Ga verder naar de inhoud

Inspiratie nodig?

Als werkgeversfederatie willen we onze schouders zetten onder een duurzame beeldvorming van (werken in) de socioculturele sector. Bij het brede publiek en professionals, publieke opinie en decision makers.

Rode draad doorheen onze communicatie is dan ook dat we sociocultureel werk(geverschap) een stem én een gezicht willen geven. Op deze blog willen we inspireren en activeren. Je ontdekt er wat er leeft en beweegt in de socioculturele sector.

Nieuwe collega: Koen Peeters

29.03.2023

Vacatures publiceren en sollicitatierondes organiseren en kandidaten wikken en wegen: het is wat. Gelukkig verdwijnen die inspanningen als sneeuw voor de zon wanneer je alweer een ferme vis aan de haak kunt slaan. We zijn geweldig content dat we onze nieuwste aanwinst aan jullie kunnen voorstellen: maak kennis met Koen Peeters, die ons consulententeam komt versterken. En hoe! Welkom Koen.

Filter artikels

  • Alles weergeven
Een totaal van 65 artikels gevonden. Nu 9 artikels weergegeven op pagina 3 van 8
Beeld Biketo Work Hi Res min

Duurzaam naar het werk met Bike to Work

23.02.2022

Stilaan komen meer werknemers opnieuw naar kantoor. Tijd om stil te staan bij hoe ze dat doen. Wil je meer werknemers naar het werk laten fietsen? Dan kan Bike to Work een prima ondersteuning zijn. Goed voor het milieu en goed voor de gezondheid. Bike to Work ondersteunt ook andere vormen van duurzaam vervoer. Wat is Bike to Work precies en hoe werkt het? We vragen meer uitleg aan Wim De Groof.

Chloé 2021

Tot ziens Chloé

31.01.2022

Er lonken nieuwe avonturen voor Chloé Wolfs, die vandaag afscheid neemt van Sociare. Chloé was sinds oktober 2016 onze rots in de branding voor all things communicatie en ledenrelaties. We zullen haar missen! Chloé zoekt nieuwe horizonten op in dezelfde branche. Hou haar (en haar pen) maar in de gaten.

NIELS 2022

Niet helemaal nieuw in de sector, wel nieuw bij Sociare. Welkom Niels!

17.01.2022

Niels Goovaerts is de opvolger van Chloé. Hij wordt de nieuwe stafmedewerker communicatie en ledenrelaties bij Sociare.

Ons jaar in cijfers

Wat deed Sociare voor jou in 2021?

20.12.2021

Wat deed Sociare allemaal voor de socioculturele sector en voor jouw organisatie in 2021? In deze video zetten we een aantal cijfers op een rij.

Sociare KERSTVISUAL 900x300

Sociare gesloten tussen Kerst en Nieuwjaar

20.12.2021

Tussen Kerst en Nieuwjaar nemen wij even een welverdiende pauze. Wij wensen je deugddoende, virusvrije feestdagen en een schitterend 2022 toe!

Kristien Musch

Kristien blogt #1: jouw belangen in 2021

17.12.2021

In deze blogreeks neemt adviseur Kristien Musch je mee achter de schermen van de belangenbehartiging van Sociare in 2021. In deze round-up: VIA6, verenigingswerk en een vooruitblik op een nieuw onderhandelingsjaar.

Panelgesprek november 2021

Een financieel gezonde onderneming uitbouwen: dit hebben wij onthouden uit het panelgesprek

25.11.2021

In dit artikel vind je 6 tips waarmee je bedrijven en individuen overtuigt om mee te investeren in jouw organisatie. Onderaan vind je ook de replay van het panelgesprek met Zehra Sayin en Kurt Peleman.

Marta Sobczyk crop

Versterking op administratief vlak: welkom Marta!

24.11.2021

Wij hopen vurig dat we in de loop van 2022 terug opleidingen kunnen organiseren in Brussel. Al is het maar zodat jij onze nieuwe collega Marta Sobczyk ook eens in real life kan ontmoeten. Nog tot juli maakt ze deel uit van team administratie & onthaal.

YOUCA Action Day socioculturele sector Freetime

YOUCA Action Day 2021: jongeren doen eerste socioculturele werkervaring op

29.10.2021

Ook in de socioculturele sector gingen heel wat jongeren aan de slag tijdens YOUCA Action Day. Hoe ze hun dag vrijwilligerswerk bij één van onze lidorganisaties hebben ervaren, vertellen ze in deze blog.

Zelf een leuk verhaal of inspirerende case om te delen?

Daar maak je onze stafmedewerker communicatie & ledenrelaties altijd blij mee!