Ga verder naar de inhoud

Ministerieel Besluit: dagvergoedingen voor ambtenaren in het buitenland

02.05.2023

Je kunt een werknemer die naar het buitenland moet, vergoeden voor de kosten die hij daar maakt. De fiscus baseert zich daarvoor op de bedragen die de overheid toekent aan de ambtenaren op dienstreis naar het buitenland. Die heeft in dat kader een lijst met dagbedragen "gerechtvaardigd door omstandigheden eigen aan het land" uitgewerkt. Die lijst voorziet voor zowat elk land ter wereld in een dagbedrag. De bedragen worden jaarlijks geïndexeerd en gepubliceerd in het Staatsblad.

Anderen lazen ook dit:

Laatste prognose indexaanpassing

In zijn meest recente prognose voorspelt het Planbureau de eerstvolgende overschrijding van de spilindex in september 2023. Daardoor zouden de lonen in onze sector in november 2023 met 2% stijgen.

Vlaamse jobbonus voor werknemers met een laag loon

De Vlaamse regering voert een jobbonus in voor werknemers die weinig verdienen. Met een jaarlijkse premie wil men werklozen aanmoedigen om werk te zoeken en werknemers die weinig verdienen extra stimuleren om aan de slag te blijven.

Het Besluit van de Vlaamse regering van 2 juni 2023 paste de loongrenzen en het minimumbedrag van de jobbonus voor 2023 aan.

Komaf maken met jouw kopzorgen rond het inzetten van personeel?

Doe net als +800 socioculturele collega-organisaties, en sluit je vandaag nog aan bij Sociare!