Ga verder naar de inhoud

Jaaroverzicht tewerkstellingsmaatregelen: meedelen aan ondernemingsraad, vakbonden of personeel

02.01.2023

Tussen 1 februari en 28 februari 2023 stuurt de RSZ je een overzicht van de tewerkstellingsmaatregelen die jouw organisatie toepaste in het 4de kwartaal 2021 tot het 3de kwartaal 2022. Belangrijk is dat je dat overzicht uiterlijk binnen een maand na ontvangst communiceert aan vakbond(en), ondernemingsraad of werknemers

Praktisch

  • Dat overzicht krijg je via de e-Box, de elektronische brievenbus waarin je documenten van verschillende overheden kan ontvangen
  • Heb je geen e-Box? Dan krijg je de gegevens via de post.

Belangrijk is dat je dat overzicht uiterlijk binnen een maand na ontvangst schriftelijk aan de ondernemingsraad bezorgt of als die er niet is, aan de vakbondsafvaardiging. Is er ook geen vakbondsafvaardiging, dan moeten de werknemers het document kunnen raadplegen op de plaats waar je het arbeidsreglement bewaart.

Anderen lazen ook dit:

Vaarwel kleine vergoedingsregel, welkom amateurkunstenvergoeding

De kleine vergoedingsregel (KVR) gaat op de schop vanaf 1 januari 2024. In de plaats komt de amateurkunstenvergoeding. Net als de KVR is de amateurkunstenvergoeding een kostenvergoeding die vrijgesteld is van sociale en fiscale bijdragen, als aan alle voorwaarden voldaan is.

Indexering bedragen SWT op 1 november 2023

Door de overschrijding van de spilindex in oktober 2023 zijn op 1 november verschillende bedragen in het kader van SWT, geïndexeerd.

Komaf maken met jouw kopzorgen rond het inzetten van personeel?

Doe net als +800 socioculturele collega-organisaties, en sluit je vandaag nog aan bij Sociare!