Ga verder naar de inhoud

Nieuwe collega: Jasmien Durnez

30.01.2024

Een nieuw jaar, een nieuw geluid. En dat mag gerust ferme pokkeherrie zijn. Maak kennis met onze nieuwe aanwinst Jasmien Durnez. Deze onvervaarde culturo duikt met plezier in onze syllabi om u binnenkort als consulent met kennis van zaken te woord te staan. Intussen verovert ze met gemak ’t Stad. Ha, Leuven spreidt de vleugels uit.

Dag Jasmien. Welkom bij Sociare. We leren je graag een beetje beter kennen. Waar woon je? Woon je daar al lang?

Ik woon sinds deze zomer in Antwerpen, in de Seefhoek. Daarvoor woonde ik ook al in Antwerpen maar op het Eilandje. De Seefhoek is in elk geval een toffe en levendige wijk. In juli kocht ik daar een appartementje met zicht op de heerlijke binnentuintjes van de buren.

Jasmien bewerkt web 750

Ben je ook opgegroeid in Antwerpen?

Ik ben geboren en getogen in Leuven, maar ben daar na mijn afstuderen al snel vertrokken. Ik heb al op verschillende plaatsen gewoond, waaronder een half jaar in Oeganda. Maar sinds een aantal jaar bouw ik graag aan mijn nest in Antwerpen. Een echte Antwerpenaar zal ik wel nooit worden, dankzij – of ondanks – mijn tongval, en bovendien denk ik bij “het” museum of “de” kathedraal toch nog generiek en niet respectievelijk aan het KMSKA of de Groenplaats. Alhoewel dat wel pareltjes zijn natuurlijk.

Wat studeerde je? Wat boeide je het meest tijdens je studies?

Aan de KU Leuven studeerde ik Politieke en Sociale wetenschappen, met een master Internationale Politiek. Alles boeide mij. Mijn thesis ging over EU-beleid in het kader van de Roma minority policy.

Je gaat bij Sociare aan de slag als consulent. Wat deed je hiervoor? En waar kijk je het meest naar uit?

Hiervoor werkte ik als vakbondssecretaris bij de BBTK, de bediendencentrale van het ABVV. Ik verdedigde de belangen van het personeel in de handel, met name de retail. Al na een paar dagen op het Sociare-kantoor voelde ik dat er echt een goeie “vibe” hangt tussen de collega’s. Iedereen is hulpvaardig en vriendelijk. Ik kijk ernaar uit om elke collega én de organisatie nog beter te leren kennen. Daarnaast sta ik te popelen om de leden te leren kennen. In het begin is de job nog wat “theoretisch”, dus het lijkt mij tof om verder kennis te maken met de concrete vragen waar leden mee zitten en hen te kunnen helpen.

Wat zijn je hobby's?

In mijn vrije tijd ben ik graag bezig met theater: zowel kijken als zelf spelen en creëren. Op dit moment ben ik met een leuk groepje aan het toewerken naar een voorstelling begin juni. Ik ben ook een grote muziekfanaat en ik ga graag naar concertjes, met een voorkeur voor all things onder de radar, ook wel gekend als pokkeherrie. Af en toe beroer ik zelf een bas, maar ik speel momenteel niet meer in een band. Mijn ledematen rek en strek ik aan de hand van yoga en de obligatoire tour in Park Spoor Noord. Daarnaast bezoek ik op dode zondagen graag een museum of galerij, of ga ik naar de film. En tenslotte ben ik meestal in een paar boeken tegelijk bezig. Beschouw mij dus maar als een echte ‘culturo’!

Dankjewel Jasmien en veel succes bij de start.

Heb je een vraag voor Jasmien, of wil je haar graag welkom heten? Stuur haar gerust een mailtje.

Zelf een leuk verhaal of inspirerende case om te delen?

Daar maak je onze stafmedewerker communicatie & ledenrelaties altijd blij mee!