Ga verder naar de inhoud

Inspiratie nodig?

Als werkgeversfederatie willen we onze schouders zetten onder een duurzame beeldvorming van (werken in) de socioculturele sector. Bij het brede publiek en professionals, publieke opinie en decision makers.

Rode draad doorheen onze communicatie is dan ook dat we sociocultureel werk(geverschap) een stem én een gezicht willen geven. Op deze blog willen we inspireren en activeren. Je ontdekt er wat er leeft en beweegt in de socioculturele sector.

Circusplaneet: diversiteit aan de trapeze

18.11.2020

Bij de Gentse organisatie Circusplaneet hebben ze altijd hun diversiteitsbril op. “Jongeren leren hier jongleren en trucjes aan de trapeze, maar ze leren ook samenwerken. Via circus zetten we mensen in beweging en op die manier ook onze buurt, onze stad en een klein beetje onze wereld”, legt coördinator Matthias Vermael uit. Hij vertelt hoe de Circusplaneet probeert om zo veel mogelijk diversiteit in de organisatie te krijgen.

Filter artikels

  • Alles weergeven
Een totaal van 27 artikels gevonden. Nu 9 artikels weergegeven op pagina 3 van 3
Veerle Huwé

De dag van…Veerle Huwé, directeur bij Sociare

10.05.2019

In deze video volgen we kersvers Sociare-directeur Veerle Huwé één werkdag lang met de camera doorheen Brussel.

Bumper

Het 2018 van Sociare in infographics

01.05.2019

Ook in 2018 stonden we bij Sociare klaar voor jou en je organisatie. Facts & figures over dat fabuleuze jaar vind je hier op een rijtje.

SOCIARE CAG 2

Lidorganisatie in de kijker: Centrum voor Agrarische Geschiedenis

11.05.2018

Aan het woord: de knappe koppen van lidorganisatie Centrum voor Agrarische Geschiedenis in Leuven. Hun missie? Ervoor zorgen dat erfgoed en tradities rond landbouw en voeding niet verloren gaan.

WIJZIJNSOCIARE JEF 1

Lidorganisatie in de kijker: JEF

11.05.2018

Aan het woord: Sociare-lid JEF uit Antwerpen, een organisatie die samen met kinderen en jongeren over heel Vlaanderen werkt rond film, beeldcultuur en nieuwe media.

RS17724 Bio Xpo Web 02

Lidorganisatie in de kijker: JEF

11.05.2018

Aan het woord: de mensen BioForum uit Antwerpen, één van onze lidorganisaties binnen deelsector milieu die zich inzet voor biologische landbouw en (h)eerlijke voeding.

Fietsenherstellers op fietsen voor gebouw van Universiteit Hasselt

Lidorganisatie in de kijker: Alternatief vzw

10.05.2018

Aan het woord: lidorganisatie Alternatief uit Genk, actief binnen de deelsector beroepsopleiding

TADA fb

Lidorganisatie in de kijker: ToekomstATELIERdelAvenir

10.05.2018

Aan het woord: lidorganisatie ToekomstATELIERdelAvenir uit Brussel, een organisatie die weekendonderwijs voor maatschappelijk kwetsbare tieners organiseert.

Sociare Web Low 02

Sociaal ondernemen 2.0: kersvers Sociare-voorzitter Erwin De bruyn (Stebo) laat in zijn kaarten kijken

31.03.2018

Sinds november 2017 staat er met Erwin De bruyn een nieuwe voorzitter aan het roer van Sociare. In dit interview leer je standpunten en visie van de directeur van het Genkse Stebo rond werkgeverschap en sociaal ondernemen alvast wat beter kennen.

IMG 4537 ITV

Afscheidsinterview Sociare-voorzitter Lieve Van Hoofstadt

15.03.2018

Na een jarenlange inzet voor Sociare nam Lieve Van Hoofstadt in november 2017 afscheid als voorzitter van de Raad van Bestuur van Sociare. In dit interview blikt ze terug op die periode en kijkt ze vooruit naar de toekomst van het sociocultureel werkgeverschap.

Zelf een leuk verhaal of inspirerende case om te delen?

Daar maak je onze stafmedewerker communicatie & ledenrelaties altijd blij mee!