Ga verder naar de inhoud

Via Vorming Hogerop: beroepsgerichte opleidingen voor laaggeschoolde werknemers

09.01.2023

Het project ‘Via Vorming Hogerop' biedt lager geschoolde werknemers de mogelijkheid om een beroepsgerichte opleiding te volgen. Als werkgever krijg je een tussenkomst in de loonkosten van de vervanger of de persoon die de opleiding volgt.

Voordelen voor werknemer en werkgevers:

  • De werknemer blijft zijn of haar loon ontvangen tijdens de opleiding
  • De werknemer moet niet gaan werken tijdens de lessen of stages
  • De werkgever krijgt een budget om een tijdelijke vervanger in dienst te nemen.
  • De opleiding is gratis want het Vormingsfonds betaalt het inschrijvingsgeld (volledig) en cursusgeld tot maximum € 200.


Schooljaar 2022 - 2023

VIVO herneemt ook voor schooljaar 2022-2023 dit project. Meer lezen en een aanvraag indienen kan op de website van VIVO.

Wil je intekenen voor het project en dus een laaggeschoolde werknemer de kans geven om een opleiding te volgen, dan kan dat tot en met 31 maart 2023.

Anderen lazen ook dit:

Vakbondsactie op 14 december

Het gemeenschappelijk vakbondsfront diende een stakingsaanzegging in voor donderdag 14 december 2023. Ze vragen meer investeringen in de gespecialiseerde expertise van de social profit en mensgerichte dienstverlening naar werk voor personen met een arbeidsbeperking en voeren daarom actie aan het kabinet van Minister van Werk Jo Brouns.

Vakbondsactie op 12 december

Het gemeenschappelijk vakbondsfront diende een stakingsaanzegging in voor dinsdag 12 december 2023. Ze organiseren dan een Europese betoging in Brussel.

Komaf maken met jouw kopzorgen rond het inzetten van personeel?

Doe net als +800 socioculturele collega-organisaties, en sluit je vandaag nog aan bij Sociare!