Ga verder naar de inhoud

Inspiratie nodig?

Als werkgeversfederatie willen we onze schouders zetten onder een duurzame beeldvorming van (werken in) de socioculturele sector. Bij het brede publiek en professionals, publieke opinie en decision makers.

Rode draad doorheen onze communicatie is dan ook dat we sociocultureel werk(geverschap) een stem én een gezicht willen geven. Op deze blog willen we inspireren en activeren. Je ontdekt er wat er leeft en beweegt in de socioculturele sector.

Nieuwe collega: Jasmien Durnez

30.01.2024

Een nieuw jaar, een nieuw geluid. En dat mag gerust ferme pokkeherrie zijn. Maak kennis met onze nieuw aanwinst Jasmien Durnez. Deze onvervaarde culturo duikt met plezier in onze syllabi om u binnenkort als consulent met kennis van zaken te woord te staan. Intussen verovert ze met gemak ’t Stad. Ha, Leuven spreidt de vleugels uit.

Filter artikels

  • Alles weergeven
Een totaal van 70 artikels gevonden. Nu 9 artikels weergegeven op pagina 3 van 8
GPXP3580

Werken na Corona #4: Stamp Media

12.06.2022

Corona stelde de afgelopen jaren de hele samenleving op de proef. We maken een stand van zaken op aan de hand van verhalen uit onze sector. Hoe hard heeft de pandemie gewogen bij onze leden? Lees het verhaal van Stamp Media

Intake nieuwe vrijwilliger

Werken na Corona #5: Refu Interim

12.06.2022

Corona stelde de afgelopen jaren de hele samenleving op de proef. We maken een stand van zaken op aan de hand van verhalen uit onze sector. Hoe hard heeft de pandemie gewogen bij onze leden? Lees het verhaal van Refu Interim.

KRISTIEN 2022

Belangenbehartiging: hoe wij jouw stem lieten horen in 2021

11.06.2022

Belangenbehartiging in 2021, dat was opnieuw een jaar vol cao’s, overleg, paritaire comités en beheerscomités. Als enige Nederlandstalige socioculturele werkgeversorganisatie voor onze sector, laat Sociare de stem van jouw organisatie wegen in meer dan 23 officiële sociaal overlegorganen. Hoe we dat concreet deden in 2021? Dat lees je in dit artikel.

C Simon Bequoye web 5137

30 jaar Sociare: feest

10.06.2022

Sociare bestaat 30 jaar. Dat vierden we op 7 juni 2022 in de Koninklijke Bibliotheek (KBR). Ons jaarmagazine zag het licht, we hielden onze jaarlijkse AV en daarna volgde een inspirerende keynote door Fons Leroy. We sloten af met een receptie op het balkon van KBR.

Felix De Koninck

Nieuw avontuur voor Felix

23.05.2022

In Lier mogen ze de beide handen kussen, want daar vond collega Felix De Koninck een nieuwe uitdaging. Na iets meer dan vijf jaar verlaat hij ons consulententeam. Leden met allerlei vragen zullen het voortaan zonder zijn zoetgevooisde stem moeten stellen. We gaan hem missen!

Beeld Biketo Work Hi Res min

Duurzaam naar het werk met Bike to Work

23.02.2022

Stilaan komen meer werknemers opnieuw naar kantoor. Tijd om stil te staan bij hoe ze dat doen. Wil je meer werknemers naar het werk laten fietsen? Dan kan Bike to Work een prima ondersteuning zijn. Goed voor het milieu en goed voor de gezondheid. Bike to Work ondersteunt ook andere vormen van duurzaam vervoer. Wat is Bike to Work precies en hoe werkt het? We vragen meer uitleg aan Wim De Groof.

Chloé 2021

Tot ziens Chloé

31.01.2022

Er lonken nieuwe avonturen voor Chloé Wolfs, die vandaag afscheid neemt van Sociare. Chloé was sinds oktober 2016 onze rots in de branding voor all things communicatie en ledenrelaties. We zullen haar missen! Chloé zoekt nieuwe horizonten op in dezelfde branche. Hou haar (en haar pen) maar in de gaten.

NIELS 2022

Niet helemaal nieuw in de sector, wel nieuw bij Sociare. Welkom Niels!

17.01.2022

Niels Goovaerts is de opvolger van Chloé. Hij wordt de nieuwe stafmedewerker communicatie en ledenrelaties bij Sociare.

Ons jaar in cijfers

Wat deed Sociare voor jou in 2021?

20.12.2021

Wat deed Sociare allemaal voor de socioculturele sector en voor jouw organisatie in 2021? In deze video zetten we een aantal cijfers op een rij.

Zelf een leuk verhaal of inspirerende case om te delen?

Daar maak je onze stafmedewerker communicatie & ledenrelaties altijd blij mee!