Ga verder naar de inhoud

Deadline: jaarrekening neerleggen bij de Nationale Bank

02.01.2023

Vroeger vond je in ons overzicht met belangrijke data 31 juli terug als deadline om de jaarrekening van je organisatie neer te leggen bij de Nationale Bank van België. Sinds de wijziging van de vzw-wetgeving in 2019 is daar het één en ander gewijzigd.

Wie bij de Nationale Bank en wie bij de griffie?

  • Grote vzw's (in het wetboek: "microvzw's", “kleine vzw’s met verkort schema” en “andere dan kleine vzw's”): jaarrekening indienen bij de Nationale Bank - betalend & elektronisch. Sociale balans alleen door organisaties met meer dan 19 vte’s in dienst.
  • Kleine vzw's (in het wetboek: "kleine vzw’s met vereenvoudigd schema"): jaarrekening indienen bij de griffie - gratis & op papier. Sociale balans alleen door organisaties met meer dan 19 vte’s in dienst.

Niet zeker wat voor soort vzw je bent? Bij de collega's van SCWITCH vind je een duidelijk overzicht.

Wat is de deadline?

Uiterlijk op 30 juni organiseer je je Algemene Vergadering, 31 juli is dan de deadline om je jaarrekening neer te leggen.

Anderen lazen ook dit:

Vakbondsactie op 14 december

Het gemeenschappelijk vakbondsfront diende een stakingsaanzegging in voor donderdag 14 december 2023. Ze vragen meer investeringen in de gespecialiseerde expertise van de social profit en mensgerichte dienstverlening naar werk voor personen met een arbeidsbeperking en voeren daarom actie aan het kabinet van Minister van Werk Jo Brouns.

Vakbondsactie op 12 december

Het gemeenschappelijk vakbondsfront diende een stakingsaanzegging in voor dinsdag 12 december 2023. Ze organiseren dan een Europese betoging in Brussel.

Komaf maken met jouw kopzorgen rond het inzetten van personeel?

Doe net als +800 socioculturele collega-organisaties, en sluit je vandaag nog aan bij Sociare!