Ga verder naar de inhoud

Kennisbank

Werkgever in paritair comité 329.01 of PC 329.03 en lid van Sociare? Dan vind je hier alles terug wat je moet weten om op een juridisch correcte manier personeel in te zetten: basisinfo, maar ook modeldocumenten, tools en FAQ's. Kijk gerust eens rond en contacteer ons gerust mocht je vragen hebben.

Zoeken

Thema's

Filteren op format

Een totaal van 479 artikels gevonden. Er worden 12 artikels getoond op pagina 39 van 40

Werknemer beschuldigt je van discriminatie? Aan jou als werkgever om tegenbewijs te leveren

Wanneer een werknemer feiten kan aanvoeren die het bestaan van discriminatie kunnen doen vermoeden, komt het aan jou als werkgever toe om het tegenbewijs te leveren dat er geen discriminatie plaatsvond. Dat bevestigt het Hof van Beroep van Brussel in een recent arrest.

Recht op privacy in arbeidsrelaties: recente rechtspraak

In dit artikel geven we je een overzicht van recente arresten over het recht op privacy in arbeidsrelaties. Deze behandelen een mogelijke miskenning van het recht op privacy en de toelaatbaarheid van onrechtmatig verkregen bewijs.

Corona: Erkenning COVID-19 als beroepsziekte

Werknemers die tussen 18 maart 2020 en 17 mei 2020 beroepsactiviteiten hebben uitgeoefend in bedrijven van de cruciale sectoren en de essentiële diensten en de ziekte COVID-19 hebben opgelopen, kunnen recht krijgen op een beroepsziekte-uitkering.

Beperkte solidariteitsbijdrage voor studenten: staven met bewijs van inschrijving

Stelt jouw organisatie studenten tewerk waarvoor je een beperkte solidariteitsbijdrage betaalt? Dan moet je dat voortaan extra staven met een bewijs van inschrijving van een (hoge)school of universiteit. Dat laat de RSZ weten in haar administratieve instructies van het eerste kwartaal.

Overzicht bevoegdheden overlegorganen

Heb je niet helemaal helder wat de bevoegdheden van een vakbondsafvaardiging, ondernemingsraad en comité precies zijn? Of wil je weten welke informatie je aan wie beschikbaar moet stellen en hoe het zit met raadplegings- en beslissingsprocedures? Download dan ons handige overzicht.

Aanmoedigingspremie voor 1/10de ouderschapsverlof vanaf 1 september 2020

Sinds 2019 kunnen werknemers een 1/10de ouderschapsverlof opnemen.

Vanaf september wordt zo’n ouderschapsverlof voor werknemers in de Vlaamse social profitsector financieel interessanter omdat er net als voor andere ouderschapsverloven een aanmoedigingspremie tegenover wordt gezet.

Onderhandelingen over een nieuw Vlaams Intersectoraal Akkoord (VIA6) van start

Begin juli is er op het kabinet van Vlaams minister-president Jan Jambon overleg geweest tussen de Vlaamse Regering en de vakbonden en werkgevers van de zorg- en welzijnssector rond het 6de Vlaams Intersectoraal Akkoord (VIA6). Via Verso, intersectorale werkgeversorganisatie voor de Vlaamse sociale ondernemingen, is ook de socioculturele sector vertegenwoordigd op de werkgeversbank.

Sociale Maribel, wat is dat nu eigenlijk?

We zetten alle feiten over dit fonds dat je kan aanspreken voor loonsubsidies op een rij in dit artikel.

Minimumafstand voor tussenkomst openbaar vervoer geschrapt vanaf 1 juli 2020

Vanaf 1 juli 2020 mag je als werkgever geen minimumafstand meer hanteren voor terugbetaling van het woon-werkverkeer van werknemers. Je betaalt dus al een tussenkomst vanaf de eerste kilometer.

Juist is Juist: kennisplatform & toolbox voor samenwerkingen met kunstenaars

Werkt jouw organisatie al eens samen met kunstenaars, maar stel je je vragen over hoe je dat arbeidsrechtelijk gezien best regelt? Ga dan zeker eens kijken op Juist is Juist, een kennisplatform & toolbox dat faire arbeidsrelaties nastreeft tussen kunstenaars en opdrachtgevers.

Tijdelijk werkloos of arbeidsongeschikt tijdens prenataal verlof? Overdragen naar postnataal verlof mogelijk vanaf 1 maart 2020

Heb je zwangere medewerksters in dienst die tijdens hun prenataal verlof tijdelijk werkloos of arbeidsongeschikt worden? Sinds juni kunnen ze die periodes overdragen naar hun postnataal verlof. Zo blijft dat postnatale verlof even lang als dat van zwangere collega's die tijdens de 6 weken voor de vermoedelijke bevallingsdatum wel konden blijven (tele)werken. Deze nieuwe bepalingen gaan retroactief in op 1 maart 2020.

Plafond jaarloonkost sociale maribel 329.01 opgeheven

Op 22 juni 2020 sloot Sociare met de vakbonden in PC 329.01 een nieuwe cao sociale maribel. Deze cao heft het wettelijk plafond in loonkost op, waardoor je de middelen voortaan kan inzetten voor werknemers met alle functies en barema’s.

Komaf maken met jouw kopzorgen rond het inzetten van personeel?

Doe net als +900 socioculturele collega-organisaties, en sluit je vandaag nog aan bij Sociare!