Ga verder naar de inhoud

Modelclausule arbeidsreglement: arbeidsongeschikt tijdens jaarlijkse vakantie

31.10.2023

Binnenkort kan een werknemer die ziek wordt tijdens een periode van jaarlijkse vakantie onder bepaalde voorwaarden deze vakantie overdragen naar een later tijdstip.

Vanaf 1 januari 2024 is het verplicht om een clausule op te nemen in het arbeidsreglement met vermelding van de na te leven formaliteiten voor de werknemers die van die mogelijkheid gebruik willen maken. Voor de toevoeging van deze bepaling is de formele wijzigingsprocedure niet van toepassing.

Verder lezen? Deze inhoud is enkel voor leden

Meld je aan of word lid om dit volledig te kunnen lezen of downloaden

Anderen lazen ook dit:

Wettelijk kader voor de samenlevingsdienst

Recent werd de wet tot invoering van een Samenlevingsdienst gepubliceerd. Er is voortaan een wettelijk kader met een apart statuut voor jongeren die zich inzetten bij een gastorganisatie voor een project van algemeen belang.

Vlaams opleidingsverlof: wijzigingen voor het schooljaar 2024-2025

De Vlaamse regering wil het Vlaams Opleidingsverlof vanaf het schooljaar 2024-2025 op een aantal punten wijzigen.

Voorlopig zijn deze wijzigingen nog in ontwerpfase. Dit wil zeggen dat ze nog niet definitief zijn en nog moeten voorgelegd worden aan de SERV en de Raad van State.

Hieronder geven we een overzicht van de wijzigingen die, onder voorbehoud van publicatie in het Staatsblad, vanaf 1 september 2024 in werking zullen treden.

Komaf maken met jouw kopzorgen rond het inzetten van personeel?

Doe net als +900 socioculturele collega-organisaties, en sluit je vandaag nog aan bij Sociare!