Ga verder naar de inhoud

Dien je loonstaten sociale maribel 329.01 tijdig in

21.09.2020

Behoort je organisatie tot paritair comité 329.01 en ontvang je loonsubsidies van het maribelfonds 329.01? Bezorg dan de loonstaten voor 5 maart 2020 terug aan het fonds.

Welke stappen volg ik?

  • Begin februari 2020 ontvang je als organisatie de loonstaten voor de afrekening 2019 van het maribelfonds 329.01 via mail. Die bezorg je ingevuld terug aan het fonds voor 5 maart 2020.
  • Nadat je de ingevulde loonstaten terugbezorgt aan het fonds, ontvang je van het fonds een afrekening of een vraag tot aanvulling van ontbrekende gegevens. Respecteer ook de deadlines die opgenomen zijn in dat antwoord van het fonds.
  • Klopt de afrekening volgens jou niet? Dan heb je 14 kalenderdagen de tijd om beroep aan te tekenen.

Wat als je de deadlines niet respecteert?

Als je de ingevulde en vervolledigde loonstaten niet tijdig terugbezorgt aan het fonds, dan riskeer je een nulafrekening.

Dat betekent dat het fonds de voorschotten die je organisatie ontving in 2019 terugvordert. Zo ver komt het gelukkig meestal niet. Ook tegen de nulafrekening kun je binnen 14 dagen beroep aantekenen.

Klant bij Acerta, Liantis of SD Worx via de samenwerking Sociare-Scwitch?

Tekende je in op ons ledenvoordeel loonverwerking bij Acerta, Liantis of SD Worx? Dan helpen deze sociale secretariaten je in principe kosteloos bij het invullen van de loonstaten 329.01. Je ontvangt van hen namelijk een handig rapport voor het invullen van de loonstaten.

Anderen lazen ook dit:

Alle actuele bedragen op een rij

Een actueel totaaloverzicht van alle bedragen die voor jou als werkgever relevant zijn? Op deze pagina vind je ze alfabetisch gerangschikt terug.

Deadline: bezorg het evaluatierapport terug aan het maribelfonds

Behoor je tot paritair comité 329.01 en heb je medewerkers met een sociale maribeltoekenning? Dan krijg je begin april van het maribelfonds een mail met het evaluatierapport. Dat bespreek je binnen je organisatie, en bezorg je tegen 30 april terug aan het fonds.

Komaf maken met jouw kopzorgen rond het inzetten van personeel?

Doe net als +800 socioculturele collega-organisaties, en sluit je vandaag nog aan bij Sociare!