Ga verder naar de inhoud

Inspiratie nodig?

Als werkgeversfederatie willen we onze schouders zetten onder een duurzame beeldvorming van (werken in) de socioculturele sector. Bij het brede publiek en professionals, publieke opinie en decision makers.

Rode draad doorheen onze communicatie is dan ook dat we sociocultureel werk(geverschap) een stem én een gezicht willen geven. Op deze blog willen we inspireren en activeren. Je ontdekt er wat er leeft en beweegt in de socioculturele sector.

Niet helemaal nieuw in de sector, wel nieuw bij Sociare. Welkom Niels!

17.01.2022

Niels Goovaerts is de opvolger van Chloé. Hij wordt de nieuwe stafmedewerker communicatie en ledenrelaties bij Sociare.

Filter artikels

  • Alles weergeven
Een totaal van 47 artikels gevonden. Nu 9 artikels weergegeven op pagina 2 van 6
Paulien kristien min

Kristien Musch vervangt Paulien Natens als adviseur belangenbehartiging

28.04.2021

Na een fijne samenwerking van 1,5 jaar nemen we deze week bij Sociare afscheid van Paulien Natens, onze adviseur belangenbehartiging. Haar opvolgster wordt niemand minder dan onze eigen Kristien Musch, die al bijna 20 jaar voor de organisatie werkt als consulent.

Liliane roegies

Bestuurslid Liliane Roegies (Sportwerk Vlaanderen) overleden

28.04.2021

Met pijn in het hart nemen we afscheid van bestuurslid Liliane Roegies (Sportwerk Vlaanderen), die sinds 2005 onafgebroken zetelde in de Raad van Bestuur van Sociare. Liliane overleed op vrijdag 23 april na een ziekte, ze is 62 geworden.

Cas Putseys

Uitbreiding van ons consulententeam: welkom Cas!

21.04.2021

Sinds maandag 19 april hebben we een nieuwe consulent in ons team. Onze kersverse collega heet Cas Putseys, volgde een master-na-masteropleiding Sociaal Recht aan de ULB in Brussel en woont in Borgerhout. In deze blog leer je Cas al wat beter kennen.

Sander Van Parijs

'Als nieuwe werkgever zijn we innovatief, maar niet naïef'

20.04.2021

2020 was niet alleen het jaar van corona, maar ook het jaar waarin we bij Sociare 53 nieuwe lidorganisaties mochten verwelkomen. Muntuit uit Gent, nieuw erkend binnen het decreet sociaal-cultureel werk sinds 1 januari 2021, is één van hen. Dagelijks bestuurder Sander Van Parijs vertelt wat Muntuit precies over de streep trok om aan te sluiten bij Sociare.

Karen De Clercq LD3

'Het vinden van een evenwicht tussen de sociale en de economische doelstellingen: dat is en blijft een belangrijke uitdaging'

20.04.2021

Als ledenorganisatie in hart en nieren vertegenwoordigen we in 2020 869 vzw’s uit alle hoeken van Vlaanderen en Brussel. Sommige onder hen maken al heel wat jaren deel uit van ons ledenbestand en blijven onze opleidingen en adviesverlening naar waarde schatten. In dit interview vertelt Karen De Clercq van LD³ in Brussel waarvoor ze het afgelopen jaar allemaal bij Sociare terecht kon.

Felix De Koninck

'Online opleidingen dwingen ons om terug te keren naar de essentie'

20.04.2021

Net als de rest van de wereld maken ook wij in 2020 de shift van offline naar online werken. Vanaf maart 2020 gaan al onze opleidingen 100% digitaal door. Collega Felix De Koninck vertelt hoe dat was voor ons consulententeam.

Erwin veerle

Terug- en vooruitblik op 2020 door onze voorzitter en directeur

19.04.2021

Erwin en Veerle staan stil bij de realisaties van Sociare in 2020 en laten hun licht schijnen op de uitdagingen voor dit jaar en de verdere toekomst.

Belangenbehartiging 2020

Belangenbehartiging in 2020: cao's aan de lopende band & toewerken naar het VIA6-akkoord

07.04.2021

Belangenbehartiging in 2020, dat was opnieuw een jaar vol cao’s, overleg, vergaderingen binnen de paritaire comités en beheerscomités. Daarnaast spendeerden we ook dagen, uren, weken aan overleg met de sociale partners en vertegenwoordigers van de Vlaamse regering ter voorbereiding van het VIA6-akkoord. In dit artikel lees je hoe we ons hebben ingezet voor jouw belangen als socioculturele werkgever.

Blog stw

Steunpunt Tewerkstelling maakt van connectie met medewerkers dé topprioriteit van 2021

17.02.2021

Kwetsbare mensen via opleiding, coaching en werkervaring terug richting de arbeidsmarkt krijgen: het is de core-business van Steunpunt Tewerkstelling uit Antwerpen. Al meer dan 30 jaar leidt deze lidorganisatie uit de deelsector beroepsopleiding werkzoekenden op tot lasser of elektricien. En de organisatie trekt ook volop de kaart van de digitalisering: in 2017 startte ze in de Borgerhoutse Kwekerijstraat een ICT-servicecenter op, waar artikel 60-medewerkers en stagiairs laptops herstellen en klanten voorzien van computeradvies in mensentaal.

In deze blog praten we met coördinator Bjorn Cuypers over de uitdagingen en prioriteiten van zijn organisatie voor 2021.

Zelf een leuk verhaal of inspirerende case om te delen?

Daar maak je onze stafmedewerker communicatie & ledenrelaties altijd blij mee!