Naar aanleiding van de coronamaatregelen konden bepaalde wijk-werkactiviteiten niet meer worden verdergezet. Om deze reden heeft de overheid de geldigheidsduur van de wijk-werkcheques verlengd.

FAQ Verenigingswerk

Wil je gebruik maken van het statuut verenigingswerk? Waar moet je allemaal rekening mee houden als je een verenigingswerker inzet, bijvoorbeeld wanneer het gaat over vergoedingen en aansprakelijkheid? Wij helpen je op weg met deze FAQ.

FAQ: Functieclassificatie IFIC

In deze FAQ vind je de meest gestelde vragen over het functieclassificatieproject van vzw IFIC en de testfase die momenteel loopt.

Groepsverzekering: de Wijninckxbijdrage in 2021

In 2019 is voor de groepsverzekering de definitieve Wijninckxbijdrage in werking getreden, die berekend wordt op basis van de reserve aangroei in het voorafgaand jaar. De bijdrage is verschuldigd zodra de pensioendoelstelling voor dat jaar overschreden is, en bedraagt 3% van de rendementsgecorrigeerde aangroei voor dat jaar.

Corona: verplicht online telewerkregister voor de werkgever

Werkgevers zijn vanaf april verplicht om maandelijks een online register rond telewerk in te vullen. Heel concreet geven ze daarbij het totale aantal werknemers in de organisatie door, en het aantal werknemers in een niet-telewerkbare functie. Dat moet de controles op het naleven van de telewerkverplichting vergemakkelijken.

Model: afspraken telewerk tijdens corona

Sinds maandag 19 oktober 2020 is telethuiswerk opnieuw verplicht bij alle niet-essentiële bedrijven. Dit om de verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Je maakt hier best praktische afspraken over met je werknemers, afgestemd op de huidige situatie. Gebruik ons model als vertrekpunt.

Komaf maken met jouw kopzorgen rond het inzetten van personeel?

Doe net als +800 socioculturele collega-organisaties, en sluit je vandaag nog aan bij Sociare!