Ga verder naar de inhoud

Kennisbank

Proficiat, je bent aanbeland bij het kloppend hart van deze website én van onze werking bij Sociare. Want na meer dan 20 jaar wetgeving bestuderen en leden verder helpen beseffen we het nog elke dag: personeel inzetten in het socioculturele werkveld, daar komt een heleboel bij kijken. Over alle aspecten van tewerkstelling in onze paritaire comités vind je hier informatie, wetgeving, modeldocumenten, syllabi en tools.

Onze basisinfo is voor iedereen toegankelijk. Om dossiers, tools en modeldocumenten te gebruiken heb je een login nodig. Die bezorgen we je van zodra je lidmaatschapsaanvraag werd goedgekeurd.

Zoeken

Thema's

Filteren op format

Een totaal van 357 artikels gevonden. Er worden 12 artikels getoond op pagina 4 van 30

FAQ Woon-werkverkeer in PC 329.03

Alles over woon-werkverkeer in PC 329.03

FAQ Woon-werkverkeer in PC 329.01

Alles over woon-werkverkeer in PC 329.01

Je verzekeringen in tijden van corona: wat moet je ermee?

Heel wat mensen zijn tijdelijk werkloos door corona en komen daardoor in de problemen voor de betaling van hun brandverzekering, schuldsaldo- of hospitalisatieverzekering. De verzekeringssector belooft zich soepel op te stellen en zoveel als mogelijk uitstel van betaling te geven.

Corona-ouderschapsverlof: verlengd tot 30 september 2020

Door corona kunnen werknemers met kinderen terugvallen op een speciaal in het leven geroepen corona-ouderschapsverlof. Oorspronkelijk tot 30 juni, nu verlengd tot 30 september. In dit nieuwsbericht lees je alles over de voorwaarden en procedures.

Deze 6 cao's sloten we midden december 2019 in paritair comité 329.01

We hebben er even op moeten wachten, maar midden december 2019 konden we eindelijk onze handtekening zetten onder 6 cao's binnen paritair comité 329.01. In dit artikel zetten we kort op een rij wat deze cao's precies inhouden en welke deadlines of verplichtingen er voor jou als werkgevers bij komen kijken.

Werktijd.be : een tijdsregistratietool op maat van de sector

Sociare ontwikkelde een tool om tijd te registreren, specifiek voor organisaties in paritair comité 329. Als Sociare-lid kan je werktijd.be 3 maanden vrijblijvend uitproberen, mail ons en we activeren je proefaccount.

Interprofessioneel akkoord afgesloten voor 2019-2020

De sociale partners uit de Groep van 10 hebben eind februari 2019 een ontwerptekst voor een Interprofessioneel Akkoord 2019-2020 afgewerkt. Daarin zijn onder meer afspraken over mobiliteit, loonnorm, de minimumlonen en SWT op papier gezet. In dit artikel vind je een overzicht van de inhoud van het IPA.

FAQ deeltijds leren en werken

Alternerende opleidingen geven leerlingen de kans om gedurende hun opleiding tegelijk ook ervaring en kennis op te doen op de werkvloer. Als organisatie kan je deze leerlingen tewerkstellen en hen zo de mogelijkheid geven om binnen jouw organisatie opgeleid te worden op de werkvloer. Hoe je dat aanpakt? Je leest het in deze FAQ.

Syllabus welzijn

De preventieverplichtingen die voortvloeien uit de welzijnswet gelden voor al je werknemers. Als werkgever treft je alle nodige maatregelen die nodig zijn om hun welzijn te bevorderen. Wil je er graag alles over weten? Download dan onze syllabus welzijn.

FAQ arbeidsreglement

Als werkgever ben je verplicht om een arbeidsreglement op te stellen. Dat document regelt immers de arbeid tussen beide partijen. Zowel de werknemers als de werkgever zijn gebonden door de bepalingen erin. Hoe je dat moet invoeren of aanpassen lees je in deze FAQ.

Syllabus arbeidsreglement

Als werkgever ben je verplicht om een arbeidsreglement op te stellen. Dat document regelt immers de arbeid tussen beide partijen. Zowel de werknemers als de werkgever zijn gebonden door de bepalingen erin. Hoe je dat moet opstellen en/of wijzigen, daar lees je alles over in onze syllabus.

Tijdskrediet na corona-ouderschapsverlof mogelijk

NAR-cao nr. 103 neutraliseert periode van corona-ouderschapsverlof voor tewerkstellingsvoorwaarde bij tijdskrediet

Komaf maken met jouw kopzorgen rond het inzetten van personeel?

Doe net als +800 socioculturele collega-organisaties, en sluit je vandaag nog aan bij Sociare!