Ga verder naar de inhoud

Inspiratie nodig?

Als werkgeversfederatie willen we onze schouders zetten onder een duurzame beeldvorming van (werken in) de socioculturele sector. Bij het brede publiek en professionals, publieke opinie en decision makers.

Rode draad doorheen onze communicatie is dan ook dat we sociocultureel werk(geverschap) een stem én een gezicht willen geven. Op deze blog willen we inspireren en activeren. Je ontdekt er wat er leeft en beweegt in de socioculturele sector.

Nieuwe collega: Jasmien Durnez

30.01.2024

Een nieuw jaar, een nieuw geluid. En dat mag gerust ferme pokkeherrie zijn. Maak kennis met onze nieuw aanwinst Jasmien Durnez. Deze onvervaarde culturo duikt met plezier in onze syllabi om u binnenkort als consulent met kennis van zaken te woord te staan. Intussen verovert ze met gemak ’t Stad. Ha, Leuven spreidt de vleugels uit.

Filter artikels

  • Alles weergeven
Een totaal van 70 artikels gevonden. Nu 9 artikels weergegeven op pagina 4 van 8
Sociare KERSTVISUAL 900x300

Sociare gesloten tussen Kerst en Nieuwjaar

20.12.2021

Tussen Kerst en Nieuwjaar nemen wij even een welverdiende pauze. Wij wensen je deugddoende, virusvrije feestdagen en een schitterend 2022 toe!

Kristien Musch

Kristien blogt #1: jouw belangen in 2021

17.12.2021

In deze blogreeks neemt adviseur Kristien Musch je mee achter de schermen van de belangenbehartiging van Sociare in 2021. In deze round-up: VIA6, verenigingswerk en een vooruitblik op een nieuw onderhandelingsjaar.

Panelgesprek november 2021

Een financieel gezonde onderneming uitbouwen: dit hebben wij onthouden uit het panelgesprek

25.11.2021

In dit artikel vind je 6 tips waarmee je bedrijven en individuen overtuigt om mee te investeren in jouw organisatie. Onderaan vind je ook de replay van het panelgesprek met Zehra Sayin en Kurt Peleman.

Marta Sobczyk crop

Versterking op administratief vlak: welkom Marta!

24.11.2021

Wij hopen vurig dat we in de loop van 2022 terug opleidingen kunnen organiseren in Brussel. Al is het maar zodat jij onze nieuwe collega Marta Sobczyk ook eens in real life kan ontmoeten. Nog tot juli maakt ze deel uit van team administratie & onthaal.

YOUCA Action Day socioculturele sector Freetime

YOUCA Action Day 2021: jongeren doen eerste socioculturele werkervaring op

29.10.2021

Ook in de socioculturele sector gingen heel wat jongeren aan de slag tijdens YOUCA Action Day. Hoe ze hun dag vrijwilligerswerk bij één van onze lidorganisaties hebben ervaren, vertellen ze in deze blog.

Eline Van Reeth

Case: KLJ boort talenten aan als brandstof voor begeestering

22.06.2021

De definitie van een talent? Talent gaat over het hebben van een natuurlijke aanleg, een gave. Bezig zijn met iets dat pretlichtjes in onze ogen tovert, waardoor we de tijd vergeten. Talent zegt iets over het potentieel van mensen, en daarom is het waardevol om er op de werkvloer mee aan de slag te gaan. Bij jeugdwerkorganisatie KLJ doen ze dat al een hele tijd. Teamverantwoordelijke Eline geeft tips en ervaringen in deze blog.

Paulien kristien min

Kristien Musch vervangt Paulien Natens als adviseur belangenbehartiging

28.04.2021

Na een fijne samenwerking van 1,5 jaar nemen we deze week bij Sociare afscheid van Paulien Natens, onze adviseur belangenbehartiging. Haar opvolgster wordt niemand minder dan onze eigen Kristien Musch, die al bijna 20 jaar voor de organisatie werkt als consulent.

Liliane roegies

Bestuurslid Liliane Roegies (Sportwerk Vlaanderen) overleden

28.04.2021

Met pijn in het hart nemen we afscheid van bestuurslid Liliane Roegies (Sportwerk Vlaanderen), die sinds 2005 onafgebroken zetelde in de Raad van Bestuur van Sociare. Liliane overleed op vrijdag 23 april na een ziekte, ze is 62 geworden.

Cas Putseys

Uitbreiding van ons consulententeam: welkom Cas!

21.04.2021

Sinds maandag 19 april hebben we een nieuwe consulent in ons team. Onze kersverse collega heet Cas Putseys, volgde een master-na-masteropleiding Sociaal Recht aan de ULB in Brussel en woont in Borgerhout. In deze blog leer je Cas al wat beter kennen.

Zelf een leuk verhaal of inspirerende case om te delen?

Daar maak je onze stafmedewerker communicatie & ledenrelaties altijd blij mee!