Ga verder naar de inhoud

Inspiratie nodig?

Als werkgeversfederatie willen we onze schouders zetten onder een duurzame beeldvorming van (werken in) de socioculturele sector. Bij het brede publiek en professionals, publieke opinie en decision makers.

Rode draad doorheen onze communicatie is dan ook dat we sociocultureel werk(geverschap) een stem én een gezicht willen geven. Op deze blog willen we inspireren en activeren. Je ontdekt er wat er leeft en beweegt in de socioculturele sector.

Het politieke verlanglijstje van socioculturele werkgevers

28.05.2024
We praten met Veerle Huwé (directeur Sociare) en Els Van Effelterre (bestuurder Sociare en directeur JES) over het het verkiezingsmemorandum van Sociare. We treffen hen in de Werkhuizenstraat in Molenbeek, waar de Brusselse zetel van JES zich bevindt. We hebben het over wat het betekent om anno 2024 een socioculturele organisatie te runnen én personeel & vrijwilligers aan te sturen.

Filter artikels

  • Alles weergeven
Een totaal van 76 artikels gevonden. Nu 9 artikels weergegeven op pagina 2 van 9
Jolien web

Welkom Jolien

31.08.2023

Het nieuwe werkjaar kon niet beter beginnen: tijdens een van de laatste zomerstormen klom nieuwe collega Jolien Van Herpe gezwind mee aan boord. Meteen mee op tweedaagse met het team, dat kan tellen. Een vuurdoop die onze allernieuwste consulent met gemak doorstond, want deze antropologe én master in sociaal recht is van geen kleintje vervaard. Maak kennis met Jolien.

Infographic jaarverslag 2022

Jaarverslag 2022: een infographic

27.04.2023

Ons jaarverslag samengevat in een tekening. Check hier wat we voor jou deden in 2022

Koen bewerkt liggend

Nieuwe collega: Koen Peeters

29.03.2023

Vacatures publiceren en sollicitatierondes organiseren en kandidaten wikken en wegen: het is wat. Gelukkig verdwijnen die inspanningen als sneeuw voor de zon wanneer je alweer een ferme vis aan de haak kunt slaan. We zijn geweldig content dat we onze nieuwste aanwinst aan jullie kunnen voorstellen: maak kennis met Koen Peeters, die ons consulententeam komt versterken. En hoe! Welkom Koen.

Afbeelding ons jaar in cijfers

Wat deed Sociare voor jou in 2022?

19.12.2022

Wat deed Sociare voor de socioculturele sector en voor jouw organisatie in 2022? In deze korte video vatten we dat samen in cijfers.

Buig beperkingen om tot kansen gids Verso

Nieuwe gids bij Verso: Buig beperkingen op je werkvloer om tot kansen

17.11.2022

Bij Verso verscheen een nieuwe gids: Buig beperkingen op je werkvloer om tot kansen. In de gids vinden werkgevers een uitgebreide en overzichtelijke handleiding om mensen met een arbeidsbeperking in hun organisatie tewerk te stellen. Over de gids, over Verso en over het bredere aanbod van HRwijs gingen we in gesprek met Kirsten D’Hooghe. Zij is bij Verso adviseur voor HRwijs.

30jaar Sociare

30 jaar Sociare: een korte geschiedenis

14.06.2022

In 2022 bestaat Sociare dertig jaar. Hieronder nemen we je in vogelvlucht mee doorheen onze geschiedenis.

Sociare 011 web

Sociare anno 2022. Een gesprek met directeur Veerle Huwé en bestuurder Kaart De smet.

14.06.2022

Directeur Veerle Huwé en bestuurder Kaart De smet (van Groep Chiro) maken een stand van zaken op van het werk dat Sociare vandaag verricht. Ze ontmoeten elkaar in ’t Uilekot in Herzele, en dat is geen toeval.

7 Jambon SDW 958681

Sociare in gesprek met minister-president Jan Jambon.

14.06.2022

Hoe kijken onze politici naar de socioculturele sector? Welke rol zien zij voor onze sector weggelegd en welke beleidskeuzes kunnen we verwachten? Jan Jambon is als minister-president van de Vlaamse Regering uitstekend geplaatst om in gesprek te gaan over de stand van zaken en de toekomst van de socioculturele sector in Vlaanderen.

10 Fons Leroy c Michiel Devijver

Krapte op de arbeidsmarkt: de kijk van Fons Leroy

13.06.2022

De problematiek van de krapte op de arbeidsmarkt gaat al een hele tijd mee. Meer en meer sectoren hebben het moeilijk om werknemers te vinden. Hoewel we voorzichtig moeten zijn met de interpretatie van cijfers, wijst het aantal vacatures dat de laatste maanden bij VDAB verschijnt ook op een opmerkelijke stijging in de socioculturele sector. Tijd voor een gesprek met Fons Leroy.

Zelf een leuk verhaal of inspirerende case om te delen?

Daar maak je onze stafmedewerker communicatie & ledenrelaties altijd blij mee!