Ga verder naar de inhoud

Inspiratie nodig?

Als werkgeversfederatie willen we onze schouders zetten onder een duurzame beeldvorming van (werken in) de socioculturele sector. Bij het brede publiek en professionals, publieke opinie en decision makers.

Rode draad doorheen onze communicatie is dan ook dat we sociocultureel werk(geverschap) een stem én een gezicht willen geven. Op deze blog willen we inspireren en activeren. Je ontdekt er wat er leeft en beweegt in de socioculturele sector.

Niet helemaal nieuw in de sector, wel nieuw bij Sociare. Welkom Niels!

17.01.2022

Niels Goovaerts is de opvolger van Chloé. Hij wordt de nieuwe stafmedewerker communicatie en ledenrelaties bij Sociare.

Filter artikels

  • Alles weergeven
Een totaal van 47 artikels gevonden. Nu 9 artikels weergegeven op pagina 1 van 6
Ons jaar in cijfers

Wat deed Sociare voor jou in 2021?

20.12.2021

Wat deed Sociare allemaal voor de socioculturele sector en voor jouw organisatie in 2021? In deze video zetten we een aantal cijfers op een rij.

Sociare KERSTVISUAL 900x300

Sociare gesloten tussen Kerst en Nieuwjaar

20.12.2021

Tussen Kerst en Nieuwjaar nemen wij even een welverdiende pauze. Wij wensen je deugddoende, virusvrije feestdagen en een schitterend 2022 toe!

Kristien Musch

Kristien blogt #1: jouw belangen in 2021

17.12.2021

In deze blogreeks neemt adviseur Kristien Musch je mee achter de schermen van de belangenbehartiging van Sociare in 2021. In deze round-up: VIA6, verenigingswerk en een vooruitblik op een nieuw onderhandelingsjaar.

Panelgesprek november 2021

Een financieel gezonde onderneming uitbouwen: dit hebben wij onthouden uit het panelgesprek

25.11.2021

In dit artikel vind je 6 tips waarmee je bedrijven en individuen overtuigt om mee te investeren in jouw organisatie. Onderaan vind je ook de replay van het panelgesprek met Zehra Sayin en Kurt Peleman.

Marta Sobczyk crop

Versterking op administratief vlak: welkom Marta!

24.11.2021

Wij hopen vurig dat we in de loop van 2022 terug opleidingen kunnen organiseren in Brussel. Al is het maar zodat jij onze nieuwe collega Marta Sobczyk ook eens in real life kan ontmoeten. Nog tot juli maakt ze deel uit van team administratie & onthaal.

YOUCA Action Day socioculturele sector Freetime

YOUCA Action Day 2021: jongeren doen eerste socioculturele werkervaring op

29.10.2021

Ook in de socioculturele sector gingen heel wat jongeren aan de slag tijdens YOUCA Action Day. Hoe ze hun dag vrijwilligerswerk bij één van onze lidorganisaties hebben ervaren, vertellen ze in deze blog.

Plantentuin

Teamdag: niet bereikbaar op 1 juli

28.06.2021

Op 1 juli ontmoeten wij elkaar nog eens in real life tijdens onze langverwachte en vaak uitgestelde teamdag. Wij zijn die dag uitzonderlijk niet bereikbaar per mail of telefoon.

Eline Van Reeth

Case: KLJ boort talenten aan als brandstof voor begeestering

22.06.2021

De definitie van een talent? Talent gaat over het hebben van een natuurlijke aanleg, een gave. Bezig zijn met iets dat pretlichtjes in onze ogen tovert, waardoor we de tijd vergeten. Talent zegt iets over het potentieel van mensen, en daarom is het waardevol om er op de werkvloer mee aan de slag te gaan. Bij jeugdwerkorganisatie KLJ doen ze dat al een hele tijd. Teamverantwoordelijke Eline geeft tips en ervaringen in deze blog.

Zelf een leuk verhaal of inspirerende case om te delen?

Daar maak je onze stafmedewerker communicatie & ledenrelaties altijd blij mee!