Ga verder naar de inhoud

Infosessie | Werktijd najaar 2025

27 november 2025
Online
25,00

Een paar jaar geleden ontwikkelden we een superhandige online tool voor tijdsregistratie, helemaal afgestemd op de noden van de socioculturele sector: Werktijd.be. Intussen wordt de tool al door 1 op 4 van onze lidorganisaties gebruikt. Wil je zelf ontdekken wat de mogelijkheden voor jouw organisatie zijn? Tijdens ons webinar nemen we je mee op een (gegidste) rondleiding doorheen het instrument.

Doel en mogelijkheden van Werktijd.be

Medewerkers kunnen online inloggen en hun werktijd registreren en afwezigheden aanvragen. Zo’n registratie heeft een aantal voordelen:

  • ondersteuning van je personeelsadministratie

Werktijd.be houdt automatisch de totale arbeidsduur, de te nemen inhaalrust en het saldo aan vakantiedagen en andere afwezigheden bij. Bovendien kan je het instrument makkelijk aanpassen aan de afspraken die binnen je organisatie bestaan en aan de tewerkstelling van elke afzonderlijke werknemer.

  • opvolging van tijdsinvestering per kerntaak in je organisatie

Werknemers kunnen bij elke tijdsregistratie aangeven met welke kerntaken ze bezig zijn. Zo heb je als werkgever een goed overzicht van hoeveel tijd iemand besteedt aan elk van de projecten waar hij/zij aan werkt.

  • uitwisseling met loonverwerkingsprogramma's van sociale secretariaten

Voor klanten van Acerta, Liantis en SD Worx bestaat er de mogelijkheid om registraties uit werktijd.be te importeren in de loonverwerkingsprogramma's van deze sociale secretariaten.



Hoe kan ik werktijd.be testen en gebruiken?

Werktijd.be testen en gebruiken kan enkel als je organisatie aangesloten is bij Sociare. Vanaf 2022 is het gebruik van Werktijd.be inbegrepen in het lidgeld en ontvang je hier dus geen aparte factuur meer voor.

Lid van Sociare en zin om Werktijd.be eens te testen? Stuur dan een mailtje naar helpdesk@sociare.be om een login aan te vragen.

Aan de slag met Werktijd.be? Bekijk dan zeker deze video-tutorials al eens.

Lesgever

Consulent Sociare

Wanneer?

Dinsdag 27 november 2025 van 9.30 tot 12.00 uur

  • Opening virtueel klaslokaal: 9.15 uur
  • Start webinar: 9.30 uur


Waar?

Deze opleiding vindt digitaal plaats. Je kan 'm dus volgen vanop de locatie die voor jou het best past. Het enige wat je nodig hebt is een computer/smartphone/tablet en een goed werkende internetverbinding.

Deelnameprijs

25 euro per persoon, inclusief documentatie

Praktisch

  • Deze opleiding vindt digitaal plaats. We bezorgen je de link per mail.
  • We openen het virtuele klaslokaal om 9.15 uur. De opleiding start om start om 9.30 uur.
  • Na de opleiding bezorgen we je de presentatie en eventuele documentatie.
  • Ben je ingeschreven, maar kan je last-minute toch niet aanwezig zijn? De online infosessie kan achteraf niet herbekeken worden. Een collega in jouw plaats laten volgen mag uiteraard wel.


Inschrijven

  • Je kan inschrijven voor deze opleiding als je werknemer of bestuurder bent van een organisatie die is aangesloten bij Sociare. Inschrijvingen van niet-leden kunnen we niet aanvaarden.
  • Ben je niet zeker of je organisatie lid is van Sociare? Contacteer ons dan eerst via vormingen@sociare.be.
  • Je inschrijving wijzigen of annuleren? Bekijk dan zeker eerst ons inschrijvingsreglement.
  • Ter info voor de sportsector: deze opleiding wordt geregistreerd in de databank van Sport Vlaanderen.

Meer info?

Bel of mail 02/503.18.11; vormingen@sociare.be

Andere geplande activiteiten

Basiscursus | Sociale wetgeving socioculturele sector (PC 329) - najaar 2025

04 september 2025
Ravensteingalerij 28, 1000 Brussel

Wil je een stevige sociaaljuridische basis leggen en tegelijk ook de sectorale regels en afspraken leren kennen? Dan is onze basiscursus 329 exact wat je nodig hebt. Onze Sociare-consulenten gidsen je opnieuw door het kluwen van arbeidsovereenkomsten, verlofregelingen en kostenvergoedingen.

Infosessie | VIA-middelen - oktober 2025

14 oktober 2025
Online

Hoort je organisatie bij Paritair Comité 329.01 en heb je werknemers in dienst? Goed nieuws, want dan krijg je VIA-middelen. Maar wat zijn VIA-middelen? Waar komen ze vandaan en wie berekent ze? En hoe moet je de VIA-middelen gebruiken? Tijdens onze infosessie krijg je een antwoord op al deze vragen.

Komaf maken met jouw kopzorgen rond het inzetten van personeel?

Doe net als +900 socioculturele collega-organisaties, en sluit je vandaag nog aan bij Sociare!