Ga verder naar de inhoud

Individueel maatwerk vanaf 3 juli 2023

19.05.2023

Vanaf 3 juli 2023 kan je als werkgever Individueel Maatwerk aanvragen voor werknemers met een afstand tot de arbeidsmarkt. Je kan dan als werkgever rekenen op financiële ondersteuning van de Vlaamse overheid in de vorm van een loon- of begeleidingspremie.

Wat?

Individueel maatwerk biedt ondersteuning aan werkgevers bij de tewerkstelling van personen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Met de premies van individueel maatwerk kan je als organisatie de eventuele extra kosten voor de organisatie die de arbeidsbeperking met zich meebrengt of de kosten voor de begeleiding op de werkvloer compenseren.

Het kan ofwel gaan om een loonpremie ofwel een begeleidingspremie. De duurtijd hangt af van de door de VDAB vastgestelde arbeidsbeperking. Het kan ofwel gaan om een verlengbare premie van 5 jaar ofwel een niet-verlengbare premie van maximum 2 jaar.

Individueel maatwerk bouwt verder op 4 maatregelen die verdwijnen: de Vlaamse Ondersteuningspremie (VOP), de Sociale Inschakelingseconomie (SINE), de Lokale Diensteneconomie (LDE), de maatwerkafdelingen (MWA) van collectief maatwerk. Voor elk van die 4 gelden er overgangsmaatregelen. Deze kan je raadplegen in de onderstaande syllabus bij de betreffende tewerkstellingsmaatregel.

Je kan individueel maatwerk aanvragen vanaf 3 juli 2023. Voorwaarden, vergoedingen en formaliteiten vind je op de website Vlaanderen.be.

Anderen lazen ook dit:

Alle actuele bedragen op een rij

Een actueel totaaloverzicht van alle bedragen die voor jou als werkgever relevant zijn? Op deze pagina vind je ze alfabetisch gerangschikt terug.

Indexering bedragen SWT

Door de overschrijding van de spilindex in april 2024 worden op 1 mei verschillende bedragen in het kader van SWT geïndexeerd.

Komaf maken met jouw kopzorgen rond het inzetten van personeel?

Doe net als +900 socioculturele collega-organisaties, en sluit je vandaag nog aan bij Sociare!