Ga verder naar de inhoud

Inspiratie nodig?

Als werkgeversfederatie willen we onze schouders zetten onder een duurzame beeldvorming van (werken in) de socioculturele sector. Bij het brede publiek en professionals, publieke opinie en decision makers.

Rode draad doorheen onze communicatie is dan ook dat we sociocultureel werk(geverschap) een stem én een gezicht willen geven. Op deze blog willen we inspireren en activeren. Je ontdekt er wat er leeft en beweegt in de socioculturele sector.

Onze beste wensen voor 2023

21.12.2022

Wij blijven in 2023 met evenveel plezier voor jullie aan de slag. Met maar liefst 4 nieuwe collega's rijden we het nieuwe jaar met veel zin tegemoet. Op naar nog meer sociocultureel avontuur. Beste wensen van het hele Sociare-team.

Filter artikels

  • Alles weergeven
Een totaal van 66 artikels gevonden. Nu 9 artikels weergegeven op pagina 1 van 8
Ons jaar in cijfers vierkant

Wat deed Sociare voor jou in 2022?

08.12.2022

Wat deed Sociare allemaal voor de socioculturele sector en voor jouw organisatie in 2022? In deze video zetten we een aantal cijfers op een rij.

Merel lowres bewerkt 2

Nieuwe collega: Merel Demey

07.12.2022

We waren nog niet helemaal klaar met onze reeks nieuwe gezichten bij Sociare. Maak kennis met nieuwe-collega-op-korte-tijd-nummer-drie: consulent Merel Demey. Alweer een parel aan de Sociare-kroon, want Merel brengt heel wat kennis en ervaring mee.

Buig beperkingen om tot kansen gids Verso

Nieuwe gids bij Verso: Buig beperkingen op je werkvloer om tot kansen

17.11.2022

Bij Verso verscheen een nieuwe gids: Buig beperkingen op je werkvloer om tot kansen. In de gids vinden werkgevers een uitgebreide en overzichtelijke handleiding om mensen met een arbeidsbeperking in hun organisatie tewerk te stellen. Over de gids, over Verso en over het bredere aanbod van HRwijs gingen we in gesprek met Kirsten D’Hooghe. Zij is bij Verso adviseur voor HRwijs.

Annelies Vertongen 2022

Nieuwe collega: Annelies Vertongen

19.10.2022

Buiten blijft de nazomer maar duren, en ook bij Sociare is het mooi weer. Maak kennis met het nieuwste zonnetje in huis: Annelies Vertongen. Ze wordt onze nieuwe socio-economische stafmedewerker. Welkom Annelies!

30jaar Sociare

30 jaar Sociare: een korte geschiedenis

14.06.2022

In 2022 bestaat Sociare dertig jaar. Hieronder nemen we je in vogelvlucht mee doorheen onze geschiedenis.

Sociare 011 web

Sociare anno 2022. Een gesprek met directeur Veerle Huwé en bestuurder Kaart De smet.

14.06.2022

Directeur Veerle Huwé en bestuurder Kaart De smet (van Groep Chiro) maken een stand van zaken op van het werk dat Sociare vandaag verricht. Ze ontmoeten elkaar in ’t Uilekot in Herzele, en dat is geen toeval.

7 Jambon SDW 958681

Sociare in gesprek met minister-president Jan Jambon.

14.06.2022

Hoe kijken onze politici naar de socioculturele sector? Welke rol zien zij voor onze sector weggelegd en welke beleidskeuzes kunnen we verwachten? Jan Jambon is als minister-president van de Vlaamse Regering uitstekend geplaatst om in gesprek te gaan over de stand van zaken en de toekomst van de socioculturele sector in Vlaanderen.

10 Fons Leroy c Michiel Devijver

Krapte op de arbeidsmarkt: de kijk van Fons Leroy

13.06.2022

De problematiek van de krapte op de arbeidsmarkt gaat al een hele tijd mee. Meer en meer sectoren hebben het moeilijk om werknemers te vinden. Hoewel we voorzichtig moeten zijn met de interpretatie van cijfers, wijst het aantal vacatures dat de laatste maanden bij VDAB verschijnt ook op een opmerkelijke stijging in de socioculturele sector. Tijd voor een gesprek met Fons Leroy.

Arnaud jaegers IBW Js M Obnn U unsplash klein

Krapte op de arbeidsmarkt: een bevraging bij onze leden

13.06.2022

Ook bij Sociare krijgen we te horen dat organisaties kampen met problemen om vacatures in te vullen. Door middel van een korte poll in april 2022 probeerden we een beter zicht krijgen op de problematiek, specifiek in onze sector.

Zelf een leuk verhaal of inspirerende case om te delen?

Daar maak je onze stafmedewerker communicatie & ledenrelaties altijd blij mee!