Ga verder naar de inhoud

Kennisbank

Werkgever in paritair comité 329.01 of PC 329.03 en lid van Sociare? Dan vind je hier alles terug wat je moet weten om op een juridisch correcte manier personeel in te zetten: basisinfo, maar ook modeldocumenten, tools en FAQ's. Kijk gerust eens rond en contacteer ons gerust mocht je vragen hebben.

Zoeken

Thema's

Filteren op format

Een totaal van 480 artikels gevonden. Er worden 12 artikels getoond op pagina 36 van 40

Model: camerareglement

Voer je camerabewaking in op de werkvloer? Dan informeer je je personeel daarover aan de hand van een camerareglement, zoals wordt voorgeschreven door de Nationale Arbeidsraad. Gebruik hiervoor ons model in het Nederlands of Frans.

Modellen: vervangingscontract voor bepaalde of onbepaalde duur

Moet je binnen je organisatie op zoek naar een vervanger, omdat één van je medewerkers tijdelijk of langdurig afwezig is? In dat geval sluit je een vervangingsovereenkomst af met die persoon, voor bepaalde of onbepaalde duur. Onze modellen in het Nederlands en Frans zijn een goed vertrekpunt.

Model: arbeidsovereenkomst voor bepaalde duur

Een werknemer aanwerven in paritair comité 329.01 en 329.03? Dan kan met een contract van onbepaalde duur, bepaalde duur of bepaald werk.

Een arbeidsovereenkomst voor bepaalde duur is zoals de term al aangeeft beperkt in tijd: het eindigt op een vooraf afgesproken datum, die je duidelijk vermeldt in het contract. Dat kan handig zijn om bijvoorbeeld een extra drukke periode te overbruggen.

Model: arbeidsovereenkomst voor onbepaalde duur

Een werknemer aanwerven in paritair comité 329.01 en 329.03? Dan kan met een contract van onbepaalde duur, bepaalde duur of bepaald werk. Hieronder kan je een model voor een arbeidsovereenkomst van onbepaalde duur downloaden.

Model: arbeidsovereenkomst voor bepaald werk

Wil je een arbeider of bediende aanwerven voor een bepaalde opdracht of taak? Onze modellen van arbeidsovereenkomsten zijn een goed vertrekpunt voor het afsluiten van contracten op projectbasis.

Arbeidsovereenkomst voor onbepaalde duur met einddatum

Bij een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde duur met einddatum kom je met de werknemer een maximumduur overeen. Door een uiterste datum in het contract te vermelden, maak je duidelijk vanaf wanneer de overeenkomst automatisch eindigt. Gebruik hiervoor onze modellen voor arbeiders en bedienden.

Modelovereenkomsten: artikel 17

Als socioculturele organisatie heb je de mogelijkheid om losse medewerkers gedurende een aantal uren voordelig in te zetten, zonder dat je daarvoor rsz betaalt. Een overeenkomst sluiten met die 'artikel 17' werknemers? Gebruik dan onze verschillende modellen in het Nederlands en Frans én voor studenten.

Tool: registratie vormingen

Bezig met het opmaken van je sociale balans als onderdeel van de jaarrekening? Met deze tool registreer je snel en makkelijk alle gegevens rond vormingen.

Calculator: berekening opzeggingstermijn of verbrekingsvergoeding

Wanneer iemand -om welke reden dan ook- uit dienst gaat bij je organisatie, kan het handig zijn om snel te weten hoe lang zijn of haar opzeggingstermijn is of welk bedrag je aan de verbrekingsvergoeding kwijt gaat zijn. Dat doe je snel & makkelijk met deze calculator.

Cao: woon-werkverkeer in paritair comité 329.01

Welke tussenkomst moet je betalen aan werknemers in paritair comité 329.01 wanneer zij met de auto, trein of fiets naar het werk komen? De integrale cao die dit bepaalt, kan je hier downloaden en bekijken.

Cao: woon-werkverkeer in paritair comité 329.03

Welke tussenkomst moet je betalen aan werknemers in PC 329.03 wanneer zij met de auto, trein of fiets naar het werk komen? De integrale cao die dit bepaalt, vind je hier.

Cao VIA: middelenverdeling voor kwaliteitsbevordering

Om de versnippering van via-budgetten tegen te gaan, hervormden de sociale partners de kwaliteitsmiddelen. In deze cao lees je wat er in deze maatregel vervat zit en hoe je de via-middelen hiervoor kunt gebruiken.

Komaf maken met jouw kopzorgen rond het inzetten van personeel?

Doe net als +900 socioculturele collega-organisaties, en sluit je vandaag nog aan bij Sociare!