Ga verder naar de inhoud

Anti-discriminatiecode

17.09.2020

In het kader van de sectorconvenants 2016-2017, afgesloten tussen de Vlaamse regering en sectoren, is antidiscriminatie een belangrijk thema. Voor de social profitsector loopt het overleg hierover via de sociale partners van het sectoraal vormingsinstituut VIVO. Een belangrijk onderdeel ervan is de opmaak van een non-discriminatiecode.

In het voorjaar van 2017 heeft de werkgroep anti-discriminatie, met vertegenwoordigers van de sociale partners, een eerdere versie (2008) geactualiseerd. De volledige Raad van Bestuur van VIVO heeft onderstaand resultaat goedgekeurd op 26 september 2017.

Deze non-discriminatiecode geldt voor organisaties in álle social profitsectoren. Ze heeft als doelstelling deze organisaties de nodige beginsels aan te reiken om discriminatie binnen hun werking te weren. Ze beoogt niet in te vullen op welke manier organisaties deze beginsels vorm kunnen geven. Wel worden in bijlage tips en tools aangereikt die hiertoe kunnen inspireren.

Anderen lazen ook dit:

Vakbondsactie op 14 december

Het gemeenschappelijk vakbondsfront diende een stakingsaanzegging in voor donderdag 14 december 2023. Ze vragen meer investeringen in de gespecialiseerde expertise van de social profit en mensgerichte dienstverlening naar werk voor personen met een arbeidsbeperking en voeren daarom actie aan het kabinet van Minister van Werk Jo Brouns.

Vakbondsactie op 12 december

Het gemeenschappelijk vakbondsfront diende een stakingsaanzegging in voor dinsdag 12 december 2023. Ze organiseren dan een Europese betoging in Brussel.

Komaf maken met jouw kopzorgen rond het inzetten van personeel?

Doe net als +800 socioculturele collega-organisaties, en sluit je vandaag nog aan bij Sociare!