Ga verder naar de inhoud

Jaarverslag van de interne dienst: niet meer verplicht bezorgen aan inspectie

02.01.2023

Voor veel werkgevers is het een jaarlijks terugkerende to do in hun agenda: voor 1 april moeten ze een verslag over de werking van de interne dienst preventie en bescherming op het werk opmaken.

Nieuw is dat je dit verslag niet meer moet bezorgen aan de regionale directie van het Toezicht op het Welzijn op het Werk. De werkgever moet het verslag wel nog altijd kunnen voorleggen wanneer de inspectie daarom vraagt.

Onthou dus: voor 1 april een volledig jaarverslag van het vorige jaar opmaken over de interne dienst voor preventie en bescherming op het werk, en het document klaar houden in de organisatie.

Anderen lazen ook dit:

Vakbondsactie op 14 december

Het gemeenschappelijk vakbondsfront diende een stakingsaanzegging in voor donderdag 14 december 2023. Ze vragen meer investeringen in de gespecialiseerde expertise van de social profit en mensgerichte dienstverlening naar werk voor personen met een arbeidsbeperking en voeren daarom actie aan het kabinet van Minister van Werk Jo Brouns.

Vakbondsactie op 12 december

Het gemeenschappelijk vakbondsfront diende een stakingsaanzegging in voor dinsdag 12 december 2023. Ze organiseren dan een Europese betoging in Brussel.

Komaf maken met jouw kopzorgen rond het inzetten van personeel?

Doe net als +800 socioculturele collega-organisaties, en sluit je vandaag nog aan bij Sociare!