Ga verder naar de inhoud

Laatste prognose indexaanpassing

05.09.2023

In zijn meest recente prognose voorspelt het Planbureau de eerstvolgende overschrijding van de spilindex in september 2023. Daardoor zouden de lonen in onze sector in november 2023 met 2% stijgen.

Naast de overschrijding van de spilindex in september, voorziet het Planbureau voor 2023 geen bijkomende overschrijding meer.

Voor 2024 wordt nog een overschrijding voorspeld in februari en juni. De lonen in onze sector zouden daardoor respectievelijk in april 2024 en augustus 2024 met 2% stijgen.

Elke eerste dinsdag van de maand actualiseert het Planbureau zijn vooruitzichten (behalve in augustus). We houden je op de hoogte.

Samenaankoop

We herhalen graag dat wie structureel kosten wil besparen mee kan stappen in de samenwerkingsovereenkomst die we hebben met drie sociaal secretariaten.

Intekenen op het aanbod? Zeg dan het contract met je huidige sociaal secretariaat op voor 30 juni 2024 via een aangetekende opzegbrief. Overstappen kan dan vanaf 1 januari 2025. Meer info hierover vind je in ons artikel.

Bron: Federaal PlanbureauAnderen lazen ook dit:

Vlaamse jobbonus voor werknemers met een laag loon

De Vlaamse regering voert een jobbonus in voor werknemers die weinig verdienen. Met een jaarlijkse premie wil men werklozen aanmoedigen om werk te zoeken en werknemers die weinig verdienen extra stimuleren om aan de slag te blijven.

Het Besluit van de Vlaamse regering van 2 juni 2023 paste de loongrenzen en het minimumbedrag van de jobbonus voor 2023 aan.

Alle actuele bedragen op een rij

Een actueel totaaloverzicht van alle bedragen die voor jou als werkgever relevant zijn? Op deze pagina vind je ze alfabetisch gerangschikt terug.

Komaf maken met jouw kopzorgen rond het inzetten van personeel?

Doe net als +800 socioculturele collega-organisaties, en sluit je vandaag nog aan bij Sociare!