Ga verder naar de inhoud

Behoud van gsm-nummer bij einde arbeidsovereenkomst

26.01.2024

Sinds 1 januari 2024 kunnen werknemers de teruggave van hun gsm-nummer vragen aan hun ex-werkgever als ze vóór de indiensttreding ook al eigenaar waren van dit nummer.

Wanneer je een abonnement ter beschikking stelt aan je werknemer, kom je soms overeen dat je het persoonlijk gsm-nummer van je werknemer overneemt. Je werknemer kan dan hetzelfde gsm-nummer gebruiken, zowel privé als voor het werk. Werden er contractueel geen afspraken gemaakt over de teruggave van het gsm-nummer bij het einde van de arbeidsovereenkomst? Dan kon het zijn dat je werknemer zich moest abonneren op een nieuw gsm-nummer.

Om hieraan tegemoet te komen, heeft de wetgever voorzien dat werknemers het gebruiksrecht van hun gsm-nummer kunnen terugvragen, voor zover ze vóór de indiensttreding eigenaar waren van dit nummer.

Een nieuw artikel in de Arbeidsovereenkomstenwet bepaalt nu dat je werknemer het gebruiksrecht van het gsm-nummer terug kan vragen. Dat moet schriftelijk met vermelding van de datum van de beëindiging van de arbeidsovereenkomst, en binnen een maand na de datum van de beëindiging. Vindt de aanvraag op tijd en correct plaats? Dan ben je verplicht om het gebruiksrecht over te dragen.

Deze bepaling is in werking getreden op 1 januari 2024.

Bron: Wet van 18 december 2023 teneinde het gebruiksrecht van gsmnummers van werknemers te garanderen na de beëindiging van de arbeidsovereenkomst, Staatsblad 29 december 2023.

Anderen lazen ook dit:

Bijdrage sectorpensioen pc 329.01: hoe vraag je een vrijstelling aan?

Sinds 2008 betalen werkgevers in PC 329.01 een bijdrage voor de sectorale pensioenpijler, tenzij ze een vrijstelling aanvragen. Op deze pagina lees je meer over de procedure bij het Pensioenfonds en vind je de nodige formulieren en attesten terug.

Bedragen woon-werkverkeer PC 329.01 vanaf 1 februari 2024

Op zoek naar alle relevante bedragen wat betreft het woon-werkverkeer voor werknemers in PC 329.01? Zoek niet verder!

Dit zijn de bedragen die van toepassing zijn sinds 1 februari 2024.

Komaf maken met jouw kopzorgen rond het inzetten van personeel?

Doe net als +800 socioculturele collega-organisaties, en sluit je vandaag nog aan bij Sociare!