Ga verder naar de inhoud

Jaarverslag van de interne dienst: niet meer verplicht bezorgen aan inspectie

02.01.2024

Voor veel werkgevers is het een jaarlijks terugkerende to do in hun agenda: voor 1 april moeten ze een verslag over de werking van de interne dienst preventie en bescherming op het werk opmaken.

Nieuw is dat je dit verslag niet meer moet bezorgen aan de regionale directie van het Toezicht op het Welzijn op het Werk. De werkgever moet het verslag wel nog altijd kunnen voorleggen wanneer de inspectie daarom vraagt.

Onthou dus: voor 1 april een volledig jaarverslag van het vorige jaar opmaken over de interne dienst voor preventie en bescherming op het werk, en het document klaar houden in de organisatie.

Anderen lazen ook dit:

Vereenvoudigde procedure voor de gemeenschappelijke interne dienst

Het wordt eenvoudiger om een gemeenschappelijke interne dienst voor preventie en bescherming op het werk (IDPBW) op te richten.
Op 2 mei 2024 werd een KB gepubliceerd dat de regels versoepelt voor de oprichting van een zogenaamde kleine gemeenschappelijke interne dienst.

Ergonomie op de werkplek - nieuwe regels en verplichtingen voor werkgevers

De Codex over het welzijn op het werk werd aangepast: ergonomie op de werkplek krijgt er een belangrijkere plaats in. De regels zijn in werking getreden op 25 mei 2024. Wat betekent dit voor jou?

Komaf maken met jouw kopzorgen rond het inzetten van personeel?

Doe net als +900 socioculturele collega-organisaties, en sluit je vandaag nog aan bij Sociare!