Ga verder naar de inhoud

Deze 6 cao's sloten we midden december 2019 in paritair comité 329.01

15.10.2020

We hebben er even op moeten wachten, maar midden december 2019 konden we eindelijk onze handtekening zetten onder 6 cao's binnen paritair comité 329.01. In dit artikel zetten we kort op een rij wat deze cao's precies inhouden en welke deadlines of verplichtingen er voor jou als werkgevers bij komen kijken.

Cao ecocheques

Cao om de eenmalige toekenning van een ecocheque ter waarde van 121 euro aan werknemers te regelen. Deze cao is een uitvoering van het VIA5-akkoord, er is samen met de vakbonden beslist om de opstap van het koopkrachtbudget in 2019 te vertalen in die eenmalige toekenning van de ecocheque.

  • Voor wie? Organisaties die VIA-middelen krijgen voor de uitkering van een eindejaarspremie
  • Deadline: 31 december 2019 of later indien de datum wegens technische redenen niet haalbaar is


Het aanbod via Monizze:

  • Tekende je eerder al in op het aanbod in samenwerking met Monizze? Dan hoef je zelf niets te doen: Monizze neemt contact op met jou of met je sociaal secretariaat (afhankelijk van de voorkeur die je doorgaf) voor de praktische afhandeling
  • Nog niet ingetekend en de finale deadline van 20/12/19 gemist? Neem dan contact op met info@monizze.be met info@sociare.be in CC. Dat kan tot en met 31/12/19.

Cao vakantieregeling

Werknemers hebben dankzij deze cao heel het jaar door recht om een aansluitende periode van 2 weken jaarlijkse vakantie op te nemen.

Cao psychosociale risico's

Deze cao bevat bepaling over het voorkomen en verminderen van stress, burn-out, agressie en andere psychosociale risico’s op het werk en ter bevordering van re-integratie en progressieve werkhervatting na ziekte of ongeval. En over omgaan met agressie op de werkvloer.

Cao stabiliteit arbeidsovereenkomst

Cao die een aantal verplichtingen rond interne vacatures en wat je oplijst in je arbeidsovereenkomst opsomt.

Vaststellen van bedragen eindejaarspremie 2019

In deze cao werd het geïndexeerd vast bedrag voor de eindejaarspremie voor 2019 vastgelegd op 136,92 euro.

Bijdrage sectorpensioen en datum voor indiening vrijstelling 2020

Deze cao legt vast hoeveel het percentage bedraagt dat er in elk kwartaal ingehouden wordt voor het sectorale pensioenfonds:

  • De effectieve bijdrage is 0,23 % (inclusief 8,86% rsz-bijdrage) per kwartaal of 0,46 % (inclusief 8,86% rsz-bijdrage) voor het derde en vierde kwartaal 2020.
  • Ook de deadline voor het aanvragen van een vrijstelling werd vastgelegd voor 2020, namelijk voor 15 april.

Anderen lazen ook dit:

Voorakkoord VIA6: 577 miljoen euro extra voor meer personeel en hogere lonen

Deze ochtend hebben de werkgevers en werknemers uit de Vlaamse social profitsectoren een ontwerp van voorakkoord voor VIA6 bereikt met de Vlaamse regering. Sociare maakt deel uit van de onderhandelingsdelegatie voor dit nieuwe, intersectorale akkoord.

VIA6, dat loopt van 1 januari 2021 tot 31 december 2025, bepaalt de principes en het budgettaire kader voor een substantiële koopkrachtverhoging voor het personeel in de Vlaamse social profitsectoren, maar investeert ook in kwalitatieve jobs, meer mensen op de werkvloer en vernieuwde strategieën in de zoektocht naar nieuwe medewerkers. Het akkoord heeft betrekking op 179.718 vte in zowel de private als de publieke social profit.

VIA-middelen voor 2020: bedragen en timing

De VIA-bedragen 2020 en de concrete tussenkomsten voor organisaties onder PC 329.01 liggen vast. Benieuwd naar het bedrag voor jouw organisatie? Lees dan snel verder.

Komaf maken met jouw kopzorgen rond het inzetten van personeel?

Doe net als +800 socioculturele collega-organisaties, en sluit je vandaag nog aan bij Sociare!