Dimona-aangifte voor artikel 17 beschikbaar
De Dimona-aangifte in het kader van artikel 17 is operationeel. Vanaf nu kan je vooraf de prestaties in uren via Dimona aangeven.
Bovendien kan de werknemer vanaf nu ook het resterende contingent uren raadplegen in een applicatie die erg lijkt op student@work.
Dimona-aangifte
Het was even wachten op de ontwikkeling, maar de applicatie is er eindelijk.
Elke prestatie in het kader van artikel 17 moet je voorafgaand in uren aangeven via Dimona. Elk begonnen uur telt als een uur.
Let wel: niet gepresteerde, maar wel betaalde uren, zoals loon feestdag of klein verlet geef je niet door in Dimona.
Bovendien moet je zo snel mogelijk met terugwerkende kracht de prestaties aangeven die uitgevoerd werden vooraleer het aangiftesysteem operationeel was.
Hoe doe je de dimona-aangifte?
Je doet de Dimona-aangifte voorafgaand aan elke tewerkstelling. Dat doe je in uren, waarbij elk begonnen uur telt als een uur.
Er zijn drie subtypes. Hieronder vind je de subtypes die voor onze sector relevant zijn.
Dimona 'S17' - sport
Dit type gaat om een Dimona aangifte in uren voor activiteiten die met sport te maken hebben.
Dimona 'O17' - overige sectoren
Dit type gaat ook om een Dimona aangifte in uren, voor alle activiteiten andere dan in de sport of voor de televisie. Het gaat hier om alle socio-culturele activiteiten.
Applicatie beschikbaar
Analoog aan de applicatie student@work is er een applicatie voor artikel 17 ontwikkeld. Via de applicatie kan de werknemer het resterende contingent uren raadplegen. De applicatie is vanaf nu beschikbaar.
Wil je graag meer weten over artikel 17?
Neem dan zeker een kijkje in ons nieuwsbericht
Bronnen:
Anderen lazen ook dit:
Toelichting en aandachtspunten als je een arbeidsovereenkomst opmaakt
Een arbeidsovereenkomst opmaken is niet altijd simpel. Je moet verschillende keuzes maken over de plaats van tewerkstelling, werkrooster, enzoverder ...
Hieronder vind je een document met bijkomende toelichting om je te helpen om arbeidsovereenkomsten correct op te stellen.
Model: Informatieverplichting start arbeidsrelatie
Je bent wettelijk verplicht om je werknemer bij de start van de arbeidsrelatie te informeren over een aantal belangrijkste aspecten van deze samenwerking.
Een deel van deze informatie neem je op in de arbeidsovereenkomst en/of het arbeidsreglement. Bepaalde informatie moet je bezorgen via een apart inlichtingenblad.
Komaf maken met jouw kopzorgen rond het inzetten van personeel?
Doe net als +900 socioculturele collega-organisaties, en sluit je vandaag nog aan bij Sociare!