Ga verder naar de inhoud

Cao's over eindejaarspremie

01.09.2020

Valt jouw organisatie onder het toepassingsgebied van een van de sectorale cao's over de eindejaarspremie? Dan moet je als werkgever een eindejaarspremie toekennen.

Er zijn 3 sectorale cao’s gesloten over de eindejaarspremie:

  • de cao van 22 juni 2020 voor verschillende deelsectoren
  • de cao van 28 november 2006 voor de sector basiseducatie,
  • de cao van 24 november 2003 voor Nederlandstalige organisaties voor socioprofessionele inschakeling in Brussel. De Nederlandstalige Brusselse SPI-organisaties die VIA-middelen voor eindejaarspremie krijgen van VDAB, betalen hun werknemers een eindejaarspremie overeenkomstig de cao van 22 juni 2020, sectoren sociaal-cultureel werk, cultuur(spreiding), sportwerk, lokale diensteneconomie, beroepsopleiding, armoedebestrijding, inburgering, milieu- en natuurwerk

Behoort jouw organisatie niet tot het toepassingsgebied van de cao? Dan is er geen verplichting tot het uitbetalen van een eindejaarspremie. Het staat je natuurlijk vrij om te beslissen om toch een eindejaarspremie toe te kennen.

Je leest er meer over in onze syllabus loon.

Bereken je eindejaarspremie makkelijk met onze tool

Hieronder vind je onze geactualiseerde berekeningstool voor de eindejaarspremie. Het enige wat je zelf moet doen, is aangeven welke eindejaarspremie in jouw organisatie van toepassing is en de gegevens van al je werknemers invullen. Onze tool doet de rest!

Anderen lazen ook dit:

Al je vragen over de eindejaarspremie beantwoord

De eindejaarspremie: wat is het precies, hoeveel bedraagt die exact en ben je verplicht om ze te betalen aan je werknemers? Deze en andere vragen beantwoorden we in dit artikel.

Berekeningstool eindejaarspremie 2020

Betaal je in december 2020 een eindejaarspremie uit? Gebruik dan onze tool om te berekenen hoeveel die bedraagt voor elke werknemer.

Komaf maken met jouw kopzorgen rond het inzetten van personeel?

Doe net als +800 socioculturele collega-organisaties, en sluit je vandaag nog aan bij Sociare!