Ga verder naar de inhoud

Inspiratie nodig?

Als werkgeversfederatie willen we onze schouders zetten onder een duurzame beeldvorming van (werken in) de socioculturele sector. Bij het brede publiek en professionals, publieke opinie en decision makers.

Rode draad doorheen onze communicatie is dan ook dat we sociocultureel werk(geverschap) een stem én een gezicht willen geven. Op deze blog willen we inspireren en activeren. Je ontdekt er wat er leeft en beweegt in de socioculturele sector.

30 jaar Sociare

27.06.2022

Sociare bestaat 30 jaar. Dat vierden we op 7 juni 2022 in de Koninklijke Bibliotheek (KBR). Ons jaarmagazine zag het licht, we hielden onze jaarlijkse AV en daarna volgde een inspirerende keynote door Fons Leroy. We sloten af met een receptie op het balkon van KBR.

Filter artikels

  • Alles weergeven
Een totaal van 50 artikels gevonden. Nu 9 artikels weergegeven op pagina 3 van 6
Felix De Koninck

'Online opleidingen dwingen ons om terug te keren naar de essentie'

20.04.2021

Net als de rest van de wereld maken ook wij in 2020 de shift van offline naar online werken. Vanaf maart 2020 gaan al onze opleidingen 100% digitaal door. Collega Felix De Koninck vertelt hoe dat was voor ons consulententeam.

Erwin veerle

Terug- en vooruitblik op 2020 door onze voorzitter en directeur

19.04.2021

Erwin en Veerle staan stil bij de realisaties van Sociare in 2020 en laten hun licht schijnen op de uitdagingen voor dit jaar en de verdere toekomst.

Belangenbehartiging 2020

Belangenbehartiging in 2020: cao's aan de lopende band & toewerken naar het VIA6-akkoord

07.04.2021

Belangenbehartiging in 2020, dat was opnieuw een jaar vol cao’s, overleg, vergaderingen binnen de paritaire comités en beheerscomités. Daarnaast spendeerden we ook dagen, uren, weken aan overleg met de sociale partners en vertegenwoordigers van de Vlaamse regering ter voorbereiding van het VIA6-akkoord. In dit artikel lees je hoe we ons hebben ingezet voor jouw belangen als socioculturele werkgever.

Blog stw

Steunpunt Tewerkstelling maakt van connectie met medewerkers dé topprioriteit van 2021

17.02.2021

Kwetsbare mensen via opleiding, coaching en werkervaring terug richting de arbeidsmarkt krijgen: het is de core-business van Steunpunt Tewerkstelling uit Antwerpen. Al meer dan 30 jaar leidt deze lidorganisatie uit de deelsector beroepsopleiding werkzoekenden op tot lasser of elektricien. En de organisatie trekt ook volop de kaart van de digitalisering: in 2017 startte ze in de Borgerhoutse Kwekerijstraat een ICT-servicecenter op, waar artikel 60-medewerkers en stagiairs laptops herstellen en klanten voorzien van computeradvies in mensentaal.

In deze blog praten we met coördinator Bjorn Cuypers over de uitdagingen en prioriteiten van zijn organisatie voor 2021.

Paulien Natens

Paulien blogt #1: zo verdedigen we jouw belangen in tijden van corona

14.12.2020

Via onze belangenbehartiging vertolken we jouw stem als werkgever en wegen we mee op toekomstig beleid. In deze blogreeks neemt adviseur Paulien Natens je mee achter de schermen van intersectorale onderhandelingen, overlegmomenten met de vakbonden en de werkzaamheden van de sociale fondsen. In deze eerste aflevering: ontelbare online meetings, VIA-onderhandelingen en -hoe kan het ook anders- corona.

Matthias Vermael Linde Walters 16

Circusplaneet: diversiteit aan de trapeze

18.11.2020

Bij de Gentse organisatie Circusplaneet hebben ze altijd hun diversiteitsbril op. In deze blogpost vertelt coördinator Matthias over hun parcours en de lessen die ze onderweg leerden. Daarna nog vragen? Stel ze rechtstreeks tijdens het Verso-webinar over inclusief ondernemen op 20/11.

Lampeke corona website nieuw

Sociocultureel werk in tijden van corona #7: Buurtwerk 't Lampeke

07.05.2020

In deze blogreeks getuigen socioculturele werkgevers over de impact van COVID-19 oftewel het coronavirus op hun activiteiten en mensen.

In deze blog: Buurtwerk 't Lampeke in Leuven.

GRAFFITI 1 Graffiti vzw

Sociocultureel werk in tijden van corona #6: Graffiti vzw

06.05.2020

In deze blogreeks getuigen socioculturele werkgevers over de impact van COVID-19 oftewel het coronavirus op hun activiteiten en mensen.

In deze blog: jongerenorganisatie Graffiti uit Gent.

Met Sense 4

Sociocultureel werk in tijden van corona #5: Metsense

05.05.2020

In deze blogreeks getuigen socioculturele werkgevers over de impact van COVID-19 oftewel het coronavirus op hun activiteiten en mensen.

In deze blog: Metsense, de organisatie binnen lokale diensteneconomie die in Antwerpen en Brussel een 20-tal buurt- en bedrijfsrestaurants uitbaat.

Zelf een leuk verhaal of inspirerende case om te delen?

Daar maak je onze stafmedewerker communicatie & ledenrelaties altijd blij mee!