Ga verder naar de inhoud

Kennisbank

Werkgever in paritair comité 329.01 of PC 329.03 en lid van Sociare? Dan vind je hier alles terug wat je moet weten om op een juridisch correcte manier personeel in te zetten: basisinfo, maar ook modeldocumenten, tools en FAQ's. Kijk gerust eens rond en contacteer ons gerust mocht je vragen hebben.

Zoeken

Thema's

Filteren op format

Een totaal van 428 artikels gevonden. Er worden 12 artikels getoond op pagina 1 van 36

Loonbarema's en actuele bedragen

Op deze pagina bundelen we de belangrijkste barema's en bedragen die van toepassing zijn op de paritaire comités 329.01 en 329.03.

Sectorpensioen PC 329.01: toelage 2021 vastgelegd

Voltijdse werknemers die in 2020 een volledig jaar werkten in de Vlaamse socialprofitsector krijgen een toelage van 150 euro op hun pensioenrekening. Of 85,04 euro als hun werkgever geen bijdrageplicht had. Daarmee ligt de toelage voor 2020 op hetzelfde niveau als die van het jaar ervoor.

Telewerk: sectorale cao gesloten

De sociale partners van de VIA6-sectoren hebben een intersectoraal kaderakkoord gesloten over telewerk. Voor paritair comité 329.01 werd dat formeel in een sectorale collectieve arbeidsovereenkomst gegoten op 18 mei 2022. Nieuw element in deze cao is het engagement om binnen het sociaal overleg in je organisatie concrete afspraken rond telewerk vast te leggen.

Einde papieren ecocheques

Sinds 1 januari 2022 zijn alleen nog elektronische ecocheques mogelijk. Papieren ecocheques uitgegeven voor 1 januari 2022 zijn geldig tot het einde van hun geldigheidsduur en uiterlijk tot 31 december 2023.

Vakbondsactie op maandag 20 juni

Het gemeenschappelijk vakbondsfront dient een stakingsaanzegging in voor maandag 20 juni. Ze organiseren die dag een nationale betoging in het kader van de campagne 'koopkracht en energieprijzen'.

Loonbarema’s - geïndexeerd op 1 juni 2022

In paritair comité 329.01 gelden voor sommige deelsectoren loonbarema's. Wanneer moet jouw organisatie de barema's toepassen? Je leest het op deze pagina.

Verhoging van het algemeen minimumloon vanaf 1 juni 2022

In april 2022 werd de spilindex opnieuw overschreden. Daardoor stijgt ook het algemeen minimumloon (of ggmmi) in onze sector maar eens in juni 2022 met 2%, tot 1.842,28 euro.

Haard- en standplaatstoelagen (vanaf 1 juni 2022)

De werknemers van de door de Vlaamse overheid decretaal gesubsidieerde instellingen voor maatschappelijk opbouwwerk hebben onder bepaalde voorwaarden recht op een aanvulling bij hun baremaloon in de vorm van een haard- of standplaatsvergoeding.

Vakbondsactie op donderdag 2 juni

ACV PULS dient in onze sector een stakingsaanzegging in voor donderdag 2 juni. Op deze actiedag organiseren ze in Brussel een betoging van de non-profitsector.

Laatste prognose indexaanpassing

In april 2022 werd de spilindex opnieuw overschreden. Daardoor stijgen de lonen in onze sector in nog maar eens in juni 2022 met 2%.

Het Planbureau voorspelt nu in zijn meest recente prognose opnieuw een overschrijding van de spilindex in oktober. Daardoor zouden de lonen in onze sector in december opnieuw met 2% stijgen.

Recht op klein verlet voor een communiefeest of lentefeest?

De maand mei is traditioneel de periode van de communie- en lentefeesten. Goed om te weten in dat verband: een werknemer mag - met behoud van loon - afwezig zijn op de dag van de plechtige communie of het feest van de vrijzinnige jeugd van één van zijn kinderen.

De renteloze lening of de lening tegen verminderde rentevoet: wat moet je weten?

Als werkgever kan je je werknemers een renteloze lening of een lening tegen verminderde rentevoet toekennen. Opgelet: het voordeel dat daaruit voortvloeit voor de werknemer is loon en wordt geschat naar zijn werkelijke waarde. Het is mogelijk dat je er daardoor fiscale- en sociale zekerheidsbijdragen op betaalt.

Komaf maken met jouw kopzorgen rond het inzetten van personeel?

Doe net als +800 socioculturele collega-organisaties, en sluit je vandaag nog aan bij Sociare!