Ga verder naar de inhoud

Juist is Juist: kennisplatform & toolbox voor samenwerkingen met kunstenaars

25.06.2020

Werkt jouw organisatie al eens samen met kunstenaars, maar stel je je vragen over hoe je dat arbeidsrechtelijk gezien best regelt?

Ga dan zeker eens kijken op Juist is Juist, een kennisplatform & toolbox dat faire arbeidsrelaties nastreeft tussen kunstenaars en opdrachtgevers. Een initiatief van Overleg Kunstenorganisaties, dat we vanuit Sociare inhoudelijk mee gevoed hebben.

Je vindt er onder andere:

  • barema's
  • modelovereenkomsten
  • een calculator om een fair uurloon voor een kunstenaar mee te berekenen

Juist is Juist biedt je concrete handvatten om een samenwerking te beginnen en je te ondersteunen in werkafspraken en onderhandelingen.

Anderen lazen ook dit:

Arbeidsdeal: een overzicht van de aangekondigde maatregelen

Vorige week bereikte de regering een akkoord over de arbeidsdeal. De regering nam maatregelen om meer mensen aan het werk te krijgen, door bepaalde drempels weg te werken. Ze kondigde ook maatregelen aan die moeten zorgen voor een betere work-life-balans voor werknemers.

De ontwerpteksten van de regering moeten nog in wetgeving worden omgezet. Waarbij er uiteraard eerst advies zal worden gevraagd van de sociale partners.

We geven hierbij alvast in grote lijnen een overzicht van de aangekondigde wijzigingen die relevant zijn voor onze sector.

Rechtspraak: Mag je overgaan tot ontslag om dringende reden op basis van ernstige feiten uit het privéleven?

Op basis van een recente uitspraak van het Arbeidshof van Luik, afdeling Namen, gaan we hier dieper in op de vraag of je kan overgaan tot een ontslag om dringende reden, op basis van ernstige/strafbare feiten die de werknemer pleegde in de privésfeer.

Komaf maken met jouw kopzorgen rond het inzetten van personeel?

Doe net als +800 socioculturele collega-organisaties, en sluit je vandaag nog aan bij Sociare!