Ga verder naar de inhoud

Uitbreiding van ons consulententeam: welkom Leen!

14.04.2020

Het zijn rare tijden voor iedereen, maar in volle coronacrisis starten met een nieuwe job: dat is helemaal een speciale ervaring...Sinds maandag 6 april hebben we met Leen Coene een extra consulent in onze rangen. Haar werklaptop moesten we opsturen via FedEx en handen schudden op haar allereerste teamoverleg was er ook niet bij, want dat verliep via Zoom.

Omdat het ernaar uit ziet dat jullie nog even zullen moeten wachten om Leen 'in het echt' te ontmoeten, leer je haar in afwachting daarvan al iets beter kennen in deze blog.

Welkom bij Sociare, Leen! Wat is jouw achtergrond qua studies en wat deed je hiervoor van werk?

"Ik heb maatschappelijk werk gestudeerd en specialiseerde me in de jaren daarna in sociale wetgeving en arbeidsrecht. Ik kan terugblikken op ruim 20 jaar ervaring, zowel in juridisch adviserende functies bij SD Worx en Acerta als in leidinggevende functies bij onder meer het ZiekenhuisNetwerk Antwerpen en het zorgnetwerk Emmaüs."

En heb je raakpunten met het socioculturele veld?

"Zeker! Mijn affiniteit met de socioculturele sector is groot en divers. In mijn jeugd beleefde ik de mooiste tijd bij de scouts en de turnkring. Ik heb ook een ruim netwerk van familie en vrienden die werkzaam zijn in de sector.

Zelf ben ik lid van Natuurpunt, ik ondersteun ook enkele ngo’s financieel. Verder ben ik zakelijk vrijwilliger bij Sfinks, het gratis wereldmuziekfestival in Boechout, en engageer ik me sociaal en politiek in Borgerhout, waar ik woon."

Waarom koos je voor deze job?

"Ik wil mijn ervaring en expertise inzetten om werkgevers wegwijs te maken in het kluwen van sociale wetgeving en arbeidsreglementering. Complexe zaken helder en genuanceerd overbrengen geeft mij energie. Dat ik dat kan doen in deze mens gedreven en maatschappelijk relevante sector, vind ik een bijzonder grote meerwaarde."

Hoe is het voor jou om te starten bij ons in deze bizarre tijd?

"De omstandigheden zijn natuurlijk wat ongebruikelijk, maar ik heb er tegelijk wel alle vertrouwen in. Ook digitaal heb ik het gevoel dat ik met mijn vragen bij alle teamleden terecht kan. En me inwerken in de thema's die specifiek zijn voor paritair comité 329.01 en 329.03 kan ik van thuis uit gelukkig ook."

Tot slot: wat doe je graag als je niet aan het werken bent?

"In mijn vrije tijd ben ik verwoed lezer, vind je mij terug in het theater, de bioscoop en musea en maak ik graag lange wandel- en fietstochten. Ik volg les in accordeon, trek af en toe mijn loopschoenen aan en probeer me daarnaast zinvol in te zetten voor de buurt."

Heb je een vraag voor Leen of wil je haar graag welkom heten? Je kan haar bereiken op leen@sociare.be

Leen Coene

Zelf een leuk verhaal of inspirerende case om te delen?

Daar maak je onze stafmedewerker communicatie & ledenrelaties altijd blij mee!