Ga verder naar de inhoud

Nieuwe collega: Robin Naessens

15.11.2023

Hoera, we hebben hem en we gaan hem in de piense ouden. Fiere Harelbekenaar Robin Naessens is sinds deze week onze nieuwe jeune premier – move over, Cas😉. Robin komt het team versterken als socio-economisch stafmedewerker want cijfers verwerken kan hij als geen ander. Tijdens zijn studies at hij alvast genoeg boterhammen om vol goede moed te beginnen aan het werkende leven. Maak kennis met Robin Naessens.

Dag Robin. Welkom bij Sociare! We leren je graag een beetje beter kennen. Waar woon je, met wie? Wat studeerde je? Wat boeide je het meest tijdens je studies?

Als schoolverlater woon ik nog thuis bij mijn ouders in Harelbeke. Ik heb politieke wetenschappen gestudeerd en heb daarnaast ook nog een opleiding beleidseconomie gevolgd. Ik koos voor deze opleidingen omdat ik graag bezig ben met politieke en socio-economische problemen. Wat me vooral interesseerde was zelf onderzoek voeren naar politieke en socio-economische kwesties, zoals bijvoorbeeld mijn thesis over de link tussen arbeidsmarktconcentratie en lonen. Heel interessant!

Robin bewerkt 600px

Je bent helemaal vers van de schoolbanken - hoe spannend is dat? Kijk je uit naar het werkende leven? Of ga je het studentenleven missen?

Ik heb lang genoeg gestudeerd en ben blij om mijn carrière bij Sociare te starten. Ik heb me erg geamuseerd als student en zal vaak terugdenken aan de mooie herinneringen. Maar ik kijk ernaar uit om even mooie herinneringen te maken bij Sociare. Behalve een paar studentenjobs is het een eerste ervaring met het echte werkleven. Ik kijk met veel enthousiasme en spanning uit naar mijn eerste weken bij Sociare en hoop dat ik snel de nodige expertise opbouw voor de job.

Je bent onze nieuwe socio-economische stafmedewerker. Wat houdt die job precies in? En waarom kies je voor een job in de socioculturele sector?

Ik start als socio-economisch stafmedewerker en zal instaan voor de belangen van onze leden. Mijn job bestaat vooral uit het verwerken van cijfertjes, iets waar ik al mee bezig was tijdens mijn opleidingen. Daarnaast word ik bij Sociare het aanspreekpunt voor de Sociale Maribel. Ik heb gekozen voor een job in de socioculturele sector omdat het een belangrijke sector is voor het welzijn van mensen. De organisaties in de sector bevorderen dat welzijn heel erg. Uit persoonlijke ervaring kan ik zeggen dat mijn Chiro- en badmintonverleden zeker een positieve invloed hebben gehad op wie ik vandaag ben.

Je komt uit Harelbeke en je bent er opnieuw gaan wonen na je studies. Heb je een speciale band met waar je vandaan komt?

Ja hoor, ik ben preus lik fjirtig om in Harelbeke te wonen! Harelbeke is een leuke stad waar ik ben opgegroeid, mijn school ben begonnen en mijn hobby’s heb beoefend. Hoewel ik plannen heb in de toekomst om te co-housen met enkele van mijn vrienden in een grote stad, vind ik het heel fijn om nog even rond te hangen in het gezellige Harelbeke!

Wat zijn je hobby's?

Al van kleins af aan sport ik heel graag. Vroeger was dat voetballen, waar het al snel duidelijk was dat ik niet geboren ben met het talent van Messi. Tegenwoordig ga ik geregeld lopen en kan je me in het weekend terugvinden op badmintontornooien. Vroeger speelde ik badminton op competitieniveau, maar tegenwoordig is dit recreatief bij de badmintonclub van mijn vader. Ik kan het niet laten om hem tijdens een match goed te laten lopen achter de pluim! Daarnaast zat ik al sinds ik 7 jaar was in de Chiro. Ik ben ook 5 jaar lang hoofdleider geweest van Chiro Zandberg. En hoewel ik dit jaar gestopt ben, ga ik geregeld terug om mijn vrienden en leden te zien.

Dankjewel Robin en veel succes bij de start.

PS:

‘in de piense ouden’ : in de tang houden

'preus lik fjirtig’ : trots als veertig (mensen)


Heb je een vraag voor Robin, of wil je hem graag welkom heten? Stuur hem gerust een mailtje.

Zelf een leuk verhaal of inspirerende case om te delen?

Daar maak je onze stafmedewerker communicatie & ledenrelaties altijd blij mee!