Ga verder naar de inhoud

Kennisbank

Werkgever in paritair comité 329.01 of PC 329.03 en lid van Sociare? Dan vind je hier alles terug wat je moet weten om op een juridisch correcte manier personeel in te zetten: basisinfo, maar ook modeldocumenten, tools en FAQ's. Kijk gerust eens rond en contacteer ons gerust mocht je vragen hebben.

Zoeken

Thema's

Filteren op format

Een totaal van 439 artikels gevonden. Er worden 12 artikels getoond op pagina 36 van 37

Corona & tijdelijke werkloosheid wegens overmacht: meldingsplicht vanaf 13 juli 2020

Ben je van plan om nog tijdelijke werkloosheid corona in te roepen voor jouw organisatie? Weet dan dat er sinds 13 juli 2020 nieuwe formaliteiten en een meldingsplicht gelden voor werkgevers. Dat staat te lezen in het bijzondere-machtenbesluit nr. 37 van 24 juni 2020.

Sociale Maribel, wat is dat nu eigenlijk?

We zetten alle feiten over dit fonds dat je kan aanspreken voor loonsubsidies op een rij in dit artikel.

Minimumafstand voor tussenkomst openbaar vervoer geschrapt vanaf 1 juli 2020

Vanaf 1 juli 2020 mag je als werkgever geen minimumafstand meer hanteren voor terugbetaling van het woon-werkverkeer van werknemers. Je betaalt dus al een tussenkomst vanaf de eerste kilometer.

Nieuwe cao eindejaarspremie

Bij wijze van uitvoering van het VIA5-akkoord sloten we in juni bij Sociare een nieuwe cao eindejaarspremie af met de vakbonden in PC 329.01. Daarin is afgeklopt dat de VIA-middelen in heel wat deelsectoren gebruikt zullen worden voor een hogere eindejaarspremie of zelfs een volwaardige 13de maand.

Corona-tijdskrediet voor organisaties in herstructurering of in moeilijkheden

Een nieuw type tijdskrediet bestaat sinds de zomer: het corona-tijdskrediet. Vanaf 1 juli kunnen werknemers van organisaties die erkend zijn als zijnde in herstructurering of in moeilijkheden in een halftijds of 1/5de tijdskrediet stappen. De RVA gaat dit corona-tijdskrediet niet aanrekenen op het totale saldo aan tijdskrediet.

Juist is Juist: kennisplatform & toolbox voor samenwerkingen met kunstenaars

Werkt jouw organisatie al eens samen met kunstenaars, maar stel je je vragen over hoe je dat arbeidsrechtelijk gezien best regelt? Ga dan zeker eens kijken op Juist is Juist, een kennisplatform & toolbox dat faire arbeidsrelaties nastreeft tussen kunstenaars en opdrachtgevers.

Tijdelijk werkloos of arbeidsongeschikt tijdens prenataal verlof? Overdragen naar postnataal verlof mogelijk vanaf 1 maart 2020

Heb je zwangere medewerksters in dienst die tijdens hun prenataal verlof tijdelijk werkloos of arbeidsongeschikt worden? Sinds juni kunnen ze die periodes overdragen naar hun postnataal verlof. Zo blijft dat postnatale verlof even lang als dat van zwangere collega's die tijdens de 6 weken voor de vermoedelijke bevallingsdatum wel konden blijven (tele)werken. Deze nieuwe bepalingen gaan retroactief in op 1 maart 2020.

Plafond jaarloonkost sociale maribel 329.01 opgeheven

Op 22 juni 2020 sloot Sociare met de vakbonden in PC 329.01 een nieuwe cao sociale maribel. Deze cao heft het wettelijk plafond in loonkost op, waardoor je de middelen voortaan kan inzetten voor werknemers met alle functies en barema’s.

Wat als tijdelijke werkloosheid door corona en arbeidsongeschiktheid samen vallen?

Wat als een werknemer ziek is op een dag waarin hij of zij op tijdelijke werkloosheid is gezet? Heeft hij of zij in dat geval recht op gewaarborgd loon? We zetten enkele situaties op een rij in dit artikel.

Alles wat je moet weten over Paritaire Comités 329.01 en 329.03

Wat is een paritair comité en hoe weet je of je als socioculturele organisatie onder PC 329.01 of PC 329.03 valt? Dat vertellen we je op deze pagina.

Kan je als werkgever aansprakelijk worden gesteld in geval van besmetting van een werknemer?

Ben je als werkgever aansprakelijk voor een coronabesmetting op de werkvloer? Heeft de werknemer zelf ook een verantwoordelijkheid? En hoe zit dat op de weg van en naar het werk? Dat vertellen we je in dit artikel.

Nieuwe discriminatiegronden opgenomen in Genderwet

Als werkgever is het absoluut uit den boze om werknemers te discrimineren op basis van geslacht. Dat staat zo in de Genderwet. Nieuw sinds maart is dat er een lijst met criteria die samenhangen met geslacht – zoals het geven van borstvoeding, meemoeder- en vaderschap, adoptie, medisch begeleide voortplanting en sekse-kenmerken- zijn toegevoegd aan deze wet.

Komaf maken met jouw kopzorgen rond het inzetten van personeel?

Doe net als +800 socioculturele collega-organisaties, en sluit je vandaag nog aan bij Sociare!