Ga verder naar de inhoud

Juist is Juist: kennisplatform & toolbox voor samenwerkingen met kunstenaars

25.06.2020

Werkt jouw organisatie al eens samen met kunstenaars, maar stel je je vragen over hoe je dat arbeidsrechtelijk gezien best regelt?

Ga dan zeker eens kijken op Juist is Juist, een kennisplatform & toolbox dat faire arbeidsrelaties nastreeft tussen kunstenaars en opdrachtgevers. Een initiatief van Overleg Kunstenorganisaties, dat we vanuit Sociare inhoudelijk mee gevoed hebben.

Je vindt er onder andere:

  • barema's
  • modelovereenkomsten
  • een calculator om een fair uurloon voor een kunstenaar mee te berekenen

Juist is Juist biedt je concrete handvatten om een samenwerking te beginnen en je te ondersteunen in werkafspraken en onderhandelingen.

Anderen lazen ook dit:

Corona: verplicht online telewerkregister voor de werkgever

Werkgevers zijn vanaf april verplicht om maandelijks een online register rond telewerk in te vullen. Heel concreet geven ze daarbij het totale aantal werknemers in de organisatie door, en het aantal werknemers in een niet-telewerkbare functie. Dat moet de controles op het naleven van de telewerkverplichting vergemakkelijken.

25-dagenregel: extra dagen voor monitoren op komst

Monitoren die werken onder de zogenaamde 25-dagenregel of artikel 17 zullen in 2021 uitzonderlijk 50 in plaats van 25 dagen mogen presteren. Daarvoor ligt er een ontwerp van koninklijk besluit op tafel.

Komaf maken met jouw kopzorgen rond het inzetten van personeel?

Doe net als +800 socioculturele collega-organisaties, en sluit je vandaag nog aan bij Sociare!