Ga verder naar de inhoud

Inspiratie nodig?

Als werkgeversfederatie willen we onze schouders zetten onder een duurzame beeldvorming van (werken in) de socioculturele sector. Bij het brede publiek en professionals, publieke opinie en decision makers.

Rode draad doorheen onze communicatie is dan ook dat we sociocultureel werk(geverschap) een stem én een gezicht willen geven. Op deze blog willen we inspireren en activeren. Je ontdekt er wat er leeft en beweegt in de socioculturele sector.

Nieuwe collega: Robin Naessens

15.11.2023

Hoera, we hebben hem en we gaan hem in de piense ouden. Fiere Harelbekenaar Robin Naessens is sinds deze week onze nieuwe jeune premier – move over, Cas😉. Robin komt het team versterken als socio-economisch stafmedewerker want cijfers verwerken kan hij als geen ander. Tijdens zijn studies at hij alvast genoeg boterhammen om vol goede moed te beginnen aan het werkende leven. Maak kennis met Robin Naessens.

Filter artikels

  • Alles weergeven
Een totaal van 67 artikels gevonden. Nu 9 artikels weergegeven op pagina 7 van 8
Jaarmagazine belangenbehartiging 2

Belangenbehartiging in 2019: verkiezingen, vervolg VIA5 en véél cao's

13.01.2020

Belangenbehartiging in 2019, dat was opnieuw een jaar vol cao’s, overleg, vergaderingen binnen de paritaire comités en beheerscomités. En daar bovenop ook nog eens het jaar waarop we naar de stembus trokken voor verkiezingen op maar liefst 3 bestuursniveau's. In dit artikel lees je hoe we ons hebben ingezet voor jouw belangen als socioculturele werkgever.

Paulien Natens

Maak kennis met Paulien, onze nieuwe adviseur belangenbehartiging

19.12.2019

Sinds begin december heeft onze directeur Veerle een nieuwe rechterhand voor alles wat te maken heeft met de belangenbehartiging in de verschillende sociaaloverlegorganen: Paulien Natens. Leer haar beter kennen in deze blog.

Dirk Vermeulen in de Ravensteingalerij

Afscheidsinterview Dirk Vermeulen

06.09.2019

Sociare & SCWITCH zwaaien founding father Dirk Vermeulen uit na 20 jaar inzet voor de socioculturele sector met een afscheidsinterview.

Samenlevingsopbouw2

Sociocultureel werk: niet alleen sensationeel, maar ook essentieel…

31.05.2019

Waarom sociocultureel werk naast sensationeel ook heel essentieel is in de maatschappij waarin we leven? Je ontdekt het in onze video.

Veerle Huwé

De dag van…Veerle Huwé, directeur bij Sociare

10.05.2019

In deze video volgen we kersvers Sociare-directeur Veerle Huwé één werkdag lang met de camera doorheen Brussel.

Bumper

Het 2018 van Sociare in infographics

01.05.2019

Ook in 2018 stonden we bij Sociare klaar voor jou en je organisatie. Facts & figures over dat fabuleuze jaar vind je hier op een rijtje.

SOCIARE CAG 2

Lidorganisatie in de kijker: Centrum voor Agrarische Geschiedenis

11.05.2018

Aan het woord: de knappe koppen van lidorganisatie Centrum voor Agrarische Geschiedenis in Leuven. Hun missie? Ervoor zorgen dat erfgoed en tradities rond landbouw en voeding niet verloren gaan.

WIJZIJNSOCIARE JEF 1

Lidorganisatie in de kijker: JEF

11.05.2018

Aan het woord: Sociare-lid JEF uit Antwerpen, een organisatie die samen met kinderen en jongeren over heel Vlaanderen werkt rond film, beeldcultuur en nieuwe media.

RS17724 Bio Xpo Web 02

Lidorganisatie in de kijker: JEF

11.05.2018

Aan het woord: de mensen BioForum uit Antwerpen, één van onze lidorganisaties binnen deelsector milieu die zich inzet voor biologische landbouw en (h)eerlijke voeding.

Zelf een leuk verhaal of inspirerende case om te delen?

Daar maak je onze stafmedewerker communicatie & ledenrelaties altijd blij mee!