Ga verder naar de inhoud

Inspiratie nodig?

Als werkgeversfederatie willen we onze schouders zetten onder een duurzame beeldvorming van (werken in) de socioculturele sector. Bij het brede publiek en professionals, publieke opinie en decision makers.

Rode draad doorheen onze communicatie is dan ook dat we sociocultureel werk(geverschap) een stem én een gezicht willen geven. Op deze blog willen we inspireren en activeren. Je ontdekt er wat er leeft en beweegt in de socioculturele sector.

Het politieke verlanglijstje van socioculturele werkgevers

28.05.2024
We praten met Veerle Huwé (directeur Sociare) en Els Van Effelterre (bestuurder Sociare en directeur JES) over het het verkiezingsmemorandum van Sociare. We treffen hen in de Werkhuizenstraat in Molenbeek, waar de Brusselse zetel van JES zich bevindt. We hebben het over wat het betekent om anno 2024 een socioculturele organisatie te runnen én personeel & vrijwilligers aan te sturen.

Filter artikels

  • Alles weergeven
Een totaal van 76 artikels gevonden. Nu 9 artikels weergegeven op pagina 5 van 9
Marta Sobczyk crop

Versterking op administratief vlak: welkom Marta!

24.11.2021

Wij hopen vurig dat we in de loop van 2022 terug opleidingen kunnen organiseren in Brussel. Al is het maar zodat jij onze nieuwe collega Marta Sobczyk ook eens in real life kan ontmoeten. Nog tot juli maakt ze deel uit van team administratie & onthaal.

YOUCA Action Day socioculturele sector Freetime

YOUCA Action Day 2021: jongeren doen eerste socioculturele werkervaring op

29.10.2021

Ook in de socioculturele sector gingen heel wat jongeren aan de slag tijdens YOUCA Action Day. Hoe ze hun dag vrijwilligerswerk bij één van onze lidorganisaties hebben ervaren, vertellen ze in deze blog.

Eline Van Reeth

Case: KLJ boort talenten aan als brandstof voor begeestering

22.06.2021

De definitie van een talent? Talent gaat over het hebben van een natuurlijke aanleg, een gave. Bezig zijn met iets dat pretlichtjes in onze ogen tovert, waardoor we de tijd vergeten. Talent zegt iets over het potentieel van mensen, en daarom is het waardevol om er op de werkvloer mee aan de slag te gaan. Bij jeugdwerkorganisatie KLJ doen ze dat al een hele tijd. Teamverantwoordelijke Eline geeft tips en ervaringen in deze blog.

Paulien kristien min

Kristien Musch vervangt Paulien Natens als adviseur belangenbehartiging

28.04.2021

Na een fijne samenwerking van 1,5 jaar nemen we deze week bij Sociare afscheid van Paulien Natens, onze adviseur belangenbehartiging. Haar opvolgster wordt niemand minder dan onze eigen Kristien Musch, die al bijna 20 jaar voor de organisatie werkt als consulent.

Liliane roegies

Bestuurslid Liliane Roegies (Sportwerk Vlaanderen) overleden

28.04.2021

Met pijn in het hart nemen we afscheid van bestuurslid Liliane Roegies (Sportwerk Vlaanderen), die sinds 2005 onafgebroken zetelde in de Raad van Bestuur van Sociare. Liliane overleed op vrijdag 23 april na een ziekte, ze is 62 geworden.

Cas Putseys

Uitbreiding van ons consulententeam: welkom Cas!

21.04.2021

Sinds maandag 19 april hebben we een nieuwe consulent in ons team. Onze kersverse collega heet Cas Putseys, volgde een master-na-masteropleiding Sociaal Recht aan de ULB in Brussel en woont in Borgerhout. In deze blog leer je Cas al wat beter kennen.

Sander Van Parijs

'Als nieuwe werkgever zijn we innovatief, maar niet naïef'

20.04.2021

2020 was niet alleen het jaar van corona, maar ook het jaar waarin we bij Sociare 53 nieuwe lidorganisaties mochten verwelkomen. Muntuit uit Gent, nieuw erkend binnen het decreet sociaal-cultureel werk sinds 1 januari 2021, is één van hen. Dagelijks bestuurder Sander Van Parijs vertelt wat Muntuit precies over de streep trok om aan te sluiten bij Sociare.

Karen De Clercq LD3

'Het vinden van een evenwicht tussen de sociale en de economische doelstellingen: dat is en blijft een belangrijke uitdaging'

20.04.2021

Als ledenorganisatie in hart en nieren vertegenwoordigen we in 2020 869 vzw’s uit alle hoeken van Vlaanderen en Brussel. Sommige onder hen maken al heel wat jaren deel uit van ons ledenbestand en blijven onze opleidingen en adviesverlening naar waarde schatten. In dit interview vertelt Karen De Clercq van LD³ in Brussel waarvoor ze het afgelopen jaar allemaal bij Sociare terecht kon.

Felix De Koninck

'Online opleidingen dwingen ons om terug te keren naar de essentie'

20.04.2021

Net als de rest van de wereld maken ook wij in 2020 de shift van offline naar online werken. Vanaf maart 2020 gaan al onze opleidingen 100% digitaal door. Collega Felix De Koninck vertelt hoe dat was voor ons consulententeam.

Zelf een leuk verhaal of inspirerende case om te delen?

Daar maak je onze stafmedewerker communicatie & ledenrelaties altijd blij mee!