Ga verder naar de inhoud

Beperking van de doelgroepvermindering aanwerving eerste werknemers vanaf 2024

13.12.2023

Vanaf 2024 komen er belangrijke wijzigingen in het systeem van doelgroepvermindering voor eerste aanwervingen. Dat staat in een wet van 16 oktober 2023 en in een KB dat onlangs in het Belgische Staatsblad gepubliceerd is. De voornaamste wijzigingen zijn een verlaging van het bedrag bij de vermindering bij eerste aanwerving en het verdwijnen van de verminderingen voor de vierde tot zesde aanwerving.

Doelgroepvermindering eerste aanwerving: Wat was dat nu weer?

Je leest alles over de huidige regeling in onze FAQ: Wat is de doelgroepvermindering aanwerving eerste werknemer precies?

Wat wijzigt er vanaf 2024?

Een eerste wijziging gaat over het maximale bedrag van de RSZ-vermindering voor de aanwerving van een eerste werknemer.

Dat is nu nog geplafonneerd tot 4000 euro per kwartaal maar zal worden beperkt tot 3100 euro per kwartaal. De verlaging van de maximale RSZ-vermindering geldt vanaf 1 januari 2024 en wordt vanaf dan ook toegepast voor de eerste werknemer die reeds was aangeworven vóór 1 januari 2024.

Zoals nu ook al het geval is blijft de vermindering gelden voor onbeperkte duur.


Daarnaast verdwijnt vanaf 1 januari 2024 de RSZ vermindering voor de vierde, vijfde en zesde aanwerving. De verminderingen die op dat moment reeds van toepassing waren blijven verder lopen onder dezelfde voorwaarden.

Voor de tweede aanwerving verandert er niets.

Bron

Anderen lazen ook dit:

Alle actuele bedragen op een rij

Een actueel totaaloverzicht van alle bedragen die voor jou als werkgever relevant zijn? Op deze pagina vind je ze alfabetisch gerangschikt terug.

Indexering bedragen SWT

Door de overschrijding van de spilindex in april 2024 worden op 1 mei verschillende bedragen in het kader van SWT geïndexeerd.

Komaf maken met jouw kopzorgen rond het inzetten van personeel?

Doe net als +900 socioculturele collega-organisaties, en sluit je vandaag nog aan bij Sociare!