Ga verder naar de inhoud

VIA-middelen 2023: bedragen en timing

08.01.2024

De VIA-middelen 2023 en de concrete tussenkomsten voor organisaties onder PC 329.01 liggen vast. Daarbij horen ook de correcties voor 2022. Benieuwd naar het bedrag voor jouw organisatie? Lees dan snel verder.

Waar gaat het over?

De Vlaamse Regering gaf op de ministerraad van 15 december 2023 haar goedkeuring aan de subsidietabel van de VIA-middelen. De organisaties kregen de uitbetaling van de middelen eind december 2023 te zien op hun rekening. Ongeveer tegelijk vertrokken ook de brieven van het Departement Cultuur, Jeugd en Media (CJM) en het Vlaams Social-Profit Fonds (VSPF), met de bedragen en uitleg.

De bedragen zijn een financiële tussenkomst in de kosten die je hebt als organisatie voor de eindejaarspremie, de 1,1% loonstijging en de barema's in bepaalde sectoren, de AV-dagen voor 50 en 55-plussers, organisatiesteun, digitalisering en professionalisering.

Belangrijk voor de tussenkomst voor de eindejaarspremie/eindejaarstoelage:

  • Het gaat in de tabel alleen om de organisaties die de tussenkomst daarvoor rechtstreeks van het Departement CJM krijgen, of via het VSPF. Dat zijn ook de sportorganisaties die de cao eindejaarspremie moeten toepassen. De organisaties beroepsopleiding die tot vorig jaar koopkrachtmiddelen van VDAB ontvingen, worden vanaf dit jaar ook in deze tabel opgenomen.
  • Voor andere deelsectoren komt de tussenkomst langs een andere weg, of is ze opgenomen in de reguliere subsidie. Zo krijgen organisaties uit de milieusector de tussenkomst van het Departement Leefmilieu, Natuur en Energie (LNE) en organisaties uit lokale diensteneconomie van het Departement Werk en Sociale (WSE). In de tabel die we ontvingen van het Departement LNE kunnen organisaties uit de milieusector hun tussenkomst bekijken.

Correcties 2022? Hoe zat dat alweer?

Anderen lazen ook dit:

Alle actuele bedragen op een rij

Een actueel totaaloverzicht van alle bedragen die voor jou als werkgever relevant zijn? Op deze pagina vind je ze alfabetisch gerangschikt terug.

Barema's en bedragen

Op deze pagina bundelen we de belangrijkste barema's en bedragen die van toepassing zijn op de paritaire comités 329.01 en 329.03.

Komaf maken met jouw kopzorgen rond het inzetten van personeel?

Doe net als +900 socioculturele collega-organisaties, en sluit je vandaag nog aan bij Sociare!