Ga verder naar de inhoud

Verhoogde prijzen NMBS en De Lijn vanaf 1 februari

10.02.2023

Naar jaarlijkse gewoonte pasten de NMBS en De Lijn hun tarieven op 1 februari aan. De NMBS voorziet in een prijsstijging voor abonnementen van gemiddeld 1,95%. Ook bij De Lijn werden de prijzen voor jaar- en driemaandelijkse abonnementen geïndexeerd. Wat heeft dat concreet tot gevolg?

Voor organisaties uit paritair comité 329.01

  • De prijsstijging betekent een verhoogde werkgeverstussenkomst voor het woon-werkverkeer met de trein en het openbaar vervoer van De Lijn vanaf februari.
  • Ook de tussenkomst voor woon-werkverkeer met een gemotoriseerd privéverplaatsingsmiddel verhoogt, omdat deze gebonden zijn aan de prijs van een treinabonnement.

Voor organisaties uit paritair comité 329.03

  • De prijsstijging betekent een verhoogde werkgeverstussenkomst voor het woon-werkverkeer met het openbaar vervoer van De Lijn en het woon-werkverkeer met een privéverplaatsingsmiddel vanaf februari.
  • Voor het woon-werkverkeer met de trein blijven dezelfde forfaitaire bedragen gelden.

Anderen lazen ook dit:

Eindejaarspremie berekenen met onze tool - versie 2023

Betaal je in december 2023 een eindejaarspremie uit? Gebruik dan onze tool om te berekenen hoeveel die bedraagt voor elke werknemer.

Verhoging van het algemeen minimumloon vanaf 1 december 2023

In oktober 2023 werd de spilindex opnieuw overschreden. Daardoor stijgt ook het algemeen minimumloon (of ggmmi) in onze sector nog maar eens in december 2023 met 2%, tot 1.994,18 euro.

Komaf maken met jouw kopzorgen rond het inzetten van personeel?

Doe net als +800 socioculturele collega-organisaties, en sluit je vandaag nog aan bij Sociare!