Ga verder naar de inhoud

Ministerieel Besluit: dagvergoedingen voor ambtenaren in het buitenland

08.09.2020

Je kunt een werknemer die naar het buitenland moet, vergoeden voor de kosten die hij daar maakt. De fiscus baseert zich daarvoor op de bedragen die de overheid toekent aan de ambtenaren op dienstreis naar het buitenland. Die heeft in dat kader een lijst met dagbedragen "gerechtvaardigd door omstandigheden eigen aan het land" uitgewerkt. Die lijst voorziet voor zowat elk land ter wereld in een dagbedrag. De bedragen worden jaarlijks geïndexeerd en gepubliceerd in het Staatsblad.

Anderen lazen ook dit:

Sociaal akkoord krijgt uitvoering in NAR-cao's

Vorige maand kwamen de sociale partners tot een akkoord over een heel deel maatregelen: van landingsbaan tot minimumlonen. Deze princiepsakkoorden moesten nog in regelgevende teksten gegoten worden. Nu heeft de NAR zijn huiswerk klaar: een reeks cao's werd deze week gepubliceerd.

De cao's nr. 150 tot nr. 159 werden deze week afgesloten. In dit artikel lijsten we de verschillende maatregelen kort op, waarna wordt doorverwezen naar de uitgebreide analyse van onze collega's bij Unisoc.

Fiscale fiche 281.10: vanaf inkomstenjaar 2022 bedragen kostenvergoedingen vermelden

De fiscus wil meer zicht krijgen op de kostenvergoedingen die je als werkgever aan je werknemers toekent. Vanaf 2022 zal je dus exacte bedragen moeten invullen op de fiche 281.10.

Komaf maken met jouw kopzorgen rond het inzetten van personeel?

Doe net als +800 socioculturele collega-organisaties, en sluit je vandaag nog aan bij Sociare!