Externe diensten: vergelijking tussen Idewe, Mensura en Liantis
30 juni is elk jaar opnieuw de deadline om je contract met je huidige externe dienst voor preventie en bescherming op het werk op te zeggen. Vanaf het jaar nadien heb je dan de kans om in te tekenen op een aanbod dat beter is afgestemd op jouw organisatie.
Wij hielden in 2017 het aanbod van Idewe, Mensura en Liantis tegen het licht.
Goed om te weten:
- De tarieven voor de externe diensten zijn wettelijk bepaald, het is de NACE-code die doorslaggevend is.
- Steeg je factuur het afgelopen jaar? Kijk dan zeker je NACE-code na. Een onjuiste code kan er namelijk voor zorgen dat je onterecht te veel betaalt voor je externe dienst.
In onderstaand schema kan je nalezen wat de belangrijkste verschillen zijn tussen externe diensten Idewe, Mensura en Liantis.
Anderen lazen ook dit:
Werkhervattingspremie kan nu aangevraagd worden
In de programmawet van 26 december 2022 werd een nieuwe tewerkstellingsmaatregel voorzien. Het gaat om een werkhervattingspremie van 1.000 euro voor werkgevers die invalide werknemers aanwerven in het kader van progressieve werkhervatting.
Deze maatregel is in werking getreden op 1 april 2023, maar de exacte voorwaarden moesten nog vastgelegd worden in een koninklijk besluit. Dit is gebeurd bij KB van 17 juli 2023 waardoor de werkhervattingspremie nu effectief kan aangevraagd worden.
Werken tijdens een hittegolf: waar moet je rekening mee houden?
We worden deze dagen weer geconfronteerd met een hittegolf en dan is het goed om even een aantal aandachtspunten in herinnering te brengen. Wat zijn je wettelijke verplichtingen tegenover je medewerkers? En hoe zit dat als ze telewerken? We zetten het op een rij in dit artikel.
Komaf maken met jouw kopzorgen rond het inzetten van personeel?
Doe net als +800 socioculturele collega-organisaties, en sluit je vandaag nog aan bij Sociare!