Ga verder naar de inhoud

Inspiratie nodig?

Als werkgeversfederatie willen we onze schouders zetten onder een duurzame beeldvorming van (werken in) de socioculturele sector. Bij het brede publiek en professionals, publieke opinie en decision makers.

Rode draad doorheen onze communicatie is dan ook dat we sociocultureel werk(geverschap) een stem én een gezicht willen geven. Op deze blog willen we inspireren en activeren. Je ontdekt er wat er leeft en beweegt in de socioculturele sector.

Nieuwe collega: Jasmien Durnez

30.01.2024

Een nieuw jaar, een nieuw geluid. En dat mag gerust ferme pokkeherrie zijn. Maak kennis met onze nieuw aanwinst Jasmien Durnez. Deze onvervaarde culturo duikt met plezier in onze syllabi om u binnenkort als consulent met kennis van zaken te woord te staan. Intussen verovert ze met gemak ’t Stad. Ha, Leuven spreidt de vleugels uit.

Filter artikels

  • Alles weergeven
Een totaal van 70 artikels gevonden. Nu 9 artikels weergegeven op pagina 5 van 8
Sander Van Parijs

'Als nieuwe werkgever zijn we innovatief, maar niet naïef'

20.04.2021

2020 was niet alleen het jaar van corona, maar ook het jaar waarin we bij Sociare 53 nieuwe lidorganisaties mochten verwelkomen. Muntuit uit Gent, nieuw erkend binnen het decreet sociaal-cultureel werk sinds 1 januari 2021, is één van hen. Dagelijks bestuurder Sander Van Parijs vertelt wat Muntuit precies over de streep trok om aan te sluiten bij Sociare.

Karen De Clercq LD3

'Het vinden van een evenwicht tussen de sociale en de economische doelstellingen: dat is en blijft een belangrijke uitdaging'

20.04.2021

Als ledenorganisatie in hart en nieren vertegenwoordigen we in 2020 869 vzw’s uit alle hoeken van Vlaanderen en Brussel. Sommige onder hen maken al heel wat jaren deel uit van ons ledenbestand en blijven onze opleidingen en adviesverlening naar waarde schatten. In dit interview vertelt Karen De Clercq van LD³ in Brussel waarvoor ze het afgelopen jaar allemaal bij Sociare terecht kon.

Felix De Koninck

'Online opleidingen dwingen ons om terug te keren naar de essentie'

20.04.2021

Net als de rest van de wereld maken ook wij in 2020 de shift van offline naar online werken. Vanaf maart 2020 gaan al onze opleidingen 100% digitaal door. Collega Felix De Koninck vertelt hoe dat was voor ons consulententeam.

Erwin veerle

Terug- en vooruitblik op 2020 door onze voorzitter en directeur

19.04.2021

Erwin en Veerle staan stil bij de realisaties van Sociare in 2020 en laten hun licht schijnen op de uitdagingen voor dit jaar en de verdere toekomst.

Belangenbehartiging 2020

Belangenbehartiging in 2020: cao's aan de lopende band & toewerken naar het VIA6-akkoord

07.04.2021

Belangenbehartiging in 2020, dat was opnieuw een jaar vol cao’s, overleg, vergaderingen binnen de paritaire comités en beheerscomités. Daarnaast spendeerden we ook dagen, uren, weken aan overleg met de sociale partners en vertegenwoordigers van de Vlaamse regering ter voorbereiding van het VIA6-akkoord. In dit artikel lees je hoe we ons hebben ingezet voor jouw belangen als socioculturele werkgever.

Blog stw

Steunpunt Tewerkstelling maakt van connectie met medewerkers dé topprioriteit van 2021

17.02.2021

Kwetsbare mensen via opleiding, coaching en werkervaring terug richting de arbeidsmarkt krijgen: het is de core-business van Steunpunt Tewerkstelling uit Antwerpen. Al meer dan 30 jaar leidt deze lidorganisatie uit de deelsector beroepsopleiding werkzoekenden op tot lasser of elektricien. En de organisatie trekt ook volop de kaart van de digitalisering: in 2017 startte ze in de Borgerhoutse Kwekerijstraat een ICT-servicecenter op, waar artikel 60-medewerkers en stagiairs laptops herstellen en klanten voorzien van computeradvies in mensentaal.

In deze blog praten we met coördinator Bjorn Cuypers over de uitdagingen en prioriteiten van zijn organisatie voor 2021.

Paulien Natens

Paulien blogt #1: zo verdedigen we jouw belangen in tijden van corona

14.12.2020

Via onze belangenbehartiging vertolken we jouw stem als werkgever en wegen we mee op toekomstig beleid. In deze blogreeks neemt adviseur Paulien Natens je mee achter de schermen van intersectorale onderhandelingen, overlegmomenten met de vakbonden en de werkzaamheden van de sociale fondsen. In deze eerste aflevering: ontelbare online meetings, VIA-onderhandelingen en -hoe kan het ook anders- corona.

Matthias Vermael Linde Walters 16

Circusplaneet: diversiteit aan de trapeze

18.11.2020

Bij de Gentse organisatie Circusplaneet hebben ze altijd hun diversiteitsbril op. In deze blogpost vertelt coördinator Matthias over hun parcours en de lessen die ze onderweg leerden. Daarna nog vragen? Stel ze rechtstreeks tijdens het Verso-webinar over inclusief ondernemen op 20/11.

Lampeke corona website nieuw

Sociocultureel werk in tijden van corona #7: Buurtwerk 't Lampeke

07.05.2020

In deze blogreeks getuigen socioculturele werkgevers over de impact van COVID-19 oftewel het coronavirus op hun activiteiten en mensen.

In deze blog: Buurtwerk 't Lampeke in Leuven.

Zelf een leuk verhaal of inspirerende case om te delen?

Daar maak je onze stafmedewerker communicatie & ledenrelaties altijd blij mee!