Ga verder naar de inhoud

Kennisbank

Werkgever in paritair comité 329.01 of PC 329.03 en lid van Sociare? Dan vind je hier alles terug wat je moet weten om op een juridisch correcte manier personeel in te zetten: basisinfo, maar ook modeldocumenten, tools en FAQ's. Kijk gerust eens rond en contacteer ons gerust mocht je vragen hebben.

Zoeken

Thema's

Filteren op format

Een totaal van 444 artikels gevonden. Er worden 12 artikels getoond op pagina 4 van 37

Via Vorming Hogerop: beroepsgerichte opleidingen voor laaggeschoolde werknemers

Het project ‘Via Vorming Hogerop' van VIVO biedt lager geschoolde werknemers de mogelijkheid om een beroepsgerichte opleiding te volgen. Als werkgever krijg je een tussenkomst in de loonkosten van de vervanger of de persoon die de opleiding volgt. Ook het Vormingsfonds komt financieel tussen.

Klein verlet voor vaccinatie tegen coronavirus verlengd tot 31 maart 2023

Werknemers hebben vanaf 1 oktober tot 31 maart 2023 opnieuw recht op klein verlet om zichzelf te laten vaccineren tegen het coronavirus of om hun minderjarige kinderen te begeleiden tijdens de vaccinatie.

Tool: verlofrechten berekenen voor 2023

Vind je het berekenen van de wettelijke vakantiedagen en sectorale verlofdagen waar elke werknemer per kalenderjaar recht op heeft maar een vervelend klusje? Met onze tool is het echt supersimpel!

Indexering van de loonbedragen

De loongrenzen uit de Arbeidsovereenkomstenwet worden elk jaar geïndexeerd. Dat is belangrijk als jouw organisatie werkt met een scholings- of concurrentiebeding. De bedragen voor 2020 vind je terug op deze pagina:

Timing uitbetaling VIA-middelen 2022

Update: 23 december 2022

De goedkeuring door de Vlaamse Regering van de subsidietabellen voor de VIA-middelen 2022 loopt wat vertraging op. Onder voorbehoud van goedkeuring van de subsidietabellen, verwacht het Departement CJM die VIA-middelen in de loop van de maand januari op rekening van de organisaties te kunnen storten.

Model vaststelling: einde arbeidsovereenkomst wegens medische overmacht

Dit model gebruik je minstens 21 kalenderdagen na de beslissing van de preventieadviseur-arbeidsarts die oordeelt dat de werknemer definitief ongeschikt is voor het overeengekomen werk, en er geen aangepast werk mogelijk is.

De beperking van opeenvolgende overeenkomsten van bepaalde duur en vervangingsovereenkomsten

De ministerraad keurde een voorontwerp van wet goed die een beperking voorziet op de duur van opeenvolgende overeenkomsten van bepaalde duur en vervangingsovereenkomsten. De totale duur van de opeenvolging is maximum 2 jaar, tenzij bij onderbreking door de werknemer zelf. Bij overschrijding van de termijn zijn de regels van overeenkomsten van onbepaalde duur van toepassing. Het voorontwerp ligt ter advies bij de afdeling Wetgeving van de Raad van State.

Loonbarema's en actuele bedragen

Op deze pagina bundelen we de belangrijkste barema's en bedragen die van toepassing zijn op de paritaire comités 329.01 en 329.03.

Alle actuele bedragen op een rij

Een actueel totaaloverzicht van alle bedragen die voor jou als werkgever relevant zijn? Op deze pagina vind je ze alfabetisch gerangschikt terug.

Loonbarema’s - indexatie op 1 januari 2023

In paritair comité 329.01 gelden voor sommige deelsectoren loonbarema's. Wanneer moet jouw organisatie de barema's toepassen? Je leest het op deze pagina.

Verhoging van het algemeen minimumloon vanaf 1 januari 2023

In november 2022 werd de spilindex opnieuw overschreden. Daardoor stijgt ook het algemeen minimumloon (of ggmmi) in onze sector nog maar eens in januari 2023 met 2%, tot 1.955,04 euro.

Haard- en standplaatstoelagen vanaf 1 januari 2023

De werknemers van de door de Vlaamse overheid decretaal gesubsidieerde instellingen voor maatschappelijk opbouwwerk hebben onder bepaalde voorwaarden recht op een aanvulling bij hun baremaloon in de vorm van een haard- of standplaatsvergoeding.

Komaf maken met jouw kopzorgen rond het inzetten van personeel?

Doe net als +800 socioculturele collega-organisaties, en sluit je vandaag nog aan bij Sociare!