Ga verder naar de inhoud

Laatste prognose indexaanpassing

02.04.2024

In zijn meest recente prognose voorspelt het Planbureau de eerstvolgende overschrijding van de spilindex in april 2024. Daardoor zouden de lonen in onze sector in juni 2024 met 2% stijgen.

Voor 2024 voorziet het Planbureau geen bijkomende overschrijding van de spilindex meer. De volgende spilindex zou bereikt worden in februari 2025. Daardoor zouden de lonen in onze sector in april 2025 opnieuw met 2% stijgen.

Elke eerste dinsdag van de maand actualiseert het Planbureau zijn vooruitzichten (behalve in augustus). We houden je op de hoogte.

Samenaankoop

We herhalen graag dat wie structureel kosten wil besparen mee kan stappen in de samenwerkingsovereenkomst die we hebben met drie sociaal secretariaten.

Intekenen op het aanbod? Zeg dan het contract met je huidige sociaal secretariaat op voor 30 juni 2024 via een aangetekende opzegbrief. Overstappen kan dan vanaf 1 januari 2025. Meer info hierover vind je in ons artikel.

Bron: Federaal PlanbureauAnderen lazen ook dit:

Alle actuele bedragen op een rij

Een actueel totaaloverzicht van alle bedragen die voor jou als werkgever relevant zijn? Op deze pagina vind je ze alfabetisch gerangschikt terug.

Cao 19/9 aangepast: Hogere werkgeverstussenkomst woon-werkverkeer met de trein vanaf 1 juni 2024

Op 8 april 2024 hebben de sociale partners hebben in de Nationale Arbeidsraad (NAR) de cao nr. 19/11 gesloten. Deze cao wijzigt een aantal bepalingen in de cao nr. 19/9 met betrekking tot de werkgeverstussenkomt voor het woon-werkverkeer met gemeenschappelijk openbaar vervoer.

Komaf maken met jouw kopzorgen rond het inzetten van personeel?

Doe net als +900 socioculturele collega-organisaties, en sluit je vandaag nog aan bij Sociare!