Ga verder naar de inhoud

30 juni: deadline om overeenkomst met sociaal secretariaat of externe dienst op te zeggen

02.01.2023

Wil je vanaf volgend jaar besparen op je kosten voor loonberekening? Of spreekt het je aan om vanaf volgend jaar in zee te gaan met een andere Externe Dienst voor Preventie en Bescherming op het werk dan die waar jullie nu mee samenwerken?

Dan is 30 juni de deadline om je contract met je huidige sociaal secretariaat of externe dienst op te zeggen, en vanaf volgend jaar in te stappen op een aanbod dat écht afgestemd is op de sector. Speciaal voor onze leden onderhandelden wij een specifiek aanbod, dat meer dan de moeite waard is om eens van nabij te bekijken.

Partnerovereenkomst met Acerta, Liantis en SD Worx

Samen met de collega's van Scwitch werkten we een interessant voordeel en kwalitatief aanbod voor loonverwerking uit, in samenwerking met Acerta, Liantis en SD Worx.

Concreet aanbod Externe Dienst voor Preventie en Bescherming op het Werk

  • Heb je het gevoel dat je enkel voor je Externe Dienst betaalt, maar weinig of niets terugkrijgt?
  • Krijg je wel een aanbod, maar wil je liever je eigen accenten leggen?
  • Wil je je samenwerking met je externe dienst vanaf volgend jaar optimaliseren?

Op deze pagina lees je meer over het concrete aanbod van Idewe, Liantis en Mensura voor socioculturele werkgevers.

De tarieven voor de externe diensten zijn wettelijk bepaald, doorslaggevend is de NACE-code. Steeg je factuur het afgelopen jaar? Kijk dan zeker je NACE-code na, een onjuiste code kan er namelijk voor zorgen dat je onterecht te veel betaalt voor je externe dienst.

Hoe zit dat juist met die opzeg?

Anderen lazen ook dit:

Werkhervattingspremie kan nu aangevraagd worden

In de programmawet van 26 december 2022 werd een nieuwe tewerkstellingsmaatregel voorzien. Het gaat om een werkhervattingspremie van 1.000 euro voor werkgevers die invalide werknemers aanwerven in het kader van progressieve werkhervatting.

Deze maatregel is in werking getreden op 1 april 2023, maar de exacte voorwaarden moesten nog vastgelegd worden in een koninklijk besluit. Dit is gebeurd bij KB van 17 juli 2023 waardoor de werkhervattingspremie nu effectief kan aangevraagd worden.

Werken tijdens een hittegolf: waar moet je rekening mee houden?

We worden deze dagen weer geconfronteerd met een hittegolf en dan is het goed om even een aantal aandachtspunten in herinnering te brengen. Wat zijn je wettelijke verplichtingen tegenover je medewerkers? En hoe zit dat als ze telewerken? We zetten het op een rij in dit artikel.

Komaf maken met jouw kopzorgen rond het inzetten van personeel?

Doe net als +800 socioculturele collega-organisaties, en sluit je vandaag nog aan bij Sociare!