Ga verder naar de inhoud

Externe diensten: vergelijking tussen Idewe, Mensura en Liantis

15.09.2020

30 juni is elk jaar opnieuw de deadline om je contract met je huidige externe dienst voor preventie en bescherming op het werk op te zeggen. Vanaf het jaar nadien heb je dan de kans om in te tekenen op een aanbod dat beter is afgestemd op jouw organisatie.

Wij hielden in 2017 het aanbod van Idewe, Mensura en Liantis tegen het licht.

Goed om te weten:

  • De tarieven voor de externe diensten zijn wettelijk bepaald, het is de NACE-code die doorslaggevend is.
  • Steeg je factuur het afgelopen jaar? Kijk dan zeker je NACE-code na. Een onjuiste code kan er namelijk voor zorgen dat je onterecht te veel betaalt voor je externe dienst.

In onderstaand schema kan je nalezen wat de belangrijkste verschillen zijn tussen externe diensten Idewe, Mensura en Liantis.

Anderen lazen ook dit:

Telling voor werkgelegenheidsplan oudere werknemers 2021-2025

Telde jouw organisatie op 2 januari 2021 minstens 21 vte’s? Dan breng je dit jaar opnieuw verslag uit over de uitvoering van je 4-jarig werkgelegenheidsplan met acties om het aantal werknemers van 45 jaar of ouder te behouden of te verhogen. Deadline is 31 maart.

Reprobel: hoe zit dat vanaf 2021?

Het raamakkoord dat we sloten met Reprobel loopt tot en met 2020. Door de nieuwe wetgeving reprografie dekt deze inning naast kopieën sinds 2018 ook prints. Je kiest zelf of je organisatie al dan niet op dit voorstel intekent.

En de aangifte voor 2021? Die moet je nu nog niet doen: we wachten hiervoor nog op de publicatie van een kb. Pas daarna gaan de onderhandelingen over een nieuw raamakkoord van start.

Komaf maken met jouw kopzorgen rond het inzetten van personeel?

Doe net als +800 socioculturele collega-organisaties, en sluit je vandaag nog aan bij Sociare!