Ga verder naar de inhoud

Nieuwe collega: Hannah Verbeeck

30.01.2024

Ze zijn ineens met twee, de nieuwe collega’s consulenten die we na de kerstvakantie mochten verwelkomen. Maak hieronder kennis met hazewind Hannah Verbeeck. Hannah is master in sociaal recht en amateurfotograaf, en ze loopt je fluks voorbij: loopschoenen aan, podcast in de oren en gaan. Helemaal wat we nodig hebben om ons consulententeam te versterken.

Welkom Hannah. We leren je graag een beetje beter kennen. Waar woon je en met wie?

Ik woon sinds de zomer van 2022 met mijn vriend in Sint-Jans-Molenbeek, vlak bij de Basiliek van Koekelberg. Met de fiets of het openbaar vervoer zijn we op 20 minuten in het centrum. Maar voor een grootstad is het er best rustig en er zijn veel parken in de buurt. Wij wonen hier heel graag.

Hannah bewerkt web 750

Wat studeerde je?

Ik heb rechten gestudeerd aan de Vrije Universiteit Brussel. Tijdens mijn studies ben ik altijd erg geboeid geweest door verschillende sociale thema’s in een bredere maatschappelijke context. Bij de start van de masteropleiding moest ik een specialisatie kiezen en ik heb toen gekozen voor de afstudeerrichting publiek recht. Toen ik een onderwerp voor mijn thesis moest kiezen, had ik heel snel door dat dat toch mijn ding niet was. Ik kon gelukkig nog wisselen en ben dan terechtgekomen in de afstudeerrichting sociaal recht, waar ik wel mijn gading vond.

Wat deed je hiervoor?

Hiervoor heb ik 4 jaar als juridisch adviseur op de studiedienst van de Nationale Arbeidsraad gewerkt. In deze functie heb ik samen met mijn collega’s verschillende commissies en werkgroepen van de Nationale Arbeidsraad ondersteund door onder andere voorbereidende nota’s, adviezen, cao’s en rapporten op te stellen over allerlei sociaalrechtelijke thema’s.

Je gaat bij Sociare aan de slag als consulent. Waar kijk je het meest naar uit?

Bij mijn vorige jobs miste ik voeling met de praktijk en had ik niet echt het gevoel dat ik met mijn werk mensen rechtstreeks kon helpen. Ik kijk er daarom naar uit om organisaties te helpen door soms erg complexe sociale wetgeving te vertalen in praktische en toegankelijke informatie. Omdat ik maatschappelijk en sociaal engagement heel belangrijk vind, is het voor mij echt een pluspunt dat ik dit voor de socioculturele sector zal kunnen doen.

Ben je zelf ooit actief geweest in de sector?

Tussen mijn 6 en 22 jaar heb ik op de Chiro gezeten, 12 jaar als lid en 4 jaar als leiding. Ik heb daar natuurlijk heel veel geleerd op het vlak van verantwoordelijkheid nemen en samenwerking. Maar elk jaar was ook gewoon super plezant. Als ik ooit kinderen krijg, zou ik het fantastisch vinden als zij ook naar de jeugdbeweging gaan.

Je woont in Brussel, maar je komt uit Leuven.

Ja, dat klopt, ik ben opgegroeid in Leuven. Omdat ik er zolang heb gewoond en Leuven niet zo groot is, kende ik de stad na een tijdje door en door. Tijdens mijn studies aan de VUB heb ik Brussel beter leren kennen en dat gaf goesting om daar te gaan wonen. Omdat mijn familie en een aantal goede vrienden nog in Leuven wonen, kom ik er wel nog graag en regelmatig. 

Wat zijn je hobby's?

Sinds een aantal jaren heb ik echt ontspanning gevonden in het lopen. Dus dat probeer ik minstens 3 keer per week te doen. Voor mij is het een laagdrempelige sport omdat je het altijd en overal kan doen. Loopschoenen aan, podcast in de oren en gaan. Daarnaast ben ik ook erg geïnteresseerd in fotografie. Ik heb al een avondcursus digitale fotografie bij CVO Volt gevolgd en ik zou nu graag nog een cursus analoge fotografie volgen om onder andere te leren hoe ik zelf foto’s kan ontwikkelen in de donkere kamer. Ten slotte experimenteer ik tegenwoordig al eens wat meer in de keuken en zit ik in een boekenclub.

Dankjewel Hannah en veel succes bij de start.

Heb je een vraag voor Hannah, of wil je haar graag welkom heten? Stuur haar gerust een mailtje.

Zelf een leuk verhaal of inspirerende case om te delen?

Daar maak je onze stafmedewerker communicatie & ledenrelaties altijd blij mee!