Ga verder naar de inhoud

Inspiratie nodig?

Als werkgeversfederatie willen we onze schouders zetten onder een duurzame beeldvorming van (werken in) de socioculturele sector. Bij het brede publiek en professionals, publieke opinie en decision makers.

Rode draad doorheen onze communicatie is dan ook dat we sociocultureel werk(geverschap) een stem én een gezicht willen geven. Op deze blog willen we inspireren en activeren. Je ontdekt er wat er leeft en beweegt in de socioculturele sector.

Het politieke verlanglijstje van socioculturele werkgevers

28.05.2024
We praten met Veerle Huwé (directeur Sociare) en Els Van Effelterre (bestuurder Sociare en directeur JES) over het het verkiezingsmemorandum van Sociare. We treffen hen in de Werkhuizenstraat in Molenbeek, waar de Brusselse zetel van JES zich bevindt. We hebben het over wat het betekent om anno 2024 een socioculturele organisatie te runnen én personeel & vrijwilligers aan te sturen.

Filter artikels

  • Alles weergeven
Een totaal van 76 artikels gevonden. Nu 9 artikels weergegeven op pagina 3 van 9
Arnaud jaegers IBW Js M Obnn U unsplash klein

Krapte op de arbeidsmarkt: een bevraging bij onze leden

13.06.2022

Ook bij Sociare krijgen we te horen dat organisaties kampen met problemen om vacatures in te vullen. Door middel van een korte poll in april 2022 probeerden we een beter zicht krijgen op de problematiek, specifiek in onze sector.

Visual krapte website overview

Tel de witte raven. Verhalen uit de sector over krapte.

13.06.2022

Hoe ervaren organisaties uit de sector de problematiek van de krapte op de arbeidsmarkt? We vroegen het aan enkele directeurs en personeelsverantwoordelijken. Lees de verhalen van Landelijke Gilden, Limburgs Landschap, Bond Beter Leefmilieu, Tracé Brussel en Emino.

14 Joni Delanoeije

Thuiswerken: het nieuwe normaal?

13.06.2022

Thuiswerken, we hebben het tijdens de coronaperiode allemaal noodgedwongen gedaan. Omdat het moest. Plaats- en tijdsonafhankelijk werken is niet nieuw, maar de pandemie lijkt voor veel organisaties de brandversneller geweest om werk anders te gaan organiseren. We gaan te rade bij onderzoekster Joni Delanoeije.

20210601 RIMO Limburg Fotografie buurt en opbouwwerk Bilzen3

Werken na Corona #1: SAAMO Limburg

12.06.2022

Corona stelde de afgelopen jaren de hele samenleving op de proef. We maken een stand van zaken op aan de hand van verhalen uit onze sector. Hoe hard heeft de pandemie gewogen bij onze leden? Lees het verhaal van SAAMO Limburg.

Bascule BIL9252

Werken na Corona #2: Circus Zonder Handen

12.06.2022

Corona stelde de afgelopen jaren de hele samenleving op de proef. We maken een stand van zaken op aan de hand van verhalen uit onze sector. Hoe hard heeft de pandemie gewogen bij onze leden? Lees het verhaal van Circus Zonder Handen.

Saar en Veerle klaar voor Explo

Werken na Corona #3: Markant

12.06.2022

Corona stelde de afgelopen jaren de hele samenleving op de proef. We maken een stand van zaken op aan de hand van verhalen uit onze sector. Hoe hard heeft de pandemie gewogen bij onze leden? Lees het verhaal van Markant.

GPXP3580

Werken na Corona #4: Stamp Media

12.06.2022

Corona stelde de afgelopen jaren de hele samenleving op de proef. We maken een stand van zaken op aan de hand van verhalen uit onze sector. Hoe hard heeft de pandemie gewogen bij onze leden? Lees het verhaal van Stamp Media

Intake nieuwe vrijwilliger

Werken na Corona #5: Refu Interim

12.06.2022

Corona stelde de afgelopen jaren de hele samenleving op de proef. We maken een stand van zaken op aan de hand van verhalen uit onze sector. Hoe hard heeft de pandemie gewogen bij onze leden? Lees het verhaal van Refu Interim.

KRISTIEN 2022

Belangenbehartiging: hoe wij jouw stem lieten horen in 2021

11.06.2022

Belangenbehartiging in 2021, dat was opnieuw een jaar vol cao’s, overleg, paritaire comités en beheerscomités. Als enige Nederlandstalige socioculturele werkgeversorganisatie voor onze sector, laat Sociare de stem van jouw organisatie wegen in meer dan 23 officiële sociaal overlegorganen. Hoe we dat concreet deden in 2021? Dat lees je in dit artikel.

Zelf een leuk verhaal of inspirerende case om te delen?

Daar maak je onze stafmedewerker communicatie & ledenrelaties altijd blij mee!