Ga verder naar de inhoud

Kennisbank

Werkgever in paritair comité 329.01 of PC 329.03 en lid van Sociare? Dan vind je hier alles terug wat je moet weten om op een juridisch correcte manier personeel in te zetten: basisinfo, maar ook modeldocumenten, tools en FAQ's. Kijk gerust eens rond en contacteer ons gerust mocht je vragen hebben.

Zoeken

Thema's

Filteren op format

Een totaal van 479 artikels gevonden. Er worden 12 artikels getoond op pagina 35 van 40

Documenten: overgang van onderneming met behoud van rechten

Word je organisatie overgenomen door een andere onderneming, en maken ook je medewerkers mee de overstap? Dan communiceer je daar op voorhand over, en sluit de nieuwe werkgever daarover met iedere medewerker afzonderlijk een bijlage bij de arbeidsovereenkomst af.

Dienstverleningsovereenkomst tussen organisaties

Werken sommige van jouw medewerkers af en toe voor een collega-organisatie? Belangrijk is dat zo'n dienstverlening aan een aantal voorwaarden moet voldoen, want in principe is uitlening van personeel verboden. Je sluit hiervoor een dienstverleningsovereenkomst af met de gebruiker.

Gesco-regularisatie: bijlage arbeidsovereenkomst

'Gesco' staat voor 'gesubsidieerd contract' en is een statuut met Vlaamse loonpremies dat eind jaren '80 het levenslicht zag. Sinds 2016 bestaat het niet meer. Een gesco-medewerker regulariseren? Gebruik ons model van bijlage voor bij zijn of haar arbeidsovereenkomst.

Arbeidsvrijstelling 45+: afwijking van opname in dagen

In paritair comité 329 hebben werknemers nadat ze 45 en 50 jaar worden recht op arbeidsvrijstellingsdagen, extra verlofdagen dus. Over de modaliteiten sluit je best een individuele overeenkomst. Afwijken van de regels op organisatieniveau kan als je een cao sluit over de AV-dagen.

Arbeidsvrijstelling 55+: individuele overeenkomst en modelcao

Actief in paritair comité 329.01 en werknemer in dienst die ouder is dan 55? Dan heeft die recht op arbeidsvrijstelling. Over de modaliteiten sluit je best een individuele overeenkomst. Afwijken van de regels op organisatieniveau kan als je een cao sluit over de AV-dagen.

Alcohol- en drugsbeleid: modelclausules en toelichting

Elke organisatie heeft de plicht om een preventief alcohol- en drugsbeleid te voeren. Je vermeldt die ook in je arbeidsreglement. Daarvoor kan je aan de slag met onze modelclausules en toelichting.

Afwijkingsdocument voor deeltijdse werknemers

Voor deeltijdse werknemers die buiten het normaal vastgelegde uurrooster werken, is de registratie van afwijkende uren verplicht. Gebeurt dit niet, dan speelt het vermoeden van een voltijdse tewerkstelling. Wij voorzien je van een model.

Wijziging arbeidsregime: modellen van bijlage

Wil je medewerker graag meer of minder werken binnen zijn of haar huidige functie? Dan raden we aan om die verandering in arbeidsregime vast te leggen in een bijlage bij de oorspronkelijke arbeidsovereenkomst. Onze modellen vormen een goed vertrekpunt daarvoor.

Tijdskrediet en thematische verloven: bijlage arbeidsovereenkomst

Neemt één van je medewerkers binnenkort deeltijds tijdskrediet of een thematisch verlof op? Dan ben je als werkgever verplicht om dat officieel te maken in een bijlage bij de arbeidsovereenkomst. Bij een volledige onderbreking is zo'n addendum niet verplicht maar wel aan te raden.

Einde arbeidsovereenkomst met onderling akkoord

Werkgever en werknemer kunnen in onderling akkoord beslissen om de arbeidsovereenkomst te beëindigen. De voorwaarden die gelden voor het einde van het contract leg je best schriftelijk vast in een overeenkomst. Onze modellen zijn een goed vertrekpunt.

Modelbrieven: einde arbeidsovereenkomst met opzegging of verbreking

Werkgever en werknemer kunnen in onderling akkoord beslissen om de arbeidsovereenkomst te beëindigen. Of het nu gaat om een verbreking of opzegging: onze modellen in het Nederlands én Frans zijn een goed vertrekpunt om het contract te beëindigen.

Model: camerareglement

Voer je camerabewaking in op de werkvloer? Dan informeer je je personeel daarover aan de hand van een camerareglement, zoals wordt voorgeschreven door de Nationale Arbeidsraad. Gebruik hiervoor ons model in het Nederlands of Frans.

Komaf maken met jouw kopzorgen rond het inzetten van personeel?

Doe net als +900 socioculturele collega-organisaties, en sluit je vandaag nog aan bij Sociare!