Ga verder naar de inhoud

Educatief verlof : terugbetalingsaanvraag indienen voor 31 december

02.01.2023

Namen er werknemers betaald educatief verlof op in jouw organisatie? Dan moet je de aanvraag voor terugbetaling voor het schooljaar 2022-2023 indienen vóór 31 december 2023 bij de dienst educatief verlof . De termijn voor het indienen van de aanvraag is strikt. Hieronder lees je hoe je zo'n terugbetalingsaanvraag in orde brengt.

Voor organisaties in Brussel

Voor het Brussels Hoofdstedelijk Gewest vind je hier terug hoe je online een terugbetalingsaanvraag kunt doen.

Voor organisaties in Vlaanderen: uitdoofscenario

Werkgevers gelegen in het Vlaams Gewest vinden hier terug hoe ze een terugbetaling kunnen krijgen voor de opgenomen uren Betaald Educatief Verlof.

Sinds schooljaar 2019-2020 bestaat in Vlaanderen het Vlaams Opleidingsverlof. Werknemers die al voor deze wijziging een meerjarige opleiding volgden, hebben een keuzerecht. Zij kunnen kiezen voor de toepassing van BEV of van VOV. Voor Vlaams Opleidingsverlof gebeurt de aanvraag op een andere manier.

Wat met Vlaams Opleidingsverlof (VOV)?

Meer weten over de terugbetaling en de aanvraag daarvan voor werknemers die Vlaams Opleidingsverlof opnamen?

Klik hieronder dan door naar ons artikel over Vlaams Opleidingsverlof.

Anderen lazen ook dit:

Vakbondsactie op 14 december

Het gemeenschappelijk vakbondsfront diende een stakingsaanzegging in voor donderdag 14 december 2023. Ze vragen meer investeringen in de gespecialiseerde expertise van de social profit en mensgerichte dienstverlening naar werk voor personen met een arbeidsbeperking en voeren daarom actie aan het kabinet van Minister van Werk Jo Brouns.

Vakbondsactie op 12 december

Het gemeenschappelijk vakbondsfront diende een stakingsaanzegging in voor dinsdag 12 december 2023. Ze organiseren dan een Europese betoging in Brussel.

Komaf maken met jouw kopzorgen rond het inzetten van personeel?

Doe net als +800 socioculturele collega-organisaties, en sluit je vandaag nog aan bij Sociare!